Povežite se s nama

U fokusu

Ugodnija vožnja za bolesnike iz Varaždinske županije: stigla četiri nova sanitetska vozila

Objavljeno:

- dana

ZAVOD ZA HITNU MEDICINU

Danas su ispred Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije svečano predana četiri nova sanitetska vozila ukupne vrijednosti od 1,14 milijuna kuna.

Ravnatelju Zavoda Mladenu Smoljancu ključeve je simbolično predao župan Varaždinske županije Radimir Čačić. Riječ je o vozilima marke „Peugeot“ koja su naručena za mandata prethodnog župana, a nabavljena su sredstvima Županije i decentraliziranih sredstava. Vozila su opremljena sa najsuvremenijom opremom za sanitetski prijevoz i bit će raspoređena na lokacijama u Ivancu, Novom Marofu, Ludbregu i Varaždinu kako bi se pokriti čitavo područje županije.

Obnova voznog parka i Nastavni centar

“Mi smo jedan od osam integriranih sustava sanitetske i hitne službe. Kao građani županije ne možemo se žaliti na kvalitetu vozila jer je njih devet mlađe od dvije godine, a četiri su mlađa od osam mjeseci. Cijeli sustav ima 35 vozila, od čega znači 26 treba obnavljati, a među njima je 13 vozila starijih od 10 godina koja bi se trebala zamijeniti u slijedeće dvije godine”, kazao je župan Čačić koji je istaknuo visoku razinu obrazovanosti kadra Hitne službe.

Ravnatelj Smoljanec kazao je kako populacija na prostoru županije sve više stari što zahtijeva više prijevoznih sredstava. Također je istaknuta važnost regionalnog Nastavnog centra Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije u Ispostavi Ludbreg gdje se održavaju tečajevi izvanbolničke hitne medicinske službe za osoblje iz više okolnih županija.

Izvor:
Foto: MGA

U fokusu

EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO Bosilj daje ostavku, Miroslav Marković postaje gradonačelnik!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kako ekskluzivno doznajemo, varaždinski gradonačelnik daje ostavku, a njegovu poziciju preuzima zamjenik Miroslav Marković.

Rezultat je to previranja u SDP-u, ali i Bosiljevog nezadovoljstva političkom situacijom u Varaždinu. Ova odluka i ne čudi s obzirom da su nedavno u Nacionalu objavljeni transkripti Bosiljevih razgovora s direktorom Varkoma Brunom Isterom u kojima najavljuje svoju ostavku.

Također, Gradsko izborno povjerenstvo Grada Varaždina objavilo je sve pravovaljane kandidacijske liste i zbirnu listu za izbor članova Gradskog vijeća Grada Varaždina. Tako je, među ostalim, vidljivo da je nositelj SDP-ove liste Neven Bosilj, a ako uzmemo u obzir da su funkcije gradonačelnika i člana Gradskog vijeća nemoguće i nespojive, sasvim je jasno da se u Gradskoj vijećnici upravo događa velika rošada. Konkretno, Bosilj ne može biti i gradonačelnik i gradski vijećnika jer mu to hrvatski zakoni ne dopuštaju.

Stoga je ovo očita prijevara birača u svakom slučaju. Prvo jer je kao gradonačelnik bio na izborima, a sad daje ostavku. Drugo jer je kao gradonačelnik nositelj liste što je zakonski nespojivo. I treće, tko može garantirati da će uopće biti aktivan u Gradskom vijeću ili će se i od toga maknuti, a varaždinsku politiku će voditi interesi stranačkih kadrova te odlučivati o budućnosti svih građana.

Kako doznajemo, Bosilj je čekao da se stvore zakonski okviri, odnosno da prođe zakonski rok kad njegov zamjenik može preuzeti funkciju gradonačelnika. Također, dosadašnji gradonačelnik, kako doznajemo, još razmišlja hoće li uopće aktivirati svoj mandat u Gradskom vijeću ili će potpuno odustati od politike nakon razočaranja cijelom političkom situacijom i činjenicom da nije uspio riješiti problem baliranog otpada.

Stoga će Grad Varaždin uskoro umjesto Bosilja voditi njegov zamjenik Miroslav Marković.

Nastavite čitati

U fokusu

Varaždinci će moći birati između devet lista na prijevremenim izborima za Gradsko vijeće Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Varaždina 31. ožujka objavilo je sve pravovaljane kandidacijske liste i zbirnu listu za izbor članova Gradskog vijeća Grada Varaždina. Ista je lista objavljena i na stzranici Državnog izbornog povjerenstva.

Podsjetimo radi se o prijevremenim izborima za Gradsko vijeće, a Varaždinci na birališta izlaze 16. travnja.

Predano je ukupno devet lista.

Donosimo ih redom kojim ih je objavilo Gradsko izborno povjerenstvo Grada Varaždina:
1) Kandidacijska lista grupe birača, nositelj liste je Ivan Čehok

2) HDZ i HSU, nositelj liste je Damir Habijan

3) HNS, HSLS, Laburisti, HSS-Braće Radić, nositelj liste je Igor Klopotan

4) Hrvatski suverenisti, nositelj liste je Dominik Klemenčić

5) MOST, nositelj liste je Krunoslav Vorih

6) Reformisti i Stranka hrvatskih umirovljenika – umirovljenici, nositelj liste je Radimir Čačić

7) Kandidacijska lista grupe birača, nositeljica liste je Dubravka Novak

8) Kandidacijska lista grupe birača, nositelj liste je Davor Patafta

9) SDP, nositelj liste je Neven Bosilj

Kompletan popis tko se nalazi na čijoj listi nađite OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje