Povežite se s nama

Međimurje

Varaždinci s učenicima iz šest europskih zemalja istražuju vodu i njezina svojstva

Objavljeno:

- dana

ELEKTROSTROJARSKA ŠKOLA U COMENIUS PROJEKTU

U Elektrostrojarskoj školi (ESS) Varaždin ovog tjedna održat će se četvrti sastanak u sklopu međunarodnog Comenius projekta “Water – every drop counts”.

Tema sastanka je voda i njezina svojstva, a učenici varaždinske srednje škole pripremali su pokuse, radionice i prezentacije o svojstvima vode koje će predstaviti sudionicima projekta: profesorima i učenicima iz Rumunjske, Bugarske, Portugala, Španjolske, Turske i Grčke. Za sudionike projekta bit će organizirane radionice i stručna predavanja, obilazak grada Varaždina i posjet Plitvičkim jezerima.
Projekt je počeo u listopadu prošle godine i traje do lipnja iduće godine, a vrijednost projekta je 22.500 eura. Cilj projekta je motivirati učenike i potaknuti ih da se uključe u aktivnosti, upoznati običaje i kulturu iz različitih zemalja koje sudjeluju u projektu, poboljšati komunikacijske vještine i znanje engleskog jezika, ali i povećati osviještenost o važnosti vode za sva područja ljudskog djelovanja i razviti odgovorno ponašanje prema okolišu.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/RT

Međimurje

GDCK Čakovec u rujnu već proveo nekoliko uspješnih akcija darivanja krvi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

GDCK Čakovec s rujanskim akcijama dobrovoljnog darivanja krvi počelo je u petak, 20. rujna, u Čakovcu, a nastavljene su i narednih dana.

U utorak, 24. rujna, akcija je uspješno provedena u Kotoribi, u prostorijama NK Graničar Kotoriba. U srijedu, 25. rujna, akcija se provoditi u PU međimurskoj od 9 do 13 sati.

U četvrtak, 26. rujna, akcija će biti u Prelogu od 11 do 17 sati u prostorijama Kavane Lovac. Pauza je od 13,30 do 14 sati.

Posljednja ovotjedna akcija će biti u petak, 27. rujna, u Murskom Središću od 12 do 16 sati u prostorijama Sokolskog doma.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Podturen raspisala Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi za kontrolu plodnosti tla

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Općina Podturen raspisala je Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi za kontrolu plodnosti tla na području općine Podturen u 2024. godini.

Na temelju članka 46. Statuta Općine Podturen te „Sporazuma o provedbi Projekta „Kontrola plodnosti ta u Međimurske županije na području općine Podturen natječaj je raspisan dana 12. rujna 2024. godine.

Korisnici potpore su Obiteljska poljoprivredna gospodarstva/ obrti/zadruge/trgovačka društva sa sjedištem, odnosno prebivalištem na području općine Podturen upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava i koji posjeduju poljoprivredno zemljište na području Općine.

Više informacija nađite OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje