Povežite se s nama

Međimurje

Veslači Ivan Višnjić i Nikola Madić najbrže “uhvatili” labuđe pero

Objavljeno:

- dana

MARINA PRELOG

Nautički klub “Labud” iz Preloga 17. godinu zaredom bio je domaćin popularne manifestacije “Lov na labuđe pero”.

– “Lov na labuđe pero” je zapravo utrka čamaca na vesla s dva člana posade. Staza je dugačka jedan kilometar. Posljednjih godina sadržaj je dodatno obogaćen alkom na vodi i praćkanjem. Željeli smo osmisliti što više zabavnih igara u koje se mogu uključiti i oni koji imaju svoje čamce, ali i oni koji sve događaje prate s obale – rekao je Dražen Novak, predsjednik NK “Labud”.

A ove godine u utrci su pobjedu odnijeli Ivan Višnjić i Nikola Madić ispred Mire i Branka Ivančića te Igora i Daria Grabanta.
Nautički klub “Labud” iznimno je aktivan tijekom cijele godine.

– Povremeno organiziramo i sportska natjecanja u sklopu nacionalnih sportskih saveza. Neki se čude kada vide nautički klub u srcu Međimurja. No, pokušavamo omasoviti ljubitelje i zainteresirati ljude za vodene sportove na jezerima i rijekama – dodaje Davor Sokač iz NK “Labud”. Ovogodišnje “Labuđe pero” organizirano je u suradnji s Udrugom osoba s intelektualnim poteškoćama, Klubom “Duga” iz Preloga.

– Prijavili smo na natječaj Grada Preloga s projektom “I ja živim uz obale rijeke Drave”, kojim smo željeli naše članove izvesti u prirodu, i to u suradnji s raznim udrugama. A jedna takva je i “Labud”, za koji su naši članovi izradili prigodne darove koji su uručeni pobjednicima natjecanja. Isto tako pripremili smo kreativnu radionicu, kako bi se posjetitelji upoznali s našim radom i aktivnostima – otkrila je Smiljana Strahija, voditeljica Kluba “Duga”.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Međimurje

30 godina Gimnastičkog kluba: „Macan je više od kluba. On je obitelj, simbol zajedništva, ustrajnosti i kvalitete“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan svečano je obilježio 30 godina postojanja, a programu koji se održao u multimedijalnoj dvorani Muzeja nematerijalne baštine „Riznica Međimurja Čakovec“ prisustvovali su župan Međimurske županije Matija Posavec i gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini. Gosti su svim članovima Gimnastičkog kluba zahvalili na kontinuitetu kvalitete, dobrim rezultatima i odličnom radu kao i vrhunskim trenerima koji rade s djecom željnom učenja, treniranja i napredovanja.

– Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan spada u predvodnike međimurskog sporta. Iz njega je ponikao nositelj srebrne olimpijske medalje, prve gimnastičke olimpijske medalje u Hrvatskoj, te je riječ o Klubu koji je desetljećima rasadnik talenata – naglasio je župan Matija Posavec.

– Ovo je zaista veliki jubilej u svjetlu činjenice da je Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan jedan od simbola Čakovca i mjesto gdje se stvaraju novi talenti, ali i šampioni – poručila je čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini.

Tijekom svečanosti iz GK Marijan Zadravec Macan poručili su da će otvoriti balon-dvoranu nadomak Učiteljskog fakulteta u Čakovcu, a staru sportsku dvoranu na toj lokaciji preurediti u gimnastičku. Macanov dom u centru grada, u svom novom ruhu, postat će centar izvrsnosti za mlade sportaše.

Uoči rođendanskog programa održana je klupska izborna Skupština, na kojoj je potvrđeno da će i u novom četverogodišnjem mandatu Klub voditi predsjednik Željko Jakopec. Dopredsjednik ostaje Mario Vukoja, a tajnik Marijan Vugrinčić. Proslavljeni hrvatski olimpijac Filip Ude imenovan je sportskim direktorom Gimnastičkog kluba.

Predsjednik Željko Jakopec osvrnuo se na protekla tri desetljeća rekavši da se u Klubu radilo s tisućama djece, a pehara i medalja je toliko da se više i ne broje.

– Svima nama Macan je više od kluba. Svima nama Macan je obitelj. Simbolizira zajedništvo, ustrajnost, stručnost, kvalitetu, želju za napretkom, a čega ne bi bilo bez duha kojega nam je usadio upravo Macan i čija ostavština je dio svih nas – poručio je predsjednik Jakopec.

Na svečanosti su podijeljena najviša klupska priznanja. Godišnje nagrade dobili su Matija Novak, Marija Zadravec i Vilim Simon dok je Marijan Vugrinčić primio medalju za životno djelo.

Nastavite čitati

Međimurje

Gradonačelnik Dražen Srpak pokrenuo inicijativu za micanjem graničnog prijelaza u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Osamostaljenjem Republike Hrvatske od 1991. godine u Murskom Središću oformljen je granični prijelaz. Kako je ulaskom Hrvatske u schengenski prostor nestala bilo kakva potreba za graničnim prijelazom, gradonačelnik i saborski zastupnik Dražen Srpak pokrenuo je inicijativu za micanjem granične konstrukcije iz Murskog Središća.

Tim je povodom u najsjevernijem hrvatskom gradu boravio Ante Kapulica iz Ministarstva financija. Gradonačelnik Srpak iznio je kompletnu problematiku vezanu za obnovu Sokolskog doma koja će biti gotovo nemoguća ukoliko se s bivšeg graničnog prijelaza ne uklone kontejneri s desne strane u smjeru Slovenije.

– Slažem se s argumentima koje je iznio gradonačelnik Srpak. Ulaskom Hrvatske u schengenski prostor spomenuti resursi više nisu potrebni. Također, kako se bivši granični prijelaz nalazi na mostu i u centru Murskog Središća, svakako ima smisla da se jednostavno ukloni – prokomentirao je Kapulica.

Gradonačelnik Srpak zatražit će sastanak i s ministrom financija Markom Primorcem, kojem će također predstaviti problematiku, a sve s ciljem postizanja dogovora oko potpunog micanja svih dijelova bivšega graničnog prijelaza.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje