Povežite se s nama

Život i društvo

Uz nogometno igralište u Ivancu uređene moderne svlačionice i klupski prostori

Foto: Grad Ivanec

Objavljeno:

- dana

-Kad su naši dječaci iz Škole nogometa prvi put ušli u nove prostore, bili su oduševljeni! Naprosto nisu mogli vjerovati da odsad, umjesto vlažnih prostora, na raspolaganju imaju sjajne, nove i funkcionalne svlačionice, tuševe i moderne klupske prostore. Naravno da su se i slikali te fotke odmah podijelili na društvenim mrežama! – rekao je 30. ožujka trener seniorske momčadi NK Ivančice Ivica Cikač prilikom otvaranja novouređenog objekta koji je na ivanečkom nogometnom stadionu Grad Ivanec predao na korištenje NK Ivančici.

Time je ujedno na najbolji način oslikao i pozitivno raspoloženje koje je vladalo na službenom otvaranju rekonstruiranog i dograđenog objekta za potrebe velike ivanečke nogometne zajednice koja broji oko 240 nogometaša, od kojih oko 180 djece u Školi nogometa.

Objekt je u potpunosti rekonstruiran, dograđen i opremljen proračunskim sredstvima Grada Ivanca.

Ukupna ulaganja Grada u ovaj projekt iznose 377.770 eura (2,84 milijuna kuna), od čega 364.500 eura (2,75 mil. kuna) za građevinski dio te još 13.270 eura (100.000 kuna) za opremanje.

Stari dio zgrade je potpuno rekonstruiran, a dobio je i novi krov, unutarnju i vanjsku stolariju, termo fasadu, grijanje i rasvjetu. Objekt je dograđen sa modularnim objektima te raspolaže sa četiri svlačionice s isto toliko sanitarnih čvorova i tuševa, svlačionicama za suce, dva društvena prostora, čajnom kuhinja, tri vanjska sanitarna čvora za posjetitelje (jedan za osobe s invaliditetom) te spremištem i kotlovnicom.

Tim je povodom priređena i službena svečanost otvaranja na kojoj je, uz tajnika Ivicu Surjaka, Gradu Ivancu i ostalima koji su pomogli, zahvalu uputio predsjednik NK Stjepan Grdak: “Velika ulaganja u nogomet počela su 2020. uređenjem rasvjete na stadionu uz potporu Grada Ivanca, čime su omogućeni treninzi svih 9 klupskih selekcija u večernjim satima. Ulaganja su nastavljena 2021., uređenjem pomoćnog nogometnog igrališta u Salinovcu, a onda i lani, gradnjom montažnih objekata kod igrališta. Nadam se da s ovim nećemo stati jer Ivanec treba pomoćno igralište s umjetnom travom i rasvjetom te kvalitetni sportski centar.”

Igralište s umjetnom travom

Zahvale je uputio i kapetan seniorske momčadi Leon Gregur, a na novim prostorima klubu je čestitao i trener NK Varaždin Mario Kovačić sa suradnicima. I predsjednik ŽNS-a Nenad Horvatić pohvalio je novouređeni objekt, istaknuvši da sva djeca sada imaju prilike boraviti u primjerenim uvjetima.

– Na vama, kao domaćinima, jest da pronađete primjerenu površinu za igralište s umjetnom travom, a HNS će financirati njeno postavljanje – poručio je Horvatić te najavio i buduću novčanu i drugu potporu NK Ivančici.

-Ovo ulaganje jest, prije svega, ulaganje u zdravlje, djecu i mladost, jer upravo to su ciljne skupine na koje je Grad usmjeren i to je nešto što i Ivanec i NK zaslužuju. Ovdje nećemo stati; predstoji još uređenje i natkrivanje tribina, a ono što nam predstoji idućih godina jest gradnja Sportskog centra Ivanec s velikim nogometnim stadionom i pomoćnim igralištem, atletskom stazom i tribinama– istaknuo je gradonačelnik Milorad Batinić.

Život i društvo

Dvojac iz DVD-a Varaždin Breg nastupio na ekstremnom vatrogasnom natjecanju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Operativci DVD-a Varaždin Breg pod sponzorstvom Hrvatske vatrogasne zajednice, Varaždinske županije i Općina Gornji Kneginec, nastupili na najtežem vatrogasnom natjecanju Firefighter Challenge-TFA Hungary 2024 u mađarskom Sombotelu.

Od 100 prijavljenih natjecatelja iz Mađarske, Austrije, Slovačke i Hrvatske, završilo ih je 89. Član DVD-a Varaždin Breg, Siniša Horvat osvojio je 4. mjesto (3. mjesto pobjeglo mu je za samo 8 stotinki), a nastupio je i Andy Barulek.

– Iako smo imali poteškoća jer je jedan član tima morao odustati zbog zdravstvenih razloga, mađarski kolega Turcán Màrk uskočio je i zauzeli smo kao TFA Team Croatia 5. mjesto od 13 timova. Bravo za naše operativce koji su pokazali snagu općinskog, županijskog i državnog vatrogastva na međunarodnoj sceni! – ističu iz DVD-a Varaždin Breg.

Nastavite čitati

Život i društvo

Prigodnim programom i podjelom nagrada u OŠ Martijanec proslavljen završetak školske godine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom kraja školske godine, u Osnovnoj školi Martijanec održan je prigodni program kako bi školarci proslavili završetak još jedne godine, a neki se i oprostili od osnovne škole.

U programu su sudjelovali učenici razredne i predmetne nastave OŠ Martijanec, članovi izvannastavnih aktivnosti dramskih, plesnih grupa, školski zbor i tamburaški orkestar, a točku na njemačkom jeziku izveli su i učenici „Male njemačke družine”, dok su program pripremili učitelji voditelji skupina izvannastavnih aktivnosti.

Tijekom programa ravnateljica OŠ Martijanec Sonja Huzjak te načelnik Općine Martijanec, Branimir Nađ, podijelili su prigodne nagrade najuspješnijim učenicima i mentorima koji su se istaknuli tijekom godine u provođenju projekata i natjecanja, a šećer na kraju bila je izvedba pjesme „Rim Tim Tagi Dim” popraćena poznatom koreografijom.

OŠ Martijanec ove je godine po prvi puta provodila eksperimentalni program Cjelodnevne škole, a kako ističe ravnateljica Huzjak, učenicima se zaista trude ponuditi suvremeni način poučavanja i mnoštvo aktivnosti van redovnih kurikuluma.

– U četvrtak, uz Sportski dan, imali smo i gostovanje Stem Laba gdje su učenici imali prilike sudjelovati u raznovrsnim radionicama iz područja prirodoslovlja, tehničke kulture i novih tehnologija, a u petak, uz Dan škole, učenicima je osiguran mobilni Planetarij u kojem su imali prilike otkrivati tajne svemira – rekla je ravnateljica koja se ujedno osvrnula i na program cjelodnevne škole, ali i poslala poruku svojim učenicima.

– Uspješno smo prebrodili prvu godinu Cjelodnevne škole. Neke su nam stvari bile odlične, na nekima ćemo još svi zajedno poraditi sljedeće godine, da nam u školi svima bude sigurno, ugodno i veselo. Svima zahvaljujem na odličnoj suradnji, kako učenicima i roditeljima, tako i svim zaposlenicima. Počinje dugo toplo ljeto, dobro se odmorite i napunite baterije za jesen. Udžbenici i svi ostali nastavni materijali čekat će vas u školi, tako da o tome ne trebate voditi brigu. Dakle, opustite se i uživajte – poručila je ravnateljica.

Općinski načelnik Branimir Nađ čestitao je svim učenicima na još jednoj uspješno završenoj školskoj godini, dok je osmašima poželio mnogo sreće u daljnjem školovanju.

– Danas smo imali prilike podijeliti i nagrade najboljim učenicima i mentorima, za što je sredstva osigurala Općina. Nagrađeno je ukupno 50 učenika i 10 mentora. Sama ta brojka govori o uspješnosti naše osnovne škole i koliko se ovdje radi sa našom djecom. Čestitam svima na uspješno završenoj godini i želim svima da ugodno provedu ljetne praznike te da se u školu vrate puni elana – rekao je načelnik Nađ.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje