Udruga vinogradara „Trsek“ Ludbreg, priprema i organizira međunarodnu, 27. izložbu mladih vina, koja će se 25. i 26. siječnja održati u dvorani hotela “Crnković” u Ludbregu, od 17 sati, dok je u 16 sati predviđeno predavanje.

Ovom 27. izložbom mladih vina, nastavlja se tradicija okupljanja vinogradara koja je započela još davne 1867. godine, kada je održana prva izložba grožđa u Ludbregu.

Iz godine u godinu kvaliteta ove izložbe, potvrđuje se sve većim brojem izlagača, kao i brojem uzoraka mladih vina, uz učestvovanje svih vinogradarskih udruga iz Varaždinske te susjednih županija, kao i iz susjednih zemalja.

Uzorke vina svaki vinogradar može dostaviti osobno u hotel “Crnković“ ili jedan od njihovih predstavnik može dostaviti uzorke svih zainteresiranih vinogradara. Uzorci mladih vina prikupljati će se 12. siječnja (subota) od 12 do 20 sati i 13. siječnja (nedjelja) od 10 do 20 sati u hotelu „Crnković“.

Svaki sudionik kod predaje uzoraka plaća kotizaciju od 100 kuna po uzorku, dok je kotizacija za članove udruge vinogradara “Trsek” 80 kuna.

Uzorci se ocjenjuju prije otvaranja izložbe mladih vina, od strane stručne komisije sastavljene od eminentnih stručnjaka i enologa. Svako ocijenjeno mlado vino dobiva odličje prema odluci komisije. Za vrijeme trajanja izložbe, sva vina moći će se degustirati.

Komentari

Komentara