Povežite se s nama

Crna kronika

Varaždinska studentica (21) krivotvorila ocjene u potvrdi da bi se mogla prijaviti za državnu stipendiju

policija
Foto: Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nada 21-godišnjakinjom, zbog sumnje da je počinila kazneno djelo krivotvorenje isprave.

Kako se sumnja, ona je kao studentica jednog visokog učilišta u Varaždinu, putem informacijskog sustava visokih učilišta, na vlastiti zahtjev zaprimila prijepis ocjena i popratnu potvrdu o studiju, koju je potom s ciljem da je uporabi kao pravu, preinačila na način da je izmijenila temeljne podatke o uspjehu na studiju i to da je upisana u drugu nastavnu godinu, iako je bila upisana na prvu godinu kao ponavljač, zatim podatke o ECTS bodovima, prosječnu ocjenu te težinski prosjek ocjena, javila je PU varaždinska.

Potom je takvu potvrdu uporabila kao pravu pri Ministarstvu znanosti i obrazovanja, u svrhu natječaja za dodjelu državnih stipendija redovitim studentima koji studiraju na visokim učilištima. Protiv nje će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državom odvjetništvu.

Crna kronika

Ima i toga: netko je muškarcu (71) kod Cvetlina iz dvorišta ukrao drva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U razdoblju od 28. veljače do 8. travnja, u Jazbini Cvetlinskoj, nepoznati je počinitelj iz dvorišta otuđio drva u vlasništvu 71-godišnjaka.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina eura, javila je varaždinska policija.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Ipak, ima i dobrih vijesti jer je policija riješila drugu krađu.

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krađe. On je, kako se sumnja, 18. travnja, u Bednji, iz kuće u vlasništvu 58-godišnjaka otuđio novac u iznosu od oko 2000 eura. Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Direktorica tvrtke iz Preloga za sebe zadržala milijune kuna te je muljala s računima svog društva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 11. travnja 2024., nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatske državljanke stare 48 godina zbog počinjenih kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju iz Kaznenog zakona, utaje poreza ili carine iz KZ-a i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga iz KZ-a.

– Okrivljenu 48-godišnjakinju tereti se da je od prosinca 2019. do kolovoza 2020. godine u Varaždinu, kao direktorica trgovačkog društva iz Preloga, u više navrata u banci i na bankomatu bez osnove isplatila s računa društva i nepripadno zadržala za sebe novac društva u ukupnom iznosu većem od 3.800.000 kuna. Okrivljenici se stavlja na teret da je od prosinca 2019. do kolovoza 2020. godine u Prelogu, kao direktorica istog društva, izdala račune povezanom društvu iz Zagreba za isporuku robe i obavljene usluge u iznosu većem od 6.800.000 kuna, za koje ne postoji vjerodostojna dokumentacija, kao i da nije prijavila niti platila porez na dodanu vrijednost (ukupno više od 1.700.000 kuna). Okrivljenicu se tereti i da od prosinca 2019. godine pa nadalje nije vodila poslovne knjige društva koje je po zakonu obvezna voditi ili ih je vodila tako da je otežana preglednost poslovanja – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje