Povežite se s nama

Sponzorirani

Uz projektiranje, izgradnju i održavanje zelenih površina Parkovi nude i arborističke usluge

Objavljeno:

- dana

Zelena i cvjetna slika Varaždina dio je svakodnevice, uspomena i najljepših životnih trenutaka mnogih obitelji i posjetitelja.

Tome, uz uzorno njegovane javne zelene površine, doprinose i uređeni, prepoznatljivi reprezentativni okoliši poslovnih zgrada, višestambenih objekata i naselja i sportsko-rekreacijskih površina.

Da bi i vaš okoliš postao reprezentativan, stručni tim inženjera krajobrazne arhitekture, urbanog šumarstva i agronomije, uključujući i najvažnije, hortikulturne vještine i dugogodišnje iskustvo vrtlara i cvjećara Parkova, u tome će vam pomoći. Sjajan tim stručnjaka će osmisliti i riješiti najzahtjevnije projekte, a vaše vizije pretvoriti u stvarnost, stvarajući atraktivan prostor koji odgovara vašim željama i potrebama.

U oblikovanju prostora Parkovi prate suvremene trendove, a visokokvalitetni sadni materijal i novi kultivari stvarani u domaćim i europskim rasadnicima garancija su da ćete dugo godina uživati u mirisima, bojama i oblicima zasađenog bilja.

Kroz zoniranje i analizu krajobrazni arhitekt izrađuje planove sadnje i odgovarajući troškovnik planirane usluge, dok vješti vrtlari Parkova u najbržem mogućem roku realiziraju i najzahtjevnije hortikulturne projekte. Uz to, Parkovi nude i usluge održavanja – od košnje, pljevljenja, orezivanja pa sve do dosadnje i zamjene sadnog materijala.

Krajobrazne i hortikulturne usluge neizostavno se usklađuju i dopunjuju prema stručnim savjetima urbanog šumara koji će vam pomoći u odabiru prikladnih vrsta drveća i grmlja.

Novo – procjena zdravstvenog stanja i vitaliteta stabala, zahvati na stablima!

Za već postojeća stabla Parkovi nude i usluge vizualne kontrolne metode procjene zdravstvenog stanja i vitaliteta stabala od strane magistra urbanog šumarstva i zaštite okoliša, koji daje i stručne savjete za odgovarajuće zahvate na drveću potrebne kako bi se poboljšalo njihovo zdravstveno stanje, stabilnost i vitalitet.

Mjerama orezivanja, gdje je to stručno opravdano i moguće, sprječava se krajnje uklanjanje stabla, dajući mu priliku za obnovu, uz temeljni pristup preventivnog sprečavanja mogućih opasnosti (lom, izvala). Nepovratno narušeno i uništeno zdravstveno stanje stabla Parkovi će sanirati uklanjanjem, sa stručnim timom arborista.

Parkovi su danas lider u djelatnosti

Temeljno održavanje i nadograđivanje prepoznatljivih, uzornih i nagrađivanih javnih zelenih površina grada Varaždina i varaždinskog groblja potaknulo je varaždinsko komunalno poduzeće Parkovi na razvoj i unapređenje krajobraznih, hortikulturnih i arborističkih usluga za privatne osobe i poslovne subjekte. Višegodišnji razvoj usluga krajobraznog oblikovanja i uređenja privatnih vrtova i okoliša poslovnih subjekata, hotela i drugih manjih mikroprostora postavio je Parkove danas među lidere u djelatnosti, ne samo u regiji, čemu su dokaz i brojne strukovne nagrade.

Projektiramo, uređujemo i održavamo:

  • okoliš poslovnih građevina, trgovina i hotela
  • okoliš stambenih zgrada
  • sportsko – rekreacijske površine
  • okoliš sakralnih objekata i groblja
  • okoliš prometnica i parkirališta
  • poslovne interijere

PARKOVI D.O.O.

www.parkovi.eu

042 332 777

Izgradnja, održavanje, procjene i zahvati na drveću: [email protected]

Krajobrazno projektiranje: [email protected]

Sponzorirani

Za firme i pričesti najbolji odabir su plate i slastice iz kultne varaždinske Kavane Arbia Dorka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kultna varaždinska Kavana Arbia Dorka u Stepinčevoj ulici ovih dana je predstavila pregršt odličnih prigodnih kolača i torti od kojih hedonistima odmah rastu zazubice.

To ne čudi jer su odavno iznimno visoko postavili ljestvicu kvalitete, koja se uvijek iznova potvrđuje i tijekom proslava prvih pričesti ili firmi.

Okusi tradicije

Poznati su po tome da njihovi kuhari i slastičari sve pripremaju u kuhinji prepunoj domaćih sastojaka. Podsjećamo, poput drugih Arbijinih proizvoda, slastice su spravljene po domaćoj recepturi od brašna, kvasca, ulja i drugih probranih sastojaka iz asortimana Podravke, Vindije, Kraša, Zvijezde, OPG-a Šincek, Francka… S obzirom na to da Kavana Arbia Dorka uvijek nastoji maksimalno udovoljiti svim željama klijenata, ljubitelji biranih jela mogu uživati i u individualno izrađenim Platama – Arbia, Classik, Dalmatina, Slavonska, Zagorska ili Kids.

Svaka od njih, ovisno od narudžbe, može zadovoljiti od 4-5 do čak 36 osoba okupljenih na rođendanima, pričestima, krizmama, krštenjima, vjenčanjima, domjencima ili u drugim prigodama. Narudžbu spomenutih „mega plata“ aranžiranih na unikatnom drvenom pladnju je nužno obaviti 24-48 sati prije očekivanog termina preuzimanja (svaki dan od 7 do 21 h) u prostoru Kavane, na email adresu [email protected] ili telefonom na broj 042/302-104.

Pritom naručitelji mogu uz slastice ili platu odabrati i ukusan prilog poput običnih klipića, te onih punjenih šunkom, sirem, čvarcima…, odnosno slatke mini deserte od čokolade, naranče, cheese cake i druge.

Dodajmo i to da kultna varaždinska kavana redovito otkriva nova iznenađenja u ponudi na svojoj Facebook stranici Arbia Kavana Dorka.

Nastavite čitati

Sponzorirani

Pet Centar dolazi u Varaždin, a vi dođite na feštu otvaranja 

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pet Centar, vodeća specijalizirana maloprodaja za kućne ljubimce u Hrvatskoj, napokon dolazi i u Varaždin.

Popularno odredište kućnih ljubimaca, a i njihovih vlasnika, svoja će vrata svim Varaždincima otvoriti u subotu, 13. travnja.

Na adresi Gospodarska 39, u sklopu šoping centra StoreLand, uskoro ćete moći pronaći najpoznatije brendove hrane, opreme i veterinarsko medicinskih proizvoda za sve ljubimce. Uz navedeno, novi će Pet Centar imati veterinarsku ljekarnu sa stručnim veterinarom za sva pitanja i savjete.

Pet Centar će u povodu otvaranja novog omiljenog odredišta Varaždinaca prirediti bogat cjelodnevni program i pravu feštu na više od 500 m2 novog prodajnog prostora – kako u dopodnevnim, tako i u poslijepodnevnim satima. 

Počasni domaćin otvorenja, voditelj TV emisije „Kućni ljubimci“, Antun Ponoš, svečano će otvoriti program koji uključuje kratak show dreserice pasa, nastup DJ-a, karikaturista koji će slikati simpatične prikaze vas i vaših ljubimaca, a najmlađe očekuje Face painting umjetnik. Pred vašeg četveronožnog člana obitelji ćemo, pak, staviti velik i zahtjevan izazov – poligon iskušenja s poslasticama.

Svakog kupca nagrađujemo s prigodnim poklonom, dok za kupnju iznad 30 eura možete sudjelovati u Kolu sreće s bogatim nagradama. Kako bi proslava prošla u najboljem ugođaju, za sve članove Pet centar kluba pripremili smo 20% popusta.

Do danas je otvoreno čak 19 trgovina diljem Hrvatske, a varaždinski Pet Centar postat će jubilarni, dvadeseti u Lijepoj Našoj. Ova popularna trgovina u sklopu maloprodajne grupacije tvrtki za njegu kućnih ljubimaca, Pet Network Internationala, nudi sve što vam je potrebno na jednom mjestu, od najzdravijeg i najukusnijeg prehrambenog asortimana, preko asortimana za njegu, razonodu i zabavu, pa sve do potpuno opskrbljenih veterinarskih ljekarni s veterinarsko-medicinskim proizvodima, antiparaziticima, veterinarskim dijetama i drugim proizvodima.

Ako do sada niste imali priliku posjetiti neku od naših trgovina ovo je idealna prilika za vas, i za vašeg kućnog ljubimca. Naravno, oni su i više nego dobrodošli prilikom svakog vašeg posjeta Pet Centru!

Za više informacija posjetite web stranice Pet Centra.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje