Povežite se s nama

Foto i video

Varaždincima nakon Fani Solomun pjevaju Dorian Šestan & Adriana Kusar

Objavljeno:

- dana

U sklopu programa ovogodišnjeg varaždinskog Adventa u subotu je koncert održao Fani Solomun trio na Korzu, a posjetitelje željne dobre glazbe u nedjelju će na Stančiću zabaviti Dorian Šestan & Adriana Kusar.

Podsjećamo, Varaždince i njihove goste očekuje više od 100 različitih programa na 7 lokacija u gradu u organizaciji Turističke zajednice grada Varaždina i suorganizatora.

Jedan od najdražih trgova mnogih Varaždinaca i ove je godine prepun božićnih dekoracija, a adventa publici će se predstaviti još JamIT, Društvo Naša Djeca, Marko Kenji, Karla Krmpotić, Fani Solomun, Gabrijela Hrženjak, Nikola Grabar, Matt Shaft, Lucija Job i Hrvoje Funda.

Podsjećamo, 20. prosinca sa Stančića će se puštati lampioni dobrih želja.

Foto i video

FOTO U Varaždinu u tijeku prvi susret kolekcionara vatrogasne baštine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Hrvatska vatrogasna zajednica u suradnji s Prvim hrvatskim dobrovoljnim vatrogasnim zborom u Varaždinu danas je organizirala 1. susret kolekcionara vatrogasne baštine u dvorani  Prvog hrvatskog dobrovoljnog vatrogasnog zbora u Varaždinu (Ulica baruna Trenka 44).

Prigodnu izložbu znatiželjnici mogu besplatno razgledati do 13 sati. Cilj manifestacije je okupiti kolekcionare vatrogasne baštine iz Hrvatske i susjednih zemalja i široj javnosti predstaviti ovaj zanimljiv hobi.

Posjetitelji mogu vidjeti zbirke vatrogasnih medalja, znački, modela vatrogasnih vozila te zbirke numizmatike i filatelije na temu vatrogastva kao i staru vatrogasnu opremu.

Za posjetitelje je otvoren stalni postav Muzeja te izložba „Iza vatrenog zida – žene u vatrogastvu“. Organizatori pozivaju sve zainteresirane da posjete Susret i Muzej hrvatskog vatrogastva kako bi upoznali ovaj zanimljiv hobi i čuvare vatrogasne povijesti. 

Kako to sve skupa izgleda pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Lijepo i sunčano vrijeme izmamilo Varaždinke i Varaždince na ulice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Regionalni Tjednik

Varaždinci i Varaždinke sa zadovoljstvom su dočekali sunčano vrijeme i s guštom su prošetali centrom grada.

Dnevni maksimalac u subotu, 18. ožujka, bio je 15 Celzijusa s minimalno vjetra pa je šetnja baroknim gradom bilo vrlo ugodna.

Mnogi su tako iskoristili lijepo vrijeme i prošpancirali se.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje