Povežite se s nama

Sport

Varaždinski Junajted u izuzetno dramatičnoj utakmici izborio polufinale Pan kupa

Objavljeno:

- dana

Fantastična utakmica

Četvrtfinalna utakmica 37.Malonogometnog zimskog prvenstva, Pan kupa Varaždin,   će se još dugo prepričavati. Varaždinski Art metali Junajted u utakmici punoj preokreta pobijedio je ekipu iz Donje Šemnice – Merkaš graditeljstvo Montažne kuće DLV i tako iz četvrtog pokušaja osvojio svoje prvo polufinale.

.

Utakmica je za Junajted počela loše. Odličan protivnik, koji je iz igre izbacio finalista Kutije šibica, Automobile Lončar,u prvih pet minuta je dao dva gola i poveo sa 0:2.

Junajted je uspio zabiti do poluvremena pa su stvari bolje izgledale. Međutim, čim su protivnici krenuli s centra, nova nesmotrenost Junajtedove obrane i Korenić zabija za velikih 3:1.

Utakmica je u drugom poluvremenu postala vrlo dinamična, nizali su se napada, varaždinski su nogometaši prijetili… Žestina se isplatila i Junajted je u 25. minuti golom Šimeka smanjio razliku na 3:2.

Krenuli su još žešće i pet minuta prije kraja jedan je oštar ubačaj s lijeve strane kapetan zagorskog predstavnika Kranjčec skrenuo u vlastitu mrežu i rezultat je izjednačen, 3:3.

Izjednačenim rezultato je utakmica ušla u produžetke. Pozicija Junajteda nije bila obečavajuća – pet akolumiranih prekršaja koji se prenose iz drugog poluvremena, dok je protivnik imao tek jedan.

U četvrtoj minuti prvog produžetka, golom Dleska, novo vodstvo gostiju.  

Drama počinje.

U posljednjoj minuti tog prvog produžetka Dreven je kod izbacivanja lopte navodno zakoračio izvan šesterca i sudac Babić dosuđuje šesti akumulirani prekršaj. Punih pet minuta je trajala prepirka hoće li se udarac izvesti sa 6 ili 10 metara i mora li vratar Dreven stajati na crti ili smije izaći (što kod deseterca smije).

Uz buru negodovanja na terenu i tribini Kantolić je ipak izveo šesterac i zabio za 3:5.

U međuvremenu je Babić isključio pričuvnog igrača Junajteda Vukovića, a do kraja tog prvog produžetka zbog grubog starta dao i opravdani crveni Simonu.Tako su Varaždinci u drugi produžetak ušli sa sedam akumuliranih prekršaja, s dva pogotka zaostatka i s igračem manje još minutu i 27 sekundi.

To ih nije obeshrabrilo.

S četvoricom u polju su napadali brojčano nadmoćniju ekipu i hrabrost se isplatila : dvije minute prije kraja Nikola Sajko zabija za 4:5, a  minutu i 10 sekundi prije kraja Sajko zabija još jednom. Rezultat izjednačen, 5:5, eurpcija oduševljenja na tribinama eskalira.

Preostali su samo šesterci.

Prvi je udarac inače sjajnog Leljaka liznuo prečku – s gornje strane, Malnar je zabio za 6:5, prvo vodstvo Junajteda. Kantolić je u drugoj seriji izjednačio, Gluhak vratio prednost Junajtedu, Kranjčec u ključnoj trećoj zabio opet za 7:7, a onda je lopti prišao Sajko.

Veliki Junajtedov junak četvrtfinala, s dva pogotka u drugom produžetku, još je jednom opalio jako, ali i precizn i Junajted je s konačnih 8:7 izborio polufinale!

Fantanstičan turnir

Zbog fantastične četvrte utakmice sve su tri prethodne pale u drugi plan, iako je svaka bila odlična. U tri od četiri su se igrali  produžeci, dva puta su odlučivali penali, suđenje je također bilo na solidnoj razini, osim, nažalost, u prvoj utakmici dana gdje je jedna odluka već spomenutog Babića izravno usmjerila ishod iste.

Dvije minute prije kraja drugog produžetka propustio je isključiti igrača Mravunca & Zloće Anđelka Vlašića za prekršaj nad napadačem Videorehe u izglednoj prilici za pogodak, na sedam metara od gola kad je igrač momčadi iz Dugog Sela bio sam pred golom Jaskanaca.

Za sve u dvorani to je bilo isključenje, čak se i voditelj Jaskanaca osmjehnuo svjestan poklona, jedino je sudac uporno kasnije objašnjavao da po pravilima (futsala?) to nije crveni karton (samo  što se Pan kup ne igra po futsal pravilima).

U tom je trenutku bilo 2:1 za Videorehu, Mravunac & Zloćo bi do zadnjih 20 sekundi igrali s igračem manje, ovako je pola minute prije kraja Štrok zabio za 2:2, nakon čega su u lutriji šesteraca papirnati favoriti iz Jastrebarskog dohvatili polufinale.

Druga utakmica dana, seniorsko četvrtfinale, igrali su Hudek Trgotrans iz Biljevca i Jelena Trade iz Subotice Podravske. I jedni i drugi puni „internacionalaca“. Za Jelenu Trade poznati zagrebački hakleri Horvat, Ziberi, Stojanović, Toth, Bartolić i ostali pod vodstvom proslavljenog Alena Jukića, za Hudeka uz već standardni zagrebački trojac – Strabić, Presečki, Hanžić i dodatna ZG-pojačanja Grbeša i Matošević. Kvalitetom je to bila možda i najjača utakmica turnira, a tu najčešće odlučuje tko je kako otvori. Ovoga puta bolje je otvaranje imao Hudek Trgotrans, Hanžić je već u 6. minuti zabio za 1:0, Presečki dvije minute prije odmora povisio na 2:0. Odmah potom Toth je smanjio, Jelena Trade je cijelo drugo poluvrijeme pritiskala i tražila poravnanje, međutim tri minute prije kraja presudio je prekid, uigrana akcija Grbeše i Matoševića, za 3:1. Matošević je u zadnjoj minuti samo potvrdio pobjedu, za na kraju (pre)visokih 4:1.

Iznenađenje za iznenađenjem

Za iznenađenje večeri pobrinuli su se veterani Bilikuma petkom. I inače najugodnije iznenađenje veteranskog turnira dosad (2:2 s razvikanim Bilikumom, 2:1 pobjeda nad Sračincom, drugom i trećom ekipom lani), ova škvadra isključivo rekreativaca, u četvrtfinalu je izbacila koprivnički OPG Radiček & Petgrad Niko-Trade!

Koprivničani predvođeni majstorima Ivančićom, Radičekom, Salajcom, Vađuncima čak su i vodili na poluvremenu (Siniša Vađunec), ali je u drugoj minuti nastavka Marko Matić eurogolom poravnao. Sjajnom obranom Bilikum petkom je držao egal  preostalo vrijeme i u oba produžetka, a onda je – minutu prije kraja – Saša Horvat (primarno po ostvarenoj sportskoj karijeri košarkaš) zabio za 2:1 Varaždinaca! Uzalud su Koprivničani izvukli i vratara, obranio se Bilikum petkom za svoje prvo, povijesno polufinale!

Danas polufinale

Od 16 sati u varaždinskoj Areni uz Dravu nova uzbuđenja. Četiri će seniorske i četiri veteranske ekipe tražiti put do sutrašnjeg velikog finala. Grijeh bi bilo izdvajati bilo koju utakmicu jer svaka je poslastica! Veteranski turnir uvjerljivo najbolji dosad, u seniorskoj konkurenciji jedna varaždinska, jedna zagorska i dvije ekipe iz Varaždinske županije.

Nikad „domaćija“ završnica, jedino je A.C.C. Mravunac & Zloćo i prijatelji „udaljeniji“, iz Jastrebarskog , Zagorje će predstavljati Centar Škudar iz Novoga Golubovca kod seniora i Saluti Bau iz Krapine kod veterana, svi ostali su iz domicilne županije. Uvijek atraktivno i navijački praćeno Črešnjevo, „herojski“ Art metali Junajted, po imenima prvi favorit Hudek Trgotrans (i kod seniora i kod veterana) i „škvadra turnira“ – Bilikum petkom. Treba li bolja pozivnica ljubiteljima malog nogometa?

 

PETAK, 06.01.2017. – ČETVRTFINALE (drugi dio)

 

REZULTATI UTAKMICA

(VET) VIDEOREHA (Dugo Selo) – A.C.C. MRAVUNAC & ZLOĆO IP

2:2 (pen. 4:5)

HUDEK TRGOTRANS (Biljevec) – JELENA TRADE (Subotica Podravska)

4:1

(VET) OPG RADIČEK PETGRAD NT (Koprivnica) – BILIKUM PETKOM (Varaždin)

1:2 (1:1, pr.)

ART METALI JUNAJTED (Varaždin) – MERKAŠ GRADITELJSTVO (Šemnica)

5:5 (pen. 8:7)

 

SUBOTA, 07.01.2017. – PROGRAM POLUFINALA

 

RASPORED UTAKMICA

16:00

(VET) SALUTI BAU (Krapina) – HUDEK TRGOTRANS (Biljevec)

16:40

HUDEK TRGOTRANS (Biljevec) – CENTAR ŠKUDAR (Novi Golubovec)

17:30

Ekshibicija U-12: Varteks – Međimurje

18:15

ART METALI JUNAJTED (Varaždin)  – MNK ČREŠNJEVO

19:05

(VET) BILIKUM PETKOM (Varaždin) – A.C.C. MRAVUNAC & ZLOĆO I PRIJATELJI (Jaska)

 

 

Izvor:
Foto:

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Sport

Odbojkaši Cratis Varaždina završili sezonu u Superligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odbojkaši Cratis Varaždina završili su sa sezonom. U drugom utakmici četvrtfinala razigravanja za prvaka Superlige poraženi su od osječke Murse 3:0.

Varaždinci su bili bolji u prvom dijelu prvog seta, vodili 14:12, no domaćin s 5 poena u nizu okreće rezultat u svoju korist. Varaždinci su priprijetili i u finišu prvog seta, ali nakon 24:24 dva posljednja poena osvajaju domaćini. I u drugom setu Varaždinci vode, do 13:11, onda Mursa radi seriju 4:0 i preuzima vodstvo. Kod 21:19 tri poena u nizu rade domaći i osvajaju set s 25:20, baš kao i treći, u kojem su gosti tek tri puta imali pozitivan rezultat.

Međimurski Centrometal uspio je izboriti polufinale pobjedom protiv Marsonije 3:1 u setovima.

Međimurce u polufinalu čeka susret protiv zagrebačke Mladosti, dok će Mursa na noge Riboli Kaštela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje