Povežite se s nama

Kultura

Varaždin iza vugla na 42 fotografije članova Foto kluba Varaždin

Objavljeno:

- dana

Izložba

U prostoru Kina Galerija u Gajevoj ulici u utorak, 29. studenog, od19 sati članovi Foto kluba Varaždin otvorit će izložbu “Varaždin iza vugla“.

Bit će izložene 42 fotografije, a upravo su motivi koje su pronašli iza svakog ugla u gradu ti koji su ih kreativno inspirirali da naprave fotografsku priču.

– Smatramo da motivi grada koje ponekad zapažamo u obliku sitnica a svakodnevno su tu kraj nas „iza vugla“, isto tako Varaždincima u životu trebaju biti pozitivan izvor inspiracije. Ovom izložbom članovi Foto kluba Varaždin čestitaju svom voljenom Varaždinu Dan Grada a svim Varaždincima i dobronamjernicima žele uljepšati nadolazeće adventske dane – ističu iz Foto kluba Varaždin.

Izvor:
Foto:

Kultura

U subotu obljetnički koncert varaždinskog zbora “Chorus angelicus”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U varaždinskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije u subotu, 24. veljače, u 19 sati održat će se koncert u 25. obljetničkoj sezoni zbora “Chorus angelicus” iz Varaždina.

Na programu je praizvedba djela varaždinskog skladatelja i zborovođe Anđelka Igreca: Quam dilecta te Requiem Johna Ruttera.

Uz Mješoviti pjevački zbor “Chorus angelicus” nastupit će i sopranistica Tia Pikija, te instrumentalni sastav: Melanija Gradečak, flauta Petra Labazan, oboa Ivan Urli, udaraljke Vedran Vujec, udaraljke Diana Grubišić-Ćiković, harfa Filip Igrec, violončelo i Bertalan Ablonczy, orgulje

Izvedbom će ravnati mo. Anđelko Igrec.

Ulaz na koncert je slobodan.

Nastavite čitati

Kultura

Teatar Gavran sutra u Ludbregu izvodi svjetsku hit-komediju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Centru za kulturu i informiranje u Ludbregu je 23. veljače na programu predstava Teatra Gavran pod nazivom “Sve o muškarcima”.

Muški svijet u ovoj se priči razotkriva s puno humora i neočekivanih sukoba, dok svaki od glumaca igra po nekoliko različitih uloga.

Radnja je smještena u današnji Zagreb, a pred publikom prolaze prepoznatljivi suvremeni likovi s kojima se svaki gledatelj može lako poistovjetiti. U ovoj dinamičnoj predstavi, glumci su odlučili pružiti istinsko teatarsko zadovoljstvo propitujući krajnje granice glumačkog umijeća.

Ovaj tekst Mire Gavrana do sada je imao 18 kazališnih premijera diljem svijeta, od Rio de Jeneira pa do Moskve.

Do sada je “Sve o muškarcima” vidjelo više od pola milijuna ljudi diljem svijeta.

Predstava počinje u 20 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje