Povežite se s nama

U fokusu

Umirovljenici o besplatnoj vožnji vlakom: bolje da daju pristojne mirovine

Objavljeno:

- dana

Od 01. siječnja ove godine svi umirovljenici i stariji od 65 godina mogu besplatno koristiti prijevoz. Međutim, iz platforme blok umirovljenici zajedno upozoravaju da je bolje da se povećaju mirovine.

Njihovo priopćenje donosimo u nastavku:

Umirovljenici se mogu voziti vlakom potpuno „besplatno“ ako prethodno za 2,6 € izvade – kupe sami ili im netko sponzorira odgovarajuću pametnu karticu HŽ Putničkog prijevoza. Vlada je za ovaj pilot projekt izdvojila čak 2 (dva) milijuna € odnosno manje od 2 € po svakom od 1,24 milijuna umirovljenika. Izdašno, zar ne? 

I tako ok je sva medijska pozornost na nekoliko desetka tisuća umirovljenika koji će se „besplatno“ vozati vlakom istovremeno će njih više od milijun za osiguranje svog vozila već u ovoj godini morati izdvojiti 15 – 30% više no do sada. Dakle ako su do sada plaćali osiguranje vozila 200 € sada će to biti 250 €. Dakle još jednom imamo serviran isti modus operandi, Vlada „daje“ za nekoliko desetaka tisuća sitniš, ovaj puta „čak“ 2 € a u isto vrijeme desetorostruko većem broju umirovljenika kroz povećanje osiguranja vozila uzima 30 – 50 €. 

Ovo „besplatno“ vozanje umirovljenika vlakom na prijedlog umirovljeničkih udruga SUH, MUH i HSU-a je samo još jedan u nizu velikodušnih  „poklona“ Vlade najugroženijoj skupini odnosno umirovljenicima koji bi sada po nečijoj genijalnoj zamisli trebali masovno koristiti navedenu blagodat. Možemo sada samo zamisliti stotine tisuća umirovljenika kako se zahvaljujući Vladi i navedenim dušobrižnicima po Lijepoj našoj besplatno vozikaju vlakom tamo – vamo, većina njih doslovno bez prebijenog centa ili eura u novčaniku. Nije šala!?

Ipak, da ne budemo baš do kraja cinični moramo spomenuti da će umjesto do sada desetak tisuća umirovljenika vlak ubuduće „besplatno“ koristi njih nekoliko desetaka tisuća, kažu 50 – 70 tisuća. Mnogi, možda i većina  onih kojima vožnja vlakom odgovara su ga i do sada koristili za npr. odlazak na more u svoju vikendicu ili apartmane, ili obrnuto odnosno sa juga do neke destinacije unutar Hrvatske. Oni koji ni do sada nisu imali novac za vožnju vlakom sasvim sigurno nemaju ni vikendicu ni apartmane pa im ovaj dar Vlade neće ni koristiti.

Što će uopće umirovljeniku besplatna vožnja vlakom ako u svom novčaniku nema prebijeni cent ili euro za kavu ili sendvič kada dođe na odredište?? Misli li stvarno netko da će se umirovljenici sada odjednom samo radi toga što je besplatno vozikati tamo – vamo Lijepom našom. Teško se oteti dojmu da je pametna kartica HŽ Putničkog prijevoza koju bi umirovljenici za „besplatno“ vozanje trebali nabaviti po cijeni od 2,65 € i jedino pametno u cijelom projektu…

Umjesto ovog „besplatnog“ vozanja umirovljenika puno efikasnije bi bilo da im se omogući pristojna mirovina pa im možda neće ni trebati ovo „besplatno“ vozanje.

U fokusu

Gong: “Milanović se ne ponaša kao odgovoran državnik, a Ustavni sud ne djeluje kao čuvar Ustava“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gong smatra da se Ustavni sud svojim loše obrazloženim upozorenjem predsjedniku Milanoviću stavio iznad Ustava.  Ako predsjednik Republike podnese ostavku, ništa ne smije sprječavati izabrane zastupnike Sabora da odaberu Milanovića za predsjednika Vlade.

Tako u jučerašnjoj objavi ove organizacije civilnog društva koja je usmjerena unaprjeđenju demokratskih procesa i institucija te demokratske političke kulture podsjećaju da većina na Ustavnom sudu smatra da je predsjednik svojim sudjelovanjem u kampanji kontinuirao kršio Ustav.

. No Ustavni sud nikad nije donio odluku da je predsjednik kršio Ustav. Dapače, većina ustavnih sudaca ističe kako rezultati izbora nisu na bilo koji način sporni. Nejasno je stoga, kako izostanak bitne povrede može za posljedicu imati drakonsku kaznu koja nije predviđena nijednom odredbom Ustava. Svojim zaključkom prijete uskratom političkih prava Zoranu Milanoviću, i volji zastupnika da biraju tko će biti mandatar – ističu u Gongu.

I dodaju:

„U skladu s njegovom ulogom čuvara stabilnosti državne vlasti, Zoran Milanović morao je dati ostavku na mjesto predsjednika države kada se odlučio sudjelovati u parlamentranim izborima. Predsjednik države to nije učinio nego je čak i najavljivao svoje buduće ministre. Važna ustavna uloga predsjednika jest povjeravanje mandata za sastavljanje Vlade. Kako taj proces može biti nepristran, ako Milanović s pozicije predsjednika pomaže jednoj strani u sastavljanju većine?“

Tvrde i da je Ustavni sud po svojoj već ustaljenoj praksi, na koju su već upozoravali kroz slučaj Markovog trga, propustio kvalitetno i precizno argumentirati odluku.

– I to odluku koja je po svojoj formi upozorenje protiv kojeg nema pravnog lijeka, stoga ni mogućnosti predsjedniku da se eventualno obrati Europskom sudu za ljudska prava. Sud izriče zabrane na temelju paušalnog pozivanja na određene ustavne norme, dok u isto vrijeme navodi da tijekom cijelog predizbornog razdoblja predsjednik svojim ponašanjem nije napravio značajan utjecaj na ishod izbora – zaključuju u Gongu.

Nastavite čitati

U fokusu

Sve je više traktora i radnih strojeva na cestama, za neosigurane kazne do 6600 eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dolaskom lijepog vremena započinju i poljoprivredni radovi te će na prometnicama tijekom narednih dana biti više traktora i radnih strojeva. Stoga policijski službenici pozivaju sve sudionike u prometu na pojačan oprez.

Radi sigurnosti vozača ove skupine vozila, ali i ostalih sudionika u prometu, vozači traktora trebaju voditi računa o tehničkoj ispravnosti traktora i priključnih vozila, naročito o ispravnosti uređaja za zaustavljanje i za osvjetljavanje vozila. Za upravljanje neregistriranim traktorom novčana kazna iznosi 90 eura, dok je za neosigurani traktor propisana novčana kazna u iznosu od 660 do 6600 eura.

– Prilikom obavljanja radova na poljima, šumama, livadama i drugim površinama, podsjećaju vozače da ne smiju skidati s traktora kabinu ili zaštitni okvir te da prilagode način upravljanja traktorima konfiguraciji terena (nagib, nizbrdica) kako ne bi došlo do prevrtanja traktora. U slučaju nepravilnog rada sustava za mijenjanje brzina, nemojte koristiti nizbrdice kako biste traktore ”ubacili” u niže ili više brzine. Na traktorskim priključcima nije dozvoljen prijevoz osoba. U prikolicama gdje je to dopušteno, prevoziti se može najviše pet osoba, s time da ne smiju stajati ili sjediti na stranicama prikolice – ističu u PU varaždinskoj.

Prilikom uključenja na kolnik sa zemljanih i sličnih površina s kotača treba obavezno ukloniti blato kako se ne bi ugrožavala sigurnost drugih sudionika u prometu. Vozač koji pri uključivanju u promet ne postupi  na opisan način, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, kaznit će se novčanom kaznom.

– Naime, sukladno članku 35. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozač je dužan s ceste i cestovnog zemljišta ukloniti i predmete i tvari koje s njegova vozila padnu na cestu i cestovno zemljište te predmete koje je pri zaustavljanju vozila ostavio na cesti. Za navedeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 130 eura za sudionika u prometu na cesti, dok je za prekršaj pravne ili fizičke osobe-obrtnika određena novčana kazna u iznosu od 660 do 1990 eura – ukazuju.

Kako bi se preveniralo događanje prometnih nesreća u kojima sudjeluju navedene skupine sudionika u prometu, odnosno kako bi se cjelokupno stanje sigurnosti u prometu podiglo na višu razinu, policijski će službenici u predstojećem razdoblju pojačano kontrolirati ovu kategoriju sudionika u prometu, a osobitu će pozornost posvetiti:

– uključivanju traktora, priključnih vozila i radnih vozila sa zemljane na cestu sa suvremenim kolničkim zastorom kako bi se spriječilo nanošenje zemlje na kolnik

– isključivanju iz prometa vozila kojima je isteklo važenje prometne dozvole ili koja nisu registrirana

– označavanju vozila propisanom signalizacijom, osobito u noćnim satima i u vrijeme smanjene vidljivosti, kao i samoj ispravnosti te signalizacije

– smještaju i prijevozu osoba i tereta, posebno na priključnim vozilima i  najvećoj dopuštenoj masi i osovinskom opterećenju prilikom prijevoza tereta.

– Napominjemo da je dužnost svih vozača traktora da prije uključivanja u promet očiste blato kako ga ne bi traktorom nanijeli na kolnik i time ugrozili sigurnost ostalih sudionika u prometu. Upućujemo apel i svim ostalim vozačima na potrebu povećanog opreza zbog prisutnosti traktora i radnih strojeva u prometu, obzirom da su ta vozila puno sporija od ostalih te se stoga mnogi vozači odlučuju na nepropisna pretjecanja što vrlo često dovodi do prometnih nesreća – zaključuju u PU varaždinskoj.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje