Povežite se s nama

Život i društvo

Vatrogasci su ponos Varaždina: čuvaju hrvatsku obalu na dislokaciji Lastovo

Objavljeno:

- dana

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina Ivica Labaš posjetili su varaždinske vatrogasce koji i ove godine borave na dislokaciji na otoku Lastovo.

U kratkom obilasku 3. smjene varaždinskih vatrogasaca koji su od lipnja do rujna na dislokaciji u Ublima na Lastovu, gradonačelnik se uvjerio da profesionalci iz JVP Varaždin odrađuju svoj posao krajnje odgovorno i profesionalno.

Gradonačelnik se ovom prilikom susreo i s načelnicom Općine Lastovo Anitom Jančić Lešić.

– Gode riječi pohvale koje smo zapovjednik Ivica Labaš i ja dobili od županijskog vatrogasnog zapovjednika Dubrovačko-neretvanske županije Stjepana Simovića i načelnice Općine Lastovo Anite Jančić Lešić kao i od zapovjednika lokalnog DVD Lastovo s kojim su naši vatrogasci ugasili manji požar u naselju Skrivena Luka prije tjedan dana. Od dojave su za manje od 15 minuta bili na lokaciji udaljenoj 16 km i zaustavili vatru prije nego što se požar proširio – rekao je gradonačelnik.

Vatrogasci su na Lastovo odvezli i vozila koja su im prijeko potrebna za intervencije, jedno šumsko vozilo, cisternu i pick-up vozilo.

– Uz tri vozila s kojima su na dislokaciji, za sljedeću godinu našim sam vatrogascima obećao dati na raspolaganje i jedan od tri čamca koja imamo u Varaždinu kako bi mogli pristupiti lokacijama i s morske strane – najavio je gradonačelnik Bosilj.

Istaknuo je kako su varaždinski vatrogasci na ponos našem gradu.

– Svojim radom nesebično doprinose sigurnosti i spašavaju živote, ne samo u Varaždinu i okolici već diljem Hrvatske. Hvala im na hrabrosti i požrtvovnosti koju iskazuju i što su na raspolaganju kad god je potrebno – zahvalio je Bosilj.

Život i društvo

Antonio Tkalec održat će humanitarni koncert za korisnike Socijalne samoposluge u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U nedjelju, 11. prosinca 2022., u 19:30 sati u Franjevačkoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u Varaždinu (crkva kod kipa Grgura Ninskog), nadaleko poznati i nagrađivani glazbenik Antonio Tkalec održat će dobrotvorni koncert duhovne glazbe za potrebe korisnika Socijalne samoposluge u Varaždinu.

Ovu dobrotvornu akciju pod nazivom „Daruj malo – pomozi puno“, pokrenuli su Socijalna samoposluga „Kruh sv. Antuna“, Franjevački svjetovni red Varaždin i Antonio Tkalec!

– Iako se nalazimo u nemilom vremenu prožetom nesigurnom svakodnevicom, to ne sprečava komercijalizam da nas na svakom koraku, blještavilom okićenih izloga mami na potrošačke aktivnosti. Advent više nije iščekivanje Božića i rođenja Malog Isusa u našim srcima, nego očekivanje popusta u trgovinama i zbrajanje dobitaka na kraju godine! U isto vrijeme, dok se mi predajemo blještavilima komercijalizma, mnoge sestre i braća oko nas, čitave obitelji – gladne su. Žive u neimaštini, oskudijevaju u svakodnevnim životnim potrepštinama, poneki nemaju ni za „krpanje kraja s krajem“. Svatko od nas može itekako pomoći onima koji su u potrebi, potrebno je samo malo ljubavi, sebedarja, volje, želje i vremena, stoga vas svim srcem pozivamo i molimo da se odazovete na ovaj koncert. Dolazi nam Božić, nemojmo dopustiti da ljudi oko nas budu bez osnovnih životnih potrepština! Zauzvrat na vaše dobročinstvo, prisustvovat ćete jednoj predivnoj duhovno – glazbenoj večeri koja će biti jedna sasvim posebna i vrijedna duhovna priprema za nadolazeći Božić – rekao je Antonio Tkalec.

Antonio će koncert održati uz razne glazbene goste i prijatelje.

Ulaz na koncert je besplatan, a prikupljat će se dobrovoljni novčani prilog te namirnice(osnovne, svakodnevne živežne namirnice)za potrebe korisnika Socijalne samoposluge – tko što i koliko može.

Vidimo se u nedjelju, 11. prosinca 2022., u 19:30 u Franjevačkoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u Varaždinu, poručio je Antonio.

Nastavite čitati

Život i društvo

Dobra vijest je da će od utorka pojeftiniti gorivo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

gorivo, benzin, dizel, ilustracija

Danas je, 5. prosinca, održana telefonska sjednica Vlade Republike Hrvatske na kojoj je donesena Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata sukladno kojoj se najviše maloprodajne cijene računaju po formuli prema osnovnoj cijeni fosilnog goriva u prethodnom 14 dnevnom razdoblju.
 
Uredba stupa na snagu prvoga dana od dana objave, a ovakav režim vrijedit će za sljedeće 14 dnevno razdoblje.

Gorivo će pojeftiniti. Dosad je benzin bio 11,48 kuna, a dizel 12,5 kuna. Pala je također cijena plina i plavog dizela.
 
Nove cijene od 6. prosinca iznosit će:

  • 10,60 kn/l za benzinsko gorivo
  • 11,59 kn/l za dizelsko gorivo
  • 7,95 kn/l za plavi dizel
  • 9,86 kn/kg UNP za spremnike
  • 14,11 kn /kg UNP za boce.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje