Povežite se s nama

Život i društvo

U veljači sedmi sajam hrane, pića i gastronomskih inovacija i 24. sajam nautike

Objavljeno:

- dana

ZAGREBAČKI VELESAJAM

Poslovna godina na Zagrebačkom velesajmu već tradicionalno počinje u veljači. Od 18. do 21. veljače 2015. godine održava se HOTEL&GASTROTEH, 7. međunarodni sajam gastronomije, hotelsko-ugostiteljske opreme, hrane, pića i gastronomskih inovacija.

Početak godine vrijeme je kada se ugostitelji i hotelijeri intenzivno pripremaju za turističku sezonu stoga je ovaj sajam izuzetna prilika za okupljanje i povezivanje na jednom mjestu proizvođača i trgovaca hotelsko-ugostiteljske opreme, hrane i pića te distributera i ostalih čimbenika HoReCa sektora.

Većina emitivnih turističkih zemalja prepoznaje Hrvatsku kao vrlo poželjnu destinaciju stoga je gradnja i opremanje novih hotela, ugostiteljskih objekata, kao i osuvremenjivanje postojećih turističkih kapaciteta, uz promicanje prepoznatljive gastronomije, jedna je od strateških razvojnih odrednica hrvatskog turizma.

Sajam se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova europske unije te Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske.

Made in Poland

Izložbeni dio sajmova prati bogat stručno-prateći program od kojeg ističemo konferenciju “Made in Poland“ u organizaciji Veleposlanstva Republike Poljske na kojoj sudjeluje više od 100 eminentnih poljskih gospodarstvenika zainteresiranih za uspostavljenje kontakata i suradnju s hrvatskim tvrtkama.

Posjetitelje očekuju brojne atrakcije: natjecanje kuhara, barmena, barista; interaktivne kulinarske radionice; gastro prezentacije i degustacije za posjetitelje; savjetovanja, seminari, okrugli stolovi, stručne radionice

Održat će se već tradicionalno kulinarsko natjecanje CRO TOP 10. Najbolji kuhari stvarat će prava mala kulinarska remek djela od namirnica s kojima su se upoznali neposredno prije natjecanja.

Svakodnevno će se pripremati i degustirati autohtona jela hrvatskih regija, a održat će se i kulinarske radionice za posjetitelje.

Novi projekti – Burza hrvatskih vina i Kuharevo vino

Ove godine pripremili smo i novi projekt Burza hrvatskih vina. Cilj nam je na jednom mjestu ponuditi naša najbolja vina hotelijerima, trgovcima, distributerima kao i drugim potencijalnim kupcima.

Kuharevo vino“ naziv je projekta u kojem će poznati hrvatski kuhari i vinari prezentirati sljubljivanje kulinarskih specijaliteta i vina.

U istom terminu održava se i tradicionalni Zagrebački sajam nautike.

Spoj ova dva komplementarna sajma Nautike i Hotel&Gastroteh zasigurno doprinosi kvalitetnijoj sajamskoj ponudi i višoj razini poslovnosti na zadovoljstvo svih sudionika s područja nautike, gastronomije i hotelsko-ugostiteljske opreme.

Ovi sajmovi čine zajedničku cjelinu gdje se na jednom mjestu mogu povezati svi proizvođači, distributeri i izlagači koji kroz srodnu tematiku mogu unaprijediti turističku ponudu.

 

ZAGREBAČKI SAJAM NAUTIKE

Ploviti, otkrivati, živjeti…

Tradicionalni Zagrebački nautički sajam održati će se od 18. do 22. veljače 2015. u paviljonima Zagrebačkog velesajma, a u svom 24. izdanju izložiti će bogatu ponudu brodskih motora, opreme za ronjenje, ribolov i jedrenje, te nautičke odjeće i obuće, što tu priredbu redovito čini dobro posjećenom, kao i poslovno najuspješnijim nautičkim sajmom u regiji. Zagrebački sajam nautike nezaobilazno je mjesto okupljanja najpoznatijih svjetskih proizvođača plovila, ali i domaćih brodograditelja.
Sajam prati slogan „Ploviti, otkrivati, živjeti“, a hrvatskim malim brodograditeljima nude se posebne pogodnosti kako bi posjetitelji u sajamskim paviljonima mogli vidjeti ono najzanimljivije iz njihovih škverova. Gotovo svi domaći brodograditelji koji uspješno opstaju na tržištu spremaju svoje nove modele koje će predstaviti nautičkoj publici u Zagrebu. Sajam nautike pratiti će i mnogobrojni stručni skupovi u organizaciji udruga malih brodograditelja, a biti će tu i bazen u kojem će ronioci iz Hrvatske i inozemstva demonstrirati svoje umijeće i još mnogo atraktivnih sadržaja zbog kojih se isplati biti na ovom sajmu. Ako i niste ozbiljan kupac, svoj dolazak na sajam shvatite kao zalog za budućnost jer možda baš primjerak u koji se zagledate bude vaš već sljedeće godine!

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Slobodno počnite pripremati roštilj za Praznik rada, ali izgleda da kiša ipak neće izostati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Sljedećeg tjedna u srijedu obilježavamo 1. svibnja, odnosno Praznik rada.

Već tradicionalno to je dan za druženje u prirodi, na otvorenom, a često i za pečenje roštilja ili kuhanje graha. Jedan od ključnih uvjeta za to je lijepo vrijeme.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a 1. svibnja bi na sjeveru Hrvatske uglavnom trebao biti sunčan i topao.

Proteklih dana bilo je hladno i kišovito, ali već od petka, 26. travnja, stiže sunčano vrijeme i temperatura raste. Početkom sljedećeg tjedna danju će biti i 24 °C.

Prema trenutnoj prognozi DHMZ-a na varaždinskom području na sam Praznik rada prijepodne će biti sunčano i toplo s temperaturom do 22 °C. Poslijepodne stižu oblaci, moguće je malo kiše, a nešto više kiše trebalo bi pasti poslije 20 sati.

I ostatak sljedećeg trebao bi biti pravi proljetni.

Nastavite čitati

Život i društvo

Državni inspektorat objavio: U ovim autima uočeni su problemi, javite se trgovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Državni inspektorat ovog je tjedna objavio je nekoliko obavijesti o tome da su u nekim vozilima uočene određene poteškoće i nedostatci te bi se vlasnici trebali javiti trgovcima kod kojih su kupili svoja vozila.

Osobna vozila / kombi Eos, Golf, Golf Plus, Golf Cabrio, Sharan, Passat CC, Passat, Polo, Fox, Vivo Classic, Crafter

Kada se zračni jastuk vozača aktivira, kvar u generatoru plina zračnog jastuka može dovesti do nekontroliranog napuhavanja i oslobađanja metalnih fragmenata, što može uzrokovati ozljede putnika, piše N1.

Motocikli CBR600RA/RR, CBR1000RA/RR/S1/S2, GL1800/BD/B/DA

Zbog promjene metode izrade impelera pumpe goriva, gustoća impelera je smanjena. Preveliko skupljanje tijkom procesa sušenja je razlog što se impeler iskrivljuje, pa dolazi do pucanja površinskog sloja.

Osobna vozila Honda ZR-V

Naslon za glavu na prednjem desnom sjedalu može biti deformiran i savijen prema naprijed, te ukoliko dođe do sudara neće adekvatno zaštititi putnike.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje