Povežite se s nama

Međimurje

Udruga slijepih uspješno zaključila prošlu financijsku godinu

Objavljeno:

- dana

Poslovali u plusu

Udruga slijepih Međimurske županije održala je krajem veljače svoju redovnu skupštinu.

Osim članova Udruge na njoj su sudjelovali i gosti iz sličnih udruga koje djeluju na području Karlovca, Ptuja i Murske Sobote okupljajući slijepe i slabovidne osobe. Uz usvajanje godišnjeg izvješća o radu Udruge za 2016. godinu, na sjednici je usvojeno i financijsko izvješće Udruge za prošlu godinu, kao i izvješće Nadzornog odbora, koji je dao pozitivnu ocjenu poslovanja Udruge za prošlu godinu. Prihodi su prošle godine iznosili 1,022 milijuna kuna, a rashodi su bili 964 tisuće kuna, tako da je ostvaren višak prihoda u iznosu od 58,6 tisuća kuna. Na sjednici je usvojen i novi Statut Udruge.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Čakovec domaćin besplatne edukacije o korištenju sunčeve energije u kućanstvima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zelena energetska zadruga (ZEZ) ponovno provodi turneju „Dobra energija“ kojom promovira korištenje solarne energije u hrvatskim gradovima, a domaćin prvog predavanja je grad Čakovec. Turneja „Dobra energija“ u Čakovcu će se održati u utorak, 19. listopada, a njezino središnje događanje je besplatna edukacija o solarnoj energiji koja će biti održana u zgradi Scheier od 16 sati.

Teme će biti: trošak ugradnje, kućne sunčane elektrane, uvjeti za ugradnju, potrebna dokumentacija, prilike za sufinanciranje i udruživanje sa sugrađanima s ciljem razmjene energije. Edukacija je besplatna, a svi zainteresirani svoje sudjelovanje moraju potvrditi putem prijavnog obrasca.

Zelena energetska zadruga kampanju provodi u suradnji s europskom inicijativom „Sporazum gradonačelnika“, Udrugom gradova i Udrugom „Pokret otoka“. Prošlogodišnje prvo izdanje turneje održano je u 11 gradova kontinentalne Hrvatske i Istre, a ove godine obuhvatit će se 12 gradova na području sjeverne i središnje Hrvatske.

Nastavite čitati

Međimurje

Dani smijeha ove godine u Prelogu započinju 22. listopada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kerekesh teatar

Već petu godinu zaredom Kerekesh Teatar u suradnji sa Gradom Prelogom organizira Dane smijeha, a ovogodišnji će se održati od 22. do 24. listopada.

U petak, 22. listopada, na redu je predstava „Ja, tata“ u izvedbi glumca Rakana Rushaidata, a dan kasnije, u subotu, 23. listopada, „Ja, trudnica“ u kojoj igraju Ana Begić Tahiri i Jan Kerekeš. Nedjelja je rezervirana za predstavu „Susjedi“ u kojoj igraju Ljubomir Kerekeš, Darko Janeš, Tamara Šoletić i Antonija Stanišić Šperanda.

Cijena ulaznice je 50 kuna za svaku od predstava, a broj mjesta ograničen.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje