Povežite se s nama

Međimurje

Urbanovo ove godine slavi 18. rođendan

Objavljeno:

- dana

ENO I GASTRO

Zahvaljujući dugogodišnjoj tradiciji održavanja, Urbanovo predstavlja jednu od najvećih gospodarskoturističkih manifestacija sjeverozapadne Hrvatske.

Ovogodišnje izdanje Dana vina u Međimurskoj županiji doživljava svoju punoljetnost, a već ovog vikenda od petka, 19., do nedjelje, 21. svibnja očekuju nas brojna događanja.

Turistička ponuda

Naime, centralni događaj je sada već 9. izdanje Festivala pušipela, naše međimurske autohtone sorte, koje će posjetiteljima omogućiti degustaciju svih vina i jela u glavnoj festivalskoj dvorani. Već od podneva pa sve do 20 sati održavat će se atraktivne vinske radionice te Sajam vinarske i vinogradarske opreme uz prezentaciju ponude OPG-ova naslovljenu “Urbano selo“. Podsjećamo, u tri dana trajanja Festivala, Urbanovo postaje mjesto susreta svih eminentnih proizvođača vina i vinarske opreme, poljoprivrednih proizvođača, poduzetnika i tradicijskih obrtnika te postaje medij za upoznavanje gospodarskih subjekata s najnovijim trendovima u proizvodnji i primjeni vinogradarskih i vinarskih uređaja i opreme. Svim sudionicima, izlagačima i posjetiteljima osiguran je besplatan internetski pristup, a organizirane prezentacije, stručni skupovi, vinske radionice i gastro show omogućuju transfer znanja, tehnologije i inovacija. U organizacijskom smislu, najveći obol, kao i dosad, dat će Društvo vinogradara i vinara “Hortus Croatiae” kao strukovna udruga te Međimurska županija. Napominjemo da uz tradicionalnu prezentaciju međimurskih vina, kulture pijenja vina, ali i ukupne enogastronomije te turističkih i gospodarskih potencijala koje svakom posjetitelju i gostu nudi Međimurska županija, u radno vrijeme Festivala u centru Štrigove sve posjetitelje očekuju bogata ugostiteljska ponuda i zabavni program. Inače, nakon 19., 20. i 21. svibnja manifestacija ne staje, već se nastavlja s Danima otvorenih podruma 26. i 27. svibnja, dok će se u nedjelju, 28. svibnja, u Svetom Urbanu održati vinske igre. Već tradicionalno, Urbanovo završava s Vinskim balom u subotu, 3. lipnja, u kuriji Terbotz, gdje gosti mogu uživati u kulinarskim i vinskim delicijama međimurskoga kraja. Na balu se svečano i ceremonijalno otvara prva boca pušipela lanjske berbe. Riječ je o najbolje ocijenjenom pušipelu i za svakog vinara je čast da upravo njegov proizvod bude taj kojim će se označiti početak izlaska na tržište s ovom međimurskom autohtonom sortom vina.

VINSKE IGRE

Nakon 19., 20. i 21. svibnja manifestacija se nastavlja s Danima otvorenih podruma 26. i 27. svibnja, dok će se u nedjelju, 28. svibnja, u Svetom Urbanu održati vinske igre. Već tradicionalno, Urbanovo završava s Vinskim balom u subotu, 3. lipnja.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Članovi DOSTI-ja na glazbenim radionicama svirali glazbenu pratnju za pjesmu „Zamisli život“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu provedbe prve godine programa „Ponudimo više IV“ koji provodi Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, održane su muzičke radionice u kojima su sudjelovali članovi Društva.

Radionice je provodila glazbena odgojiteljica Lidija Detić, a polaznici su od ritmičkih uzoraka korak po korak došli do sviranja glazbene pratnje za pjesmu „Zamisli život“ na ksilofonima, metalofonima i bas gitari.

Na kraju su polaznici radionica odabrali instrumente pa su zajedno odsvirali i otpjevali svoju verziju pjesme „Zamisli život u ritmu muzike za ples”.

Nastavite čitati

Međimurje

U ponedjeljak u Međimurju nema novih slučajeva zaraze koronom, no jedna osoba je preminula

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata nema pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 21. lipnja županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se 5 osoba te je broj pozitivnih osoba na današnji dan 50.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 14 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata nije bilo hospitaliziranih pacijenata, otpušten je 1 pacijent, a pacijent je na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana u Međimurju je cijepljeno 1888 osoba, od čega 151 osoba prvom dozom i 1737 osoba drugom dozom.

S današnjim danom, s barem jednom dozom cijepljeno je 41.615 osoba, što iznosi 47,4 posto stanovništva starijeg od 18 godina.

U proteklih 7 dana cijepljeno je 4509 osoba, i to 644 osobe prvom dozom i 3865 osoba drugom dozom.

Svi oni koji se žele cijepiti, a nisu prijavljeni putem platforme ili još uvijek nisu dobili poziv za cijepljenje, moći će se cijepiti svaki radni dan od 9-13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 13-18 sati u trijažnoj garaži Županijske bolnice Čakovec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!