Povežite se s nama

Život i društvo

Dobra atmosfera u Ljubešćici se nastavila seoskim igrama i humanitarnom Gulašijadom

Objavljeno:

- dana

“LJUBEŠĆICA U SRCU”

U sklopu manifestacije “Ljubešćica u srcu” danas je u Ljubešćici održana Gulašijada, humanitarna manifestacija u pripremi gulaša.

Svoje recepte ekipe su skrivale jedne od drugih ne bi li baš njihov gulaš bio najslasniji, a s kuhačom u ruci “uhvatili” smo i načelnika Općine Nenada Horvatića.

Sunce nemilosrdno pržilo, no kuhalo se naveliko

– Ove godine Gulašijada je okupila 18 ekipa, što je po ovoj vrućini doista jako puno. Svaka Gulašijada je humanitarnog karaktera, pa tako i ovogodišnja. Na području općine postoji jedna gospođa koja ima rak i potrebno joj je 30.000 kuna za jednu dozu lijekova. Sve ekipe su se složile dati određeni dio novaca za pomoć našoj mještanki, a svi koji će kasnije htjeti probati gulaš moći će ga kupiti i tako joj pomoći – rekao je načelnik Horvatić koji se zahvalio svim mještanima i njihovim gostima koji su pomogli ovu akciju jer je hvale vrijedna.  

A dok su jedni bili zaokupljeni kuhanjem, drugi su se okušali na terenima. Održane su seoske igre u kojoj su samo najodvažniji odmjerili snage jer nije bilo lako zavezanih nogu udarati loptu, niti voziti “tačke” na pripremljenom poligonu od bala slame. Održana je i revijalna utakmica u kojoj su snage odmjerile ekipe “4 čoška” i “Penzići”, dok je današnja večer rezervirana za Tarapana bend i Taburaški sastav Kraljevi.   

Programi “Ljubešćice u srcu” nastavljaju se sutra. U 8 sati počinje 21.Ribički kup Općine Ljubešćica, a u 15 sati otvara  se 9. Ljubeški sejem na kojem će se pod šatorom kod sportske dvorane predstaviti udruge i poduzetnici s područja općine i njihovi gosti. U Etno kući u Ljubešćici u 17.30 počet će Bakina škrinja – modna revija etno haljina, uz promociju zbornika literarnih radova Ljubeška zipka. U 19 sati slijede etno-susreti, koji će se održati u sportskoj dvorani u Ljubešćici, a sve završava nastupom , a čiji je početak najavljen za 19.00 sati, nastupit će KUD Ljuba voda, Folklorna grupa Tamburaškog sastava Terca.

Izvor:
Foto: Marta Konjačić

Život i društvo

Varaždin: na svetkovinu Tijelova Presveti Oltarski Sakrament bit će trajno izložen na čašćenje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na svetkovinu Tijelova u četvrtak, 8. lipnja, Presveti Oltarski Sakrament bit će trajno izložen na čašćenje u kapeli TEK-a u Uršulinskoj ulici 1. u Varaždinu, izvjestili su iz Varaždinske biskupije.

U kapelici će na Tijelovo varaždinski biskup Bože Radoš u 19.30 sati predslaviti svetu misu, nakon čega će Presveti Oltarski Sakramenat biti izložen za trajno klanjanje.

Na toj svetoj misi zbog ograničenosti prostora sudjelovat će samo koordinatori trajnog euharistijskog klanjanja.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Varaždin s 37.000 eura sufinancira servisiranje i kupnju 500 novih bicikala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin objavio je Javni poziv serviserima/prodavačima bicikala za sudjelovanje u provođenju mjera poticaja servisiranja i kupnje bicikala u 2023. godini.

Predmet ovog Javnog poziva je prikupljanje ponuda zainteresiranih servisera/prodavača bicikala za sudjelovanje u provođenju mjera poticaja servisiranja i kupnje bicikala.

Grad Varaždin će u 2023. godini sufinancirati servisiranje starog bicikla s 50% troškova servisa, odnosno maksimalno do 30,00 eura po korisniku, za što je osigurano ukupno 15.000,00 eura u Proračuna Grada Varaždina za 2023. godinu (ukupno 500 bicikala).

Mjera servisiranja starih bicikala provodit će se od 1. srpnja 2023. godine do 1. rujna 2023. godine.

Također, za kupnju novog bicikla s 45,00 eura po korisniku za što je osigurano 22.500,00 eura u Proračunu Grada Varaždina za 2023. godinu (ukupno 500 bicikala).

Mjera sufinanciranja kupnje novog bicikla provodit će se od 1. srpnja 2023. godine do 1. studenog 2023. godine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje