Povežite se s nama

Međimurje

Udruga slijepih uspješno zaključila prošlu financijsku godinu

Objavljeno:

- dana

Poslovali u plusu

Udruga slijepih Međimurske županije održala je krajem veljače svoju redovnu skupštinu.

Osim članova Udruge na njoj su sudjelovali i gosti iz sličnih udruga koje djeluju na području Karlovca, Ptuja i Murske Sobote okupljajući slijepe i slabovidne osobe. Uz usvajanje godišnjeg izvješća o radu Udruge za 2016. godinu, na sjednici je usvojeno i financijsko izvješće Udruge za prošlu godinu, kao i izvješće Nadzornog odbora, koji je dao pozitivnu ocjenu poslovanja Udruge za prošlu godinu. Prihodi su prošle godine iznosili 1,022 milijuna kuna, a rashodi su bili 964 tisuće kuna, tako da je ostvaren višak prihoda u iznosu od 58,6 tisuća kuna. Na sjednici je usvojen i novi Statut Udruge.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Dani otvorenih vrata Centra dr. Rudolfa Steinera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dani dr. Rudolfa Steinera, povodom obilježavanja njegovog 163. rođendana, će se održati u utorak, 27. veljače, s početkom u 18 sati u Centru dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu.

Program događanja obuhvaća predavanje Indijskog veleposlanika Nj. E. Raja Kumara Srivastave i ravnateljice Centra dr. Rudolfa Steinera, Dijane Posavec, na temu Biodinamika i Ayurveda.

Također, biti će otvorena izložba radova mladih umjetnika iz Graditeljske škole Čakovec, a na kraju večeri slijedi rođendanska torta.

Detaljan raspored događanja možete pronaći u nastavku.

Nastavite čitati

Međimurje

Objavljen poziv projekta „Zaželi-pomoć je tu“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na temelju Odluke o financiranju Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda plus, Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027., Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – prevencija institucionalizacije“, Grad Mursko Središće u sklopu projekta „Zaželi-pomoć je tu“ objavilo je trajni javni poziv.

Poziv se odnosi za iskaz interesa za korištenje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom u sklopu projekta „Zaželi – pomoć je tu“.

Cilj projekta

Projekt će doprinijeti prevenciji institucionalizacije i povećanju socijalne uključenosti ranjivih skupina na području Grada Murskog Središća, Općine Selnica i Općine Mala Subotica pružanjem usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom.

Ostale informacije nađite OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje