Povežite se s nama

Život i društvo

Varaždin sirotinji u Keniji šalje medicinsku opremu za ambulantu

Objavljeno:

- dana

HVALE VRIJEDNO

Varaždinska županija odlučila je pružiti pomoć neumornom voditelju franjevačke misije “Mali dom“ u dalekoj Keniji. Naime, varaždinski župan je fra Miri Babiću na današnjoj konferenciji za medije potvrdio da će Županija donirati medicinsku opremu za ambulantu.

Misionaru koji ovih dana boravi u Varaždinu, župan Radimir Čačić obećao je da će Županija iz Doma Zdravlja i Opće bolnice Varaždin izuzeti amortiziranu rabljenu opremu i poslati je misiji koja brine o sirotištu, zdravstvenoj ambulanti i školi.

– Misija je smještena u Nakuru, gradu u zapadnoj Keniji, nekih pet sati vožnje od Nairobija. Kenija je pravno uređena država i zato ćemo platiti i sve potrebne carinske pristojbe – izjavio je Čačić.

Pritom je dodao da će već ove godine osobno preuzeti kumstvo nad školovanjem jednog učenika u misiji.

Ovom gestom župan namjerava dodatno pomoći djeci o kojoj već 13 godina s kolegama volonterima iz cijelog svijeta skrbi  fra Miro Babić.    

Izvor:
Foto: REGIONALNI TJEDNIK

Život i društvo

Policija najavila pojačani nadzor prometa na cijelom varaždinskom području za vikend

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin će tijekom noći sa subote na nedjelju, 10./11. lipnja, u vremenu od 21 do 5 sati, u sklopu lokalne akcije „Alkohol“ ciljano pojačano nadzirati promet te kontrolirati vozače na prisutnost alkohola i/ili droga.

Tijekom vikenda policijski službenici PU varaždinske pojačano će kontrolirati motocikliste i mopediste, kojom prilikom će se nadzirati prekršaji ove kategorije sudionika u prometu, poput nepropisne brzine kretanja, nekorištenja zaštitne kacige, prisutnosti alkohola u organizmu, tehničke neispravnosti i drugi.

Policija skreće pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također mole sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji.

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu u Varaždinu stanite i razgledajte „Sajam udruga u poljoprivredi Varaždinske županije“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 10. lipnja, Županijski savez poljoprivrednih udruga organizira „Sajam udruga u poljoprivredi Varaždinske županije“.

Sajam će se održat u Varaždinu, ispred Županijske palače, od 9 do 12 sati.

Uz Županijski savez poljoprivrednih udruga, na manifestaciji će se predstaviti 12 udruga članica s područja Varaždinske županije koje djeluju u različitim granama poljoprivredne proizvodnje.

Uz članove Saveza na manifestaciji će se predstaviti i Središnji savez udruga uzgajivača svinja Hrvatske, Udruga kuhara Varaždinske županije, Gospodarska škola Varaždin te Srednja škola „Arboretum Opeka“ Marčan. Ujedno će im se pridružiti i udruge žena iz Trnovca, Sračinca, Maruševca i Kućana koje imaju jamstveni žig za svoje proizvode (tradicijska jela) ili su u postupku ishođenja istog.

Svi građani će se moći upoznati s radom udruga, koje su za posjetitelje priredile i degustaciju svojih proizvoda.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje