Povežite se s nama

Život i društvo

Uživajte još malo u zimi, uskoro nam stiže toplije vrijeme. Evo što kažu prognostičari

Objavljeno:

- dana

Vikend nam je počeo sunčanim vremenom, u unutrašnjosti i mjestimičnom maglom, te uz slabiji vjetar. Prognostičari nam za drugi tjedan najavljuju toplije vrijeme uz dvoznamenkaste temperature. Stoga, svi vi koji volite zimu i hladno vrijeme uživajte još ovaj vikend.

U nedjelju većinom oblačnije, uz južinu i ponegdje malo kiše na Jadranu i područjima uz njega. Dnevna temperatura zraka će porasti, osobito u kopnenom području, ali će jutra još biti dosta hladna, javlja HRT.

Početkom novog tjedna daljnji porast temperature i češća kiša, uz prevladavajuće jugo i jugozapadnjak. U unutrašnjosti od ponedjeljka navečer do utorka ujutro mjestimice možda malo snijega. Međutim, u drugom dijelu tjedna trebao bi biti osjetni rast temperature.

-U nedjelju još u kopnenom području hladno jutro, no dan će biti topliji od subotnjega, kao i početak novog tjedna. Uz promjenjivu naoblaku malo kiše u nedjelju u krajevima uz Jadran, u ponedjeljak i drugdje, pri čemu navečer i u noći na utorak mjestimice može biti susnježice i snijega. I na Jadranu porast temperature zraka, uz više oblaka nego u petak i subotu. Povremeno je moguća kiša, osobito u ponedjeljak, kad na jugu može biti i grmljavine. Zapuhat će jugozapadnjak i jugo, u utorak samo prolazno bura – prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Život i društvo

Hrvatsko-američki redatelj N. Knez nastavlja snimati dokumentarce o braniteljima sa sjevera Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatsko – američki redatelj Nikola Knez svako malo javlja se s nekim novim dokumentarnim filmom, pretežno o stvaranju hrvatske države, odnosno hrvatskim braniteljima.

Riječ je o vrhunskom redatelju, koji je dosad na raznim međunarodnim filmskim festivalima osvojio oko 70 nagrada i priznanja, a ono što je ipak najvažnije je činjenica da svojim dokumentarnim filmovima prenosi istinu i ljepote Hrvatske.

Podsjećamo, u Americi ima svoju filmsku tvrtku „iFilms LLC“, a lani je snimio i dokumentarni film o Mladenu Pavkoviću, varaždinskom novinaru i publicisti, te hrvatskom branitelju i predsjedniku Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.).

Ovih dana završio je još jedan svoj film. Ovog puta o hrvatskim braniteljima iz Legrada! Naime, u ovom je mjestu jedno vrijeme proveo i svoje djetinjstvo, a potom je otišao u Texas, gdje i danas živi i radi, i gdje je osnovao Hrvatski filmski institut.

Dokumentarni film „Hrvatski branitelji iz Legrada“, u trajanju od 40 minuta, može se pogledati na Youtubeu.

– Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) sklopila je Sporazum s Općinom Legrad o izgradnji spomenika hrvatskim braniteljima u gradskom parku u Legradu, pa će sa svečanim otvorenjem spomenika biti prikazan i Knezov film – naveo je u priopćenju Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91.

Nastavite čitati

Život i društvo

“Simply the best” nagrada za Dane vrganja u Paki i Udrugu žena Vidovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Simply the best je godišnja nagrada koju za inovativnost i kreativnost u turizmu dodjeljuju Udruga hrvatskih putničkih agencija, poslovno turistička burza PUT i magazin Way to Croatia.

Ove nahrade ove su godine stigle i u Varaždinsku županiju.

Dani vrganja i crnog tartufa u Paki osvojili su godišnju turističku nagradu za kvalitetu i kreativnost manifestacije jer svojim raznolikim sadržajima i specifičnom gastro-ponudom obogaćuju atraktivnost turističke ponude destinacije.

Nagradu su dobili u kategoriji “Manifestacije”, podkategorija hrane i pića.

Turističkoj zajednici Grada Novoga Marofa je nagradu u kategoriji manifestacija u Biogradu dodijelila Udruga hrvatskih putničkih agencija i turistički časopis Way to Croatia.

Nagrađena je i Udruga žena Vidovec iz Vidovca u kategoriji udruga. Nagrada je dodijeljena za čuvanje baštine te za gastro i druge ativnosti kojima se promovira lokalna zajednica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje