Povežite se s nama

Ostali sportovi

Varaždinska županija središte hrvatskog biciklizma

Objavljeno:

- dana

BICIKLIZAM

Područje Varaždinske županije obiluje odličnim stazama za razne vrste biciklističkih utrka, a Biciklističko društvo Sloga uspješno je organiziralo zahtjevne utrke.

Tako je protekli vikend, na autocesti A4 između čvorova Breznički Hum i Novi Marof održano Nacionalno prvenstvo Hrvatske u biciklizmu, disciplina kronometar.

Promet

Jedna strana autoceste za ovu je prigodu bila zatvorena dok se drugim trakom promet odvijao dvosmjerno. Za ovakvu vrstu natjecanja autocesta je odlična staza, ali je bilo potrebno vremena i volje da se u jeku turističke sezone zatvori jedna strana autoceste.
Start utrke je bio u blizini čvora Breznički Hum, a trasa utrke se nastavljala u smjeru Varaždina, s okretom u blizini čvora Novi Marof. Vrijeme je bilo vrlo povoljno za održavanje utrke, za razliku od prošlih pakleno vrućih dana, oblaci su skrili sunce i utrka se održavala na ugodnih 25 stupnjeva.
Na utrci je sudjelovalo 122 natjecateljica i natjecatelja u svim kategorijama od najmlađih početnika koji su bili i najbrojniji, do najstarijih veterana. Vozilo se od najkraćih 10 km za početnike do 27.5 km koliko su vozili elite natjecatelji.
U najjačoj elite kategoriji državnim je prvakom postao Vladimir Miholjević iz Acqua Sapone, koji je stazu prošao za 35:17 min uz prosječnu brzinu od 46,757 km/h. U ovoj kategoriji drugi je bio Kristijan Đurasek koji vozi za KK Adria Mobil sa zaostatkom od nešto više od jedne minute za pobjednikom, a treći je bio Matija Kvasina koji nastupa za BK Tusnad, koji je pak od Đuraseka bio sporiji za 14 sekundi.
U elite kategoriji kod žena na svoje je došao organizator, pobijedila je Mia Radotić iz BD Sloga ispred Antonele Ferenčić, BK Meridiana Kamen i Mire Moćan, BK Sokol 1887.
Svi rezultati nalaze se na internetskim stranicama Hrvatskog biciklističkog saveza te stranici 3sport.com.

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje