Povežite se s nama

Sport

Varaždinskim sportskim klubovima iduće godine na račun će sjesti više gradskih sredstava

Objavljeno:

- dana

Prijedlog Programa javnih potreba u sportu Grada Varaždina za 2022. godinu jednoglasno je prihvaćen na 39. sjednici Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, održanoj u utorak.

Program je ukupno vrijedan 10 milijuna i 215 tisuća kuna. Programom javnih potreba u sportu za 2022. godinu za poticanje i promociju sporta predviđeno je ukupno 970 tisuća kuna, 220 tisuća više nego ove godine.

Za provođenje sportskih aktivnosti djece, mladeži i studenata, predviđeno je ukupno 285 tisuća kuna, što je povećanje od 130 tisuća. Iznos za djelovanje sportskih udruga, sportskih zajednica i saveza je 2,75 milijuna kuna, odnosno 250 tisuća više nego ove godine.

Za opću i posebnu zdravstvenu zaštitu sportaša planirano je 250 tisuća kuna, ili 50 tisuća više. U Programu je iznos za sufinanciranje stručnih poslova u sportu 910 tisuća kuna, što je 30 tisuća više.

Za sportsko-rekreacijske aktivnosti građana planirano je 80 tisuća kuna, što je povećanje od 60 tisuća kuna u odnosu na ovu godinu.

Financiranje sportskih aktivnosti osoba s invaliditetom i teškoćama u razvoju povećano je sa 100 tisuća kuna na 120 tisuća kuna.

Financiranje troškova održavanja i funkcioniranja gradskih sportskih građevina kojima upravlja Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina te financiranje djelovanja Zajednice iznosi 3,6 milijuna kuna, a to je povećanje za 180 tisuća kuna.

Za sufinanciranje troškova održavanja funkcioniranja gradskih sportskih građevina kojima upravljaju ostale sportske udruge predviđeno je milijun kuna, a ta sredstva su manja jer se ove godine ulagalo u infrastrukturu, odnosno u dogradnju i izgradnju sportskih sadržaja na objektima koji su u vlasništvu Grada Varaždina.

Financiranje godišnje cijene sata korištenja gradskih školskih sportskih dvorana za provođenje programa sportskih škola povećava se s 80 tisuća kuna na 100 tisuća kuna, a financiranje godišnje cijene sata korištenja Gradskih bazena Varaždin za klubove članove Zajednice iznosi 140 tisuća kuna, što je povećanje za 40 tisuća.

I posljednji segment Programa javnih potreba u sportu Grada Varaždina za 2022. godinu je provođenje i financiranje znanstvenih i razvojnih projekata, elaborata i studija u funkciji razvoja sporta za što je predviđeno 40 tisuća kuna, u odnosu na ovogodišnjih 15 tisuća.

Uz to, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina bit će prva u Hrvatskoj čije će se članice odsad moći prijavljivati na natječaje online, bez papirologije.

Na sjednici Skupštine ZSUGV-a u pridruženo članstvo primljen je Plesni klub PLAN B, a u punopravno Disc golf klub Lagoda Varaždin i Plesni klub Feel. Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina tako sada ima 127 članica.

Sport

Varaždinski rukometaši stigli do četvrte pobjede u nizu: pale i Sesvete

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: HRS

Rukometaši GRK Varaždina 1930 nanijeli su četvrti poraz Sesvetama rezultatom 26:24 i kupili si priliku da možda budu dio elitnog nastavka natjecanja.

To je njihova četvrta pobjeda u nizu s novim trenerom Emersonom Žnidarićem. Sesvećani su vodili vrlo kratko na samom početku susreta. Varaždin je preuzeo kontrolu nad rezultatom kod 3:2, i više ju nije ispustio do kraja. Na poluvremenu su varaždinski rukometaši imali plus četiri 14:10. 

U drugom dijelu gosti su nešto aktivniji i efikasniji. Ali, prednost domaćina nisu mogli dostići. Najviše što su im se približili bilo je  minus dva (19:17). Varaždinci su brzo odgovorili s četiri pogotka zaredom i bez većeg stresa priveli susret kraju. Sa šest pogodaka najbolji u njihovim redovima bio je Antonio Budinski. 

Izvor: HRS

Nastavite čitati

Sport

4. HNL: Ivančica bez problema pobijedila Galeb i tako osvojila naslov jesenskog prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Ivančice jesenski su prvaci 4. HNL Čakovec – Varaždin. Do naslova su stigli svladavši u odgođenoj utakmici 13. kola Galeba iz Oporovca sa 6:0.

Oporovčane je načnuo Tomislav Jagić u 24. minuti, da bi dvije minute kasnije za 2:0 pogodio Patrik Varga. Isti igrač bio je i strijelac za 3:0 u 38. minuti.

Četvrti i peti gol Ivančana bili su djelo Gabriela Pavline u 69., odnosno 76. minuti, dok je konačni rezultat postavio Nikola Kolarek golom u 77. minuti.

Time su Ivančani stigli do 32-og boda i osvojili titulu jesenskog prvaka. Momčad Rade Hercega upisala je tako 10 pobjeda, dva remija i poraz.

Tri boda manje od ivanečkih nogometaša ima drugoplasirani Zelengaj, dok trećeplasirani Draškovec zaostaje šest bodova.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje