Povežite se s nama

Život i društvo

Velika izložba Željka Pintarića za 80. rođendan varaždinske filatelije

Objavljeno:

- dana

VARAŽDINSKI KOLEKCIONAR

Varaždinski filatelizam slavi 80. rođendan.

Ova velika obljetnica proslavit će se prisjećanjem na prvu filatelističku izložbu održanu u Varaždinu 1937. godine. U glavnoj pošti će točno na obljetnicu, 17. siječnja, biti otvorena izložba iz kolekcije člana Kluba kolekcionara Željka Pintarića.

Na 130 metara filatelističkih vitrina pasionirani će filatelist, između ostaloga, izložiti Pravilnik izložbe, dvolisnu pozivnicu, prigodnu dopisnicu i limenu plaketu s imenima izlagača. Filatelijom su se u ono vrijeme bavili gradski uglednici, bio je to hobi imućnijih građana. – Varaždin je Pravila društva dobio 1934. godine, a Zagreb šest godina kasnije.

Prvu filatelističku izložbu 17. siječnja 1937. je, piše u dokumentima, samo prijepodne posjetilo više od 500 ljudi. Marke su bile izložene na jednakom prostoru kao što će to biti i na slavljeničkoj izložbi – na 130 metara.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Nedjelja uz kišu, u podnevnim satima pljuskovi i grmljavina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Promjenjiva naoblaka s kišom i oblačnim vremenom obilježit će sutrašnji dan.

U nedjelju će od sredine dana mjestimice padati kiša te će biti pljuskova i grmljavine. Time će se nastaviti loše vrijeme kakvo je bilo u ovome tjednu. Od 15 sati mogući su pljuskovi uz osjetni pad temperature, koja u Varaždinu neće prelaziti 20 °C.

Dodajmo da je vjerojatnost za kišu moguća ne samo u sjeverozapadnim krajevima, već u većem dijelu zemlje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Nadarena varaždinska stolnotenisačica Bruna Borovec na natjecanju u Portugalu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Najbolja varaždinska juniorka šesnaestogodišnja Bruna Borovec i članica varaždinskog STK Starr, nastupit će za juniorsku reprezentaciju Hrvatske te ovoga vikenda, od 15. do 17. svibnja, zaigrati na WTT Youth Contender Vila Real međunarodnom stolnoteniskom Turniru koji se igra u Portugalu.

Bruna Borovec će braniti stolnoteniske boje Varaždina i Hrvatske u ženskim kategorijama U17 i U19 te pokušati izboriti što bolji plasman na prvome takvom turnirskom natjecanju u Europi nakon 15 mjeseci COVID stanke.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!