Povežite se s nama

Međimurje

Uklonite tragove godina u Poliklinici Fokus u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

OTKRIVAMO

Hijaluronski fileri posljednjih su deset godina postali zlatni standard kada je riječ o popunjavanju bora lica.

Prednost im je kompatibilnost i biološka degradacija u koži, jednostavnost primjene i neznatna bolnost kod iniciranja. Osim što hijaluronski fileri ne ugrožavaju prirodnost lica i mimike, dodavanje hijalurona našoj koži godi.
Starenjem zapravo gubimo veliki dio hijalurona iz naše kože i njegovim vraćanjem na mjesta gdje je nekad bio koža postaje svježija, ljepšeg sjaja i dolazi do nestanka bora.

GeneFill

GeneFill su moderni kožni fileri na bazi biosintetizirane hijaluronske kiseline neživotinjskog porijekla koji na prirodan način pomažu vratiti koži elastičnost, punoću te poboljšati njezinu strukturu i izgladiti nepravilnosti. Kožni fileri Genefill njeguju i obnavljaju, jer dubinski hidratiziraju kožu i potiču stvaranje kolagena.
Genefill je intradermalni filer koji sadrži visoku koncentraciju hijaluronske kiseline koja je stabilizirana i umrežena s CRM tehnologijom njemačke tvrtke Biopolymer, kao i slobodnu hijaluronsku kiselinu koja trenutno djeluje.

 

Prednost hijaluronskih filera je jednostavna primjena i neznatna bol kod iniciranja

Široka paleta proizvoda različite gustoće i viskoznosti omogućuje tretiranje različitih ciljanih područja, najviše donjeg dijela lica. Pogodni su za primjenu kod mlade kao i kod zrelije kože. Razlika je u količini i vrsti filera koji se koristi kao i u razini kože koja se tretira. Je li tretman bolan? Prisutna je neznatna bolnost kod injektiranja te će kod izrazito osjetljivih pacijenata liječnik predložiti lokalnu anesteziju ili će područje anestezirati samo anestetskom kremom. Učinak traje do jedne godine, ovisno o količini i vrsti aplicirane hijaluronske kiseline, kao i o svakom pojedinom organizmu i njegovom metabolizmu. Nakon toga postupak treba ponoviti.

Botoks

Botoks je prirodni pročišćeni protein proizveden pomoću bakterije Clostidium botulinum. Tretman botoksom podrazumijeva injekciju male količine botulin toksina u željeni mišić, što dovodi do njegove relaksacije. Budući da je mišić relaksiran, ne može se kontrahirati i tako izostaje neželjena mimika, pa postupno nestaju formirane bore. Botulin toksin (botoks) primjenjuje se već dugi niz godina u različitim granama medicine, a najviše u oftalmologiji, neurologiji, pedijatriji i dermatologiji. Dobiva se sintetskim putem u laboratorijima i potpuno je siguran za ljudsku uporabu. Većina žena na ovaj način uklanja bore na koži čela i oko očiju, kao i nabore između obrva koji nastaju uslijed višegodišnje trakcije mišića lica. Tretmani se podnose jako dobro i traju vrlo kratko, ukupno oko deset minuta.

 

Okolina uočava svježiji i mlađi izgled lica, ali ne zna čemu bi ih pripisala

Rezultati su vidljivi već nakon šest do sedam dana i novi tretmani ne trebaju se izvoditi sljedećih šest mjeseci, što ovisi o koncentraciji i o osobi na kojoj se tretman primjenjuje. Postupno dolazi do atrofije mišića, pa se s vremenom tretmani ponavljaju sve rjeđe. Okolina uočava svježiji i mlađi izgled lica, ali ne zna čemu bi ih pripisala.

REZERVIRAJTE SVOJ TERMIN:

Poliklinika Fokus,
V. Međerala 9,
Varaždin
042/200-443
www.poliklinikafokus.hr

 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Prijevremeni izbori za župana Međimurske županije 28. studenoga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pred Vladom se danas našla i Odluka o raspisivanju prijevremenih izbora za župana i zamjenika župana Međimurske županije.

Za dan provedbe izbora određuje se nedjelja, 28. studenoga 2021. godine.

Ova Odluka objavit će se u Narodnim novinama, a stupa na snagu 28. listopada.

Nastavite čitati

Međimurje

U petak, 22. listopada, PUM provodi operativnu akciju “Četiri ubojice u prometu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U petak, 22. listopada, od 14 do 22 sata policijski službenici svih policijskih postaja na području Policijske uprave međimurske provest će aktivnosti iz operativne akcije “Četiri ubojice u prometu”.

Akcija je usmjerena na sprječavanje prekršaja iz tzv. grupacije “četiri glavne ubojice u prometu” (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), dok će se posebna pozornost obratit na ponavljače (recidiviste) teških prometnih prekršaja.

Promet će se nadzirati na većem broju lokacija diljem Međimurske županije, a u poduzimanje najavljenih aktivnosti uključit će se svi raspoloživi ljudski i tehnički potencijali (uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, stacionarni i mobilni uređaji za mjerenje brzine, presretači i dr. tehnička sredstva).

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje