Povežite se s nama

Život i društvo

Valentinovo pa Fašnjačke špelancije

Objavljeno:

- dana

Varaždinske Toplice

Nakon Valentinovog, 14. veljače u hotelu Minerva, popraćenog velikim maskenbalom uz glazbenu kulisu sastava Akordi, topličke maškare slijedećeg će se dana preseliti na gradske ulice.

Turistička zajednica Grada Varaždinskih Toplica niti ove godine neće iznevjeriti tradiciju održavanja Fašnjaka. Topličke špelancije započeti će okupljanjem kod škole u 13 sati da bi pola sata kasnije maškare krenule prema glavnom gradskom trgu. Na Trgu će Fašnjačke špelancije preuzeti Zločesta Beba- svjetovnim imenom Dario Čimić.

Predstaviti će se maske, potom izabrati i one najbolje u pojedinačnoj i grupnoj konkurenciji. Nagrade, naravno, neće izostati.

Fašnjak će, nakon suđenja zbog svih lanjskih nevolja, platiti glavom spaljivanjem na lomači.

Krafne, kuhano vino i čaj su besplatni.  

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Danas vrhunac toplinskog vala, u Varaždinu u 7 sati 22.9 stupnjeva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Meteorolozi da zanas, 24. lipnja, najavljuju vrhunac toplinskog vala.

U Varaždinu je jutros u 7 sati izmjereno 22.9 °C, a u Bednji 18.6 °C.

I noć je bila vruća te neugodna za spavanja jer podaci DHMZ-a pokazuju da je noćas u 1 sat bilo u Varaždinu 22.1 °C.

Današnjeg četvrtka nas očekuje pretežno sunčano i vruće, u unutrašnjosti i vrlo vruće. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 32 do 37 °C.

I Meteoalarm je danas narančast za veći dio Hrvatske te crven za Slavoniju. Ovo također znači toplinski val s maksimalnom temperaturom od 35 do 38 °C.

BUdite spremni na pojavu zdravstvenog rizika zbog vrućine i visokih temperatura kod osjetljive populacije, ponajprije starijih i male djece. Slušajte i postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih službi.

U petak će na sjeveru Hrvatske još biti vruće, najviše 31 °C, ali zato će subota i nedjelja biti ugodnije, s najvišom dnevnom temperaturom do 30 °C, ili koji stupanj manje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Policijska akcija „Brzina“ u četvrtak u cijeloj Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 24. lipnja, u vremenu od 12 do 18 sati, policijski službenici Policijske uprave varaždinske provest će pojačane aktivnosti u prometu na suzbijanju prekršaja brzine u prometu u sklopu operativne akcije „Brzina“.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području PU varaždinske sukladno mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s uzrokom brzine i najtežim posljedicama, te na dionicama cesta gdje je učestalo kršenje prometnih propisa u vidu nepoštivanja najvećih dopuštenih brzina kretanja vozila.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!