Povežite se s nama

Zabava & Stil

Uz Dan planeta Zemlja, iz Varaždina kreće putujuća izložba „Plastic Sea Turtle“

Objavljeno:

- dana

Grad Varaždin i udruga OACM (Ocean Alliance Conservation Member) će uz Dan planeta Zemlja, 22. travnja, organizirati otvorenje putujuće izložbe „Plastic Sea Turtle“.

Gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok i njegova zamjenica Sandra Malenica su u razgovoru s direktoricom integracija globalne mreže promocije zaštite okoliša Tenom Radović dali punu podršku tom jedinstvenom projektu koji će biti predstavljen u Varaždinu, kao prvom gradu u Hrvatskoj.

Riječ je o velikoj skulpturi morske kornjače napravljene od plastičnog i drugog smeća izvađenog iz mora. Skulpturu će izraditi studenti Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu pod vodstvom umjetnice Manuele Pauk. Cilj projekta je edukacija građana o problemu zagađenja plastikom i njegovog utjecaja na bioraznolikost u moru i ljudski organizam, o čemu će više informacija zainteresiranim građanima dati doc. dr. sc. Lovorka Gotal Dmitrović iz Sveučilišta Sjever.

Udruga OACM djeluje u Hrvatskoj provodeći različite aktivnosti usmjerene ka očuvanju oceana, mora rijeka i jezera od zagađenja plastikom.

Zabava & Stil

U Varaždinu se sredinom travnja okušajte u skoku padobranom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Skydive Croatia, uz podršku Grada Varaždina, ove godine omogućava svima željnima adrenalina da iskuse padobranstvo i izvedu skok padobranom s visine od 4000 metara, pri čemu će doživjeti slobodan pad u trajanju od 60 sekundi pri 200 kilometara na sat.

Naime, varaždinski aerodrom već je duže vrijeme bio padobranski neaktivan, no ove se godine iz Skydive Croatia nadaju „stvaranju jedne nove skakačke/padobranske tradicije koju ćemo uz podršku Grada Varaždina ali i svih padobranskih zaljubljenika ustrajno graditi“.

– Skokovi u Varaždinu su namijenjeni kako svim osobama koje se s padobranstvom tek susreću po prvi puta, tako i iskusnim padobrancima kojima je padobranstvo način života. Termini skakačkog vikenda održat će se od 16. do 18. travnja na Aerodromu Varaždin – poručuju organizatori, a detaljnije informacije nalaze se na ovome linku.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Ludbreg: tko će pronaći najveće pisanice?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji Grada Ludbrega i ove će se godine održati potraga za pisanicama.

Na prostoru Otoka mladosti, šetnice i dječjih igrališta mališani će u subotu, 3. travnja, od 10:30 moći krenuti u potragu za uskršnjim pisanicama.

Ipak nisu sve manifestacije otkazane.

Nastavite čitati