Povežite se s nama

Moda i ljepota

Veselo, razigrano

Objavljeno:

- dana

Poznate Varaždinke na stolici varaždinske vizažistice Mirele Magdić Fotak

Moj posao i angažman u kazalištu traži tešku, kazališnu šminku, pa moram priznati da svakodnevno izbjegavam nekakva velika šminkanja kako bi mi se koža odmorila – otkrila je Sanja

Završio je Špancirfest, a s time i interaktivna predstava za bebe “Baja buf” u Parku kreative za koje se u svih deset dana trajanja tražilo mjesto više. Glavna organizatorica ovog “kazališta za publiku s dudama” je Sanja Frühwald, Varaždincima poznatija po svojem djevojačkom prezimenu Tropp, koreografkinja, plesna pedagoginja i ravnateljica Festivala suvremenog plesa, koji se svake godine u Varaždinu održava u lipnju.

Vesela leptirica

Poznata Varaždinka nije među onima koje sate provode pred ogledalom 

Iako pretrpana obavezama, Varaždinka s tri adrese, varaždinskom, zagrebačkom i njemačkom, uspjela je pronaći malo vremena i rado sjela na stolicu za šminkanje Mirele magdić Fotak. Iako voli šminku, koju prilagođava prilikama i događajima, poznata Varaždinka definitivno nije među onima koje sate provode pred ogledalom i bez šminke ne izlaze na ulicu.
 
– Moj posao i angažman u kazalištu traži tešku, kazališnu šminku, pa moram priznati da svakodnevno izbjegavam nekakva velika šminkanja kako bi mi se koža odmorila. Dakle, maskara i labelo čisto su mi dovoljni za dan, a za izlaske volim tuš na očima, i to u bojama – otkrila je Sanja. Upravo je posao kojim se bavi i svakodnevni angažman na Špancirfestu poslužio kao insipiracija za Sanjin veseli, razigrani make up. 
 
– Pravi izbor je narančasto sjenilo koje odlično pristaje Sanjinim nebesko-plavim očima. Kako bi se oči razigrale i otvorile poput leptira, za donju stranu kapka koristila sam zeleno sjenilo, a u kutove tamnozeleno. Ovakva igra bojama na Sanjinim očima upotpunjena je stavljanjem crnog tuša i umjetnih trepavica, ali u ovom slučaju – samo na rubove, kako bi se oči “otvorile” – istaknula je Mirela Magdić Fotak.  
 
Veseli i razigrani izgled postigli smo upravo kombinacijom navedenih boja, tuša i trepavica, a kako bi se Sanjine nebeskoplave oči još jače istaknule, unutar oka nanesena je crna olovka. Uz nježno rumenilo na obrazima, Sanjina šminka zaokružina je nanošenjem narančastog ruža na usne. 
 
Rezultat: veselo i razigrano, kao što je ona i njezine interaktivne predstave kojima je proteklih deset dana uveseljavala bebe i njihove roditelje.

Savjet plus

Imate li plavu kosu i plave oči, odlično rješenje je narančasto sjenilo i ruž. Narančasta boja odlično pristaje plavušama. 

Izvor:
Foto:

Moda i ljepota

Najtraženiji tretmani s epidermalnim faktorima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Najtraženiji anti-age tretmani s najbrže vidljivim rezultatima na svjetskom tržištu su definitvno tretmani s epidermalnim faktorima rasta, koji se smatraju vrhunskim postignućem znanosti u kozmetici pomlađivanja. EGF (epidermal grow factor) su živi aktivatori staničnog života.

Oni potiču rast novih epitelnih i epidermalnih stanica i na taj način pomlađuju i regeneriraju zrelu i oštećenu kožu te otklanjaju ožiljke. To se događa jer je pomoću njih moguće potaknuti stanice da se ponašaju kao u mladosti. EGF je set proteina koji sadrže čak 54 aminokiseline, što rezultira povećanom proizvodnjom kolagena i elastina.

Proteini preokreću proces starenja kože i obnavljaju zalihe kolagena u dermisu. Najvažnije svojstvo je u tome da su rezultati vidljivi već nakon prvog tretmana, a djeluju na dermalnoj i epidermalnoj razini kože.

Nastavite čitati

Moda i ljepota

Prije zime nahranite svoju kožu, no prvo je temeljito očistite

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

NJEGA KOŽE

Jesen je pravo vrijeme da nahranite, hidratizirate i pripremite kožu za nadolazeće hladne zimske dane. Odaberite hidratantnu kremu ovisno o vašem tipu kože.

Hidratacija i hranjenje kože su vrlo važni, ali je prvo potrebno napraviti piling kože. Detaljan piling važan je zapravo u svakom godišnjem dobu jer priprema kožu za bolju apsorpciju proizvoda za njegu, savjetuju na portalu Žena.hr. Možete koristiti dvije vrste piling proizvoda – one sa sitnim tvrdim česticama i one aktivne kemijski. Piling uklanja slojeve mrtve kože i otkriva mlađu i blistavu kožu. No, nemojte ga raditi više od dva puta tjedno.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje