Povežite se s nama

Život i društvo

Udruga žena “Naši cajti” i ove godine organizirala tradicionalnu akciju “Žena ženi”

Objavljeno:

- dana

Povodom Međunarodnog dana žena Udruga žena „Naši cajti” iz Varaždinskih Toplica i ove je godine organizirala prigodnu akciju.

Radi se o akciji „Žena ženi”, a tim su povodom članice topličke udruge u petak, 8. ožujka, na Trgu Republike Hrvatske svoje sugrađanke darivale prigodnim cvijetom – jaglacem.

Kako je istaknula predsjednica Udruge Mara Malenica radi se o tradicionalnoj akciji koju organiziraju već dugi godina.

– Želja nam je obradovati naše sugrađanke, podsjetiti ih na ljepotu života. Tim im povodom darujemo jaglac, prvi proljetni cvijet. Uvijek imamo jake pozitivne reakcije, što od članica udruga, što od žena koje dobiju cvijet, pa i muškaraca. Mi smo ipak udruga žena, trebamo misliti na naše žene – rekla je Malenica te istaknula kako udruga postoji od 2011. godine.

– Izrađujemo ručne radove, šivanje, heklanje. Družimo se, za Uskrs radimo pisanice, za Božić kuglice. Obilježavamo sve manifestacije u gradu sa našim standardom – ručnim radovima na platnu. Pokušavamo zadržati tradiciju i običaje ovoga kraja – poručila je Malenica.

Njihovu akciju podržala je i toplička gradonačelnica Dragica Ratković koja im je zahvalila što je organiziraju već dugi niz godina.

– Udruga žena “Naši cajti” redovno održava ovu akciju povodom Međunarodnog dana žena i hvala im na tome. Uvijek daruju cvijet, jaglac. Mali je to, ali slatki znak pažnje za sve naše sugrađanke. Moram odmah i pohvaliti Udrugu jer, osim što svake godine organiziraju ovu akciju, uključuju se u sve gradske manifestacije i jedna su od aktivnijih udruga na našem području. Imamo dobru suradnju i vjerujem da će se tako nastaviti i u budućnosti – rekla je gradonačelnica Ratković te čestitala svim ženama njihov dan i poručila im da se izbore za sebe i svoja prava i uključe u društveni i politički život svojih sredina.

Život i društvo

FOTO Čakovečki sportski kampovi razveselili najmlađe: dobro se zabavljamo, a tu su i medalje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Već 20. izdanje ljetnih sportskih kampova “Svaki tjedan sport jedan”, koje organiziraju Zajednica sportskih udruga Čakovca i Grad Čakovec, započeli su u ponedjeljak kampom iz plivanja u prijepodnevnim satima. Jedini ovogodišnji plivački kamp  provodi Čakovečki plivački klub, a predsjednik kluba i voditelj kampa Goran Kolarić kazao je kako se prijavilo preko 160 školaraca.

-Već imamo dosta iskustva s kampovima, mi smo tu od početka, još tamo od 2005. pa su naši treneri sve posložili da bude u najboljem redu. Treba istaknuti kako se poseban program provodi s neplivačima u bazenu namijenjenom samo njima – izjavio je Kolarić te dodao kako će se plivački kamp zbog velikog broja polaznika podijeliti u dva dijela. Od utorka do petka, djevojčice će biti na bazenima od 8 do 10 sati, dok će dječaci na kampu biti od 10 do 12 sati – izjavio je. Kampovi su zamišljeni kako zdravi i sportski način provođenja ljetnih školskih praznika.

Oduševljenje djece kampovima vidi se na njihovim osmjesima, a među onima koji se najviše smiju su dvoje prijatelja; Jan i Jakov koji su završili četvrti razred. Jan je istaknuo kako se skupa biciklom voze na bazene te da su treninzi na kampovima naporni, ali da se pritom i jako dobro zabavljaju.

-Redovito sudjelujem na kampovima i za svoja sudjelovanja svake godine dobivam zlatnu medalju – glasno je rekao Jakov najavivši kako će i ove godine ići na zlato.

Naime, ZSU Čakovca će one s najviše sudjelovanja nagraditi medaljama na svečanosti proglašenja najboljih sportaša Čakovca. Kampovima su oduševljeni i roditelj. Iva iz Čakovca poručila je kako je njezina djevojčica jedva čekala da kamp počne.

-Sa sportskim kampovima dan joj je ispunjen. Da nije na kampovima bila bi kod kuće i vrijeme bi provodila ispred ekrana. Ovo je druga godina da sudjelujemo i vjerojatno će nakon ljeta početi trenirati plivanje – kazala je.

Ovaj tjedan u poslijepodnevnim satima od 17 do 19 sati bit će održani i kampovi odbojke na pijesku i košarke. Kamp odbojke na pijesku, čiji je provoditelj Klub odbojke na pijesku Čakovec bit će održan na odbojkaškom igralištu pored Gradskih bazena Marija Ruži, dok Košarkaški klub Međimurje provodi kamp u dvorani 1. OŠ Čakovec. Prijave na kampove moguće su tijekom cijelog ljeta na recepciji Gradskih bazena, a djeca mogu pohađati neograničeni broj kampova. Svi sudionici kampova dobivaju prigodnu majicu, bočicu te svaki dan osvježavajući napitak.

Nastavite čitati

Život i društvo

Sutra će policija nadzirati pješake i bicikliste

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu 26. lipnja 2024. godine 8 do 16 sati, sve policijske postaje provodit će operativnu akciju „Nadzor pješaka, vozača bicikla i osobnih prijevoznih sredstava“.

Akcijom će rukovoditi Služba za javni red i sigurnost, a provodi se u svrhu smanjivanja rizika, odnosno suzbijanja prekršaja koji dovode do prometnih nesreća i najtežih stradavanja u prometu te povećanja stanja sigurnosti na cestama Policijske uprave međimurske.

Akcija se provodi u svrhu smanjivanja rizika, odnosno suzbijanja prekršaja koji dovode do prometnih nesreća i najtežih stradavanja u prometu te povećanja stanja sigurnosti na cestama.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje