Na području Beli Kipi u utorak je održana konferencija za novinare, na kojoj su gradski čelnici izvijestili o izvedenim radovima i planovima na tom dijelu grada uz rijeku Dravu kraj Varaždina.

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Zlatan Avar pojasni je da je u tijeku treća faza projekta „Povratak Varaždina na Dravu“.

– Prvo je bilo uređenje bazena na Dravi, zatim uređenje šetnice, a ovo je dio koji spaja kompletno područje od Čistoće prema Belim Kipima. Ovdje su i bivši vojni hangari za koje ćemo sutra formalnom odlukom Gradskog vijeća potvrditi ugovor kojim nam država prepušta, odnosno poklanja ovu imovinu. Projekt provodi Grad Varaždin sa svojim poduzećima Varkom i Čistoća. Uz bazene i šetnicu, ovim projektom još više približavamo Dravu Varaždincima i vjerujem da će to oni dobro iskoristiti – rekao je Avar.

U projektu je sudjelovalo i poduzeće Varkom pa je direktor Željko Bunić istaknuo da je napravljen spoj od dvorišta Aquatehnike, gdje je zadnja točka s kanalizacijom, s pozicijom na koju su praktički u dužini 600 metara doveli kanalizaciju, vodu i uredili cestu.

– Varkom i Grad Varaždin u ovaj su projekt uložili ukupno 2 milijuna kuna u što je uključeno 600 metara kanalizacije, vodovoda i ceste te precrpna stanica. Radovi su izvedeni u roku od dva mjeseca i nadam se da će korisnici biti zadovoljni – poručio je Bunić.

Voditelj Službe operativnih poslova Čistoće Franjo Rajner pojasnio je kakvi su planovi na tom području.

– Ova prilazna cesta omogućit će Čistoći izlaz na sjevernu stranu jer smo do sada mogli koristiti samo zajednički prolaz kroz gospodarsko dvorište Varkoma. Poznato vam je da je Čistoća prije više od godinu dana pokrenula priču o zaštiti životinja, odnosno mačaka. Obaveza je svake jedinice lokalne samouprave da zbrinjava mačke, pa u tom cilju na tom dijelu u krugu bivših vojnih hangara napravit će se mjesto za zbrinjavanje mačaka, čime će biti zadovoljene i zakonske norme – naglasio je Rajner.

Sjednica Gradskog vijeća, na kojoj se očekuje donošenje odluke, bit će sazvana elektroničkim putem, a o rezultatima glasovanja novinari će biti obaviješteni po završetku glasovanja.

 

Komentari

Komentara