Povežite se s nama

Međimurje

Umirovljene “hodačice” dogovorile susret na Dravi

Objavljeno:

- dana

ZDRAVLJE

Članice grupe za nordijsko hodanje Kluba za starije osobe Donja Dubrava prošlog su tjedna ugostile svoju sestrinsku grupu iz susjednog Preloga.

Obje grupe za nordijsko hodanje starijih osoba prošle su edukaciju za pravilno hodanje sa štapovima u sklopu sportsko-rekreativnog programa klubova za starije osobe. Članovi se otad aktivno bave ovom rekreacijom i sastaju se jednom tjedno. Voditeljica klubova Filipa Blažon Šumečki potaknula je susret dviju grupa, a članice kluba iz Donje Dubrave objeručke su prihvatile ideju. 

Ovog su se puta grupe prvi put srele na ruti od 5 kilometara uz Dravu. Članice su se rado družile i razmijenile svoja iskustva.
– Nordijsko hodanje je zdravo i zabavno – govore nam aktivne umirovljenice i zaljubljenice u ovaj sport koje su se nakon hodanja nastavile družiti uz šalicu toplog čaja i kave te dogovarale uzvratni posjet Prelogu.

Aktivnosti za starije uključuju sport, umjetnost, kreativu   i predavanja

Klubovi za starije osobe su program koji provodi Centar za pomoć u kući Međimurske županije, u sklopu kojeg organizira besplatne dnevne aktivnosti za starije osobe različitih tematika: sport, umjetnost, informatičke radionice, predavanja, kreativa, informiranje starijih osoba i slično. 

Više o klubovima i njihovim aktivnostima možete pronaći na njihovu Facebook profilu ili se obratiti voditeljici Filipi Blažon Šumečki na broj 095/9209682 ili na e-mail: [email protected].

Izvor:
Foto:

Međimurje

U subotu ponovno dobrotvorna akcija “Radio gorice za Katružu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novo izdanje dobrotvorne akcije “Radio gorice za Katružu” održat će se u subotu, 23. rujna, diljem gornjeg Međimurja gdje će organizatori iz Humanitarne zaklade solidarnosti Katruža Međimurske županije i Radija 1 s prijateljima, donatorima i gostima obilaziti gorice te prikupljati grožđe, mošt i ostale oblike donacije za nove cikluse pomoći međimurske Zaklade građanima.

Polazak je ispred Gradskih bazena Marija Ružić u Čakovcu, odakle se u 8 sati kreće prema Svetom Urbanu, a na brojnim postajama diljem bregovitog dijela našega kraja povorku će pratiti glazba za koju će se pobrinuti provjereni međimurski glazbenici – članovi Skandal benda, Josip Sanjković Mitrica te DJ Radija 1.

U Humanitarnoj zakladi Katruža Međimurske županije ističu da je cjelokupni prihod akcije isključivo namijenjen pomaganju bolesnim osobama s ovog područja, te pozivaju građane da se uključe donacijom u grožđu, moštu, novčanim prilozima ili nekim drugim oblikom doprinosa postanu sudionici ove lijepe priče koja dugi niz godina širi svjetlost nade ljudima u potrebi.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Radna akcija u vrtiću „Maslačak“: roditelji izradili nova igrala, a djeca ih obojala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U vrtiću „Maslačak“, područnom odjelu Dječjeg vrtića „Cvrčak“, održana je radna akcija uređenja vrtićkog dvorišta.

Roditelji su nabavili materijale te od njih izradili stolove, klupice, kuhinju i glazbeni kutak. U vrtić su došli kao pravi majstori s alatom i od drveta napravili „ čuda“.

Sve je obojano zajedno s djecom koja su aktivno sudjelovala, što daje posebnu vrijednost svemu napravljenom.

Obojana su i sva postojeća igrala, a na klackalice i njihaljke stavljene su nove sjedalice.

– Vrtićko dvorište područnog odjela „Maslačak“, Dječjeg vrtića „Cvrčak“, dobilo je novi sjaj. Djeca će uživati u igri na igralima koja su napravili njihovi roditelji, a oni sami obojali po želji. Veliko hvala roditeljima, djeci i odgojiteljima na hvalevrijednoj akciji – poručili su iz vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje