Povežite se s nama

Život i društvo

Dobra atmosfera u Ljubešćici se nastavila seoskim igrama i humanitarnom Gulašijadom

Objavljeno:

- dana

“LJUBEŠĆICA U SRCU”

U sklopu manifestacije “Ljubešćica u srcu” danas je u Ljubešćici održana Gulašijada, humanitarna manifestacija u pripremi gulaša.

Svoje recepte ekipe su skrivale jedne od drugih ne bi li baš njihov gulaš bio najslasniji, a s kuhačom u ruci “uhvatili” smo i načelnika Općine Nenada Horvatića.

Sunce nemilosrdno pržilo, no kuhalo se naveliko

– Ove godine Gulašijada je okupila 18 ekipa, što je po ovoj vrućini doista jako puno. Svaka Gulašijada je humanitarnog karaktera, pa tako i ovogodišnja. Na području općine postoji jedna gospođa koja ima rak i potrebno joj je 30.000 kuna za jednu dozu lijekova. Sve ekipe su se složile dati određeni dio novaca za pomoć našoj mještanki, a svi koji će kasnije htjeti probati gulaš moći će ga kupiti i tako joj pomoći – rekao je načelnik Horvatić koji se zahvalio svim mještanima i njihovim gostima koji su pomogli ovu akciju jer je hvale vrijedna.  

A dok su jedni bili zaokupljeni kuhanjem, drugi su se okušali na terenima. Održane su seoske igre u kojoj su samo najodvažniji odmjerili snage jer nije bilo lako zavezanih nogu udarati loptu, niti voziti “tačke” na pripremljenom poligonu od bala slame. Održana je i revijalna utakmica u kojoj su snage odmjerile ekipe “4 čoška” i “Penzići”, dok je današnja večer rezervirana za Tarapana bend i Taburaški sastav Kraljevi.   

Programi “Ljubešćice u srcu” nastavljaju se sutra. U 8 sati počinje 21.Ribički kup Općine Ljubešćica, a u 15 sati otvara  se 9. Ljubeški sejem na kojem će se pod šatorom kod sportske dvorane predstaviti udruge i poduzetnici s područja općine i njihovi gosti. U Etno kući u Ljubešćici u 17.30 počet će Bakina škrinja – modna revija etno haljina, uz promociju zbornika literarnih radova Ljubeška zipka. U 19 sati slijede etno-susreti, koji će se održati u sportskoj dvorani u Ljubešćici, a sve završava nastupom , a čiji je početak najavljen za 19.00 sati, nastupit će KUD Ljuba voda, Folklorna grupa Tamburaškog sastava Terca.

Izvor:
Foto: Marta Konjačić

Život i društvo

FOTO Učenici i djelatnici V.OŠ Varaždin obilježili Dan ružičastih majica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U holu V. osnovne škole Varaždin, učenici i razrednica 3. b te učitelji informatike postavili su jučer, 24. veljače, izložbu povodom obilježavanja nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Osim poruka koje su učenici napisali, učitelji informatike su se potrudili izraditi QR kodove putem kojih su učenici sa svojim pametnim mobitelima mogli pronaći tekstove koji imaju za cilj senzibilizirati i poučiti učenike različitim oblicima nasilja te načinima reagiranja i (samo)zaštite.

Učitelji i učiteljice su u utorak, 23. veljače, odslušali predavanje „Školskim zvonom protiv nasilja“, a voditelji Renata Sever, dipl. soc. radnica i Teodor Sabolić, mag. soc. rada,  govorili su o zakonskom okviru mjera za zaštitu djece i zaštite od nasilja u obitelji.

Iznijeli su praktične primjere slučajeva te dali preporuke kako razgovarati s roditeljima i kako razgovarati s djecom za koju se pretpostavlja da su ugrožena.

Svi preventivni programi održani su u svrhu poticanja pozitivnog i zdravog razvoja učenika V. osnovne škole Varaždin, ističu iz Škole.

Nastavite čitati

Život i društvo

Vlasnici i dalje traže njemačkog ovčara koji se zove Dinčo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I dalje se traži njemački ovačar Dinčo.

Moguće da ga je netko prisvojio.

Ako ste primjetili psa u svom susjedstvu vlasnici mole da javite na broj 091 20 888 77.

Nalazniku nagrada 2000 kn.

Nastavite čitati