Povežite se s nama

Život i društvo

Veličanstveni Lado na rođendanskoj proslavi Trnovca Bartolovečkog

Objavljeno:

- dana

Rođendan Trnovca Bartolovečkog

Općina Trnovec Bartolovečki će za svoj ovogodišnji rođendan mještane i goste počastiti velikim koncertom Ansambla Lado.

Koncert u nedjelju, 23. travnja, vrhunac je šestodnevne proslave Dana Općine.

Program će započeti u ponedjeljak, 17. travnja svetom misom u Šemovcu. Drugog će dana, u utorak, misa biti služena u Trnovcu, a poslijepodne slijedi Svečana sjednica Općinskog vijeća.

U subotu i nedjelju su na rasporedu zabavni, večernji programi. Večer prvog dana vikenda rezervirana je za Folklorni festival, a kulminacija događanja je u nedjelju kad će na pozornicu Sportske dvorane Osnovne škole Trnovec izaći veličanstveni Lado.

 

 

Izvor:
Foto: Lado

Život i društvo

Najsjevernije županije ipak su izbjegle prijeteće hladne valove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

DHM-zovi prognostičari za nedjelju najavljuju jutarnje temperature zraka na kopnu između -10 i -5°C, u gorju još nižu, a dnevna temperatura bit će svega oko 0°C.

Povremeni sjeverac pojačavat će dojam hladnoće, a bit će i mjestimičnih oborina sve do utorka. No, tada napokon slijedi zatopljenje s jugozapadnjakom i češćim oborinama.

Dodajmo da DMHZ na svojim internetskim stranicama upozorava na hladne valove koji mogu utjecati na zdravlje ljudi.

Srećom, na priloženoj tablici u zonama s velikom i vrlo velikom opasnošću, nema područja u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji.

Nastavite čitati

Život i društvo

Produžena isplata “dječjih božićnica“ i podnošenja reklamacija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Isplata dječjih božićnica započela je 30. prosinca 2020. godine te je rok za dostavu istih produžen do 18. siječnja 2021. godine.

Roditelji, zakonski zastupnici, staratelji djece koja neće biti obuhvaćena u isplati „dječje božićnice“ moći će predati zahtjev za reklamaciju Gradu Varaždinu od 19. do 25. siječnja 2021. godine.

Zahtjev za reklamaciju nalazit će se na web stranici Grada https://varazdin.hr/bozicnice/ od 19. siječnja 2021. godine, a isti će se moći podići i u Gradskoj vijećnici u navedenom razdoblju.

Reklamacije će se obavljati isplatom na tekući račun podnositelja zahtjeva.

– Obavještavamo roditelje djece koji su predali zahtjev za donaciju na novorođeno dijete za dijete rođeno od 1. do 31. prosinca 2020. godine, nalog za isplatu „dječjih božićnica“ vrši se po službenoj dužnosti, te će ista biti isplaćena na tekući račun podnositelja zahtjeva – ističu u Gradu Varaždinu.

Nastavite čitati