Povežite se s nama

U fokusu

Varaždinci u kapama i kaputima na predavanju u III. MO kojem je Vartop isključio grijanje

Objavljeno:

- dana

GRIJANJA U ZAGREBAČKOJ 17 JOŠ NEMA

U prostorijama III. mjesnog odbora u Zagrebačkoj ulici 17 Udruga BIOVRT – u skladu s prirodom u suradnji s Udrugom Gredica danas prijepodne održala je predavanje pod nazivom “Očuvajmo bioraznolikost – upoznajmo životinjske saveznike u vrtu”.

Na predavanju se okupilo više od 50-tak građana koji su predavanje slušali u hladnim prostorijama obučeni u kapute i kape!

– Ispričavam se zbog uvjeta koji su vas dočekali u prostorijama našeg mjesnog odbora – rekao je Nenad Koščak, predsjednik Vijeća III. MO iz Reformista, na čemu su građani posebno “zahvalili” Gradu, Vartopu i nadležnim gradskih službama.

Koščak ističe da je termin predavanja bio unaprijed dogovoren i nije bilo mogućnosti odgode.

– Još jednom apeliram na Grad i Vartop da hitno nađu rješenje za problem isključenog grijanja u Zagrebačkoj 17, kako se ovakve neugodne situacije ne bi ponovile – poručio je. 

Nenad Koščak, predsjednik Vijeća III. MO Varaždin

Izvor:
Foto:

U fokusu

Županijski SDP: “Osuđujemo nasilne događaje u kojima je sudjelovao HDZ-ov župan Anđelko Stričak“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Šefica županijskog SDP-a, Barbara Antolić Vupora, potpisala je priopćenje kojim ova stranka osuđuje nasilne događaje u kojima je sudjelovao župan Varaždinske županije iz redova HDZ-a.

Riječ je o incidentu koji se dogodilo u petak u središtu Varaždina.

– Izrazito smo protiv i osuđujemo svaki oblik nasilja kao društveno neprihvatljivog ponašanja. Svako nasilje rađa novo nasilje i uporaba sile i posezanje za nasilnim metodama nikad nije rješenje već izvor novih problema. Zalažemo se za kulturu dijaloga i tolerancije u društvu. Županu Stričaku želimo brz oporavak – piše u priopćenju.

Nastavite čitati

U fokusu

Novi Marof: na javnu tribinu o spalionici stiže i bivši ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Eko udruga „Naš zavičaj“ u srijedu, 28. rujna, održat će u Kulturnom centru Ivan Rabuzin s početkom u 19 sati  javnu tribinu o utjecaju spalionice otpada na okoliš.

– Kao što je nekima već poznato u pogonima u Podrutama američka tvrtka Zero Global Waste Croatia, koju zastupa Mladen Jozinović namjerava pokrenuti spaljivanje smeća tehnološkim procesom pirolize. Mještani zapadnog dijela grada Novoga Marofa, ali i drugih naselja oštro se protive tome i jako su zabrinuti. U tu svrhu smo ranije organizirali i prikupljanje peticije, koju je potpisalo 1200 građana, te mirni prosvjed na kojem je bilo nazočno tristotinjak ljudi popraćeno medijima i TV kućama (HRT, NOVA, RTL, LAUDATO, VTV) na kojem smo ukazali na sve probleme koji bi proizašli iz takvih proizvodnih i tehnoloških procesa, koji su izrazito štetni za okoliš i opasni za zdravlje. Imamo podršku ekoloških udruga iz cijele Hrvatske – ističu u Udruzi.

Dodajmo da će među govornicima na tribini biti prof. dr. sc. Slaven Dobrović i prof.dr.sc Stanko Uršić, koji će svojim stručnim znanjem upozoriti na problem spalionice u Poodrutama

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje