Povežite se s nama

U fokusu

Vibracijske trake još uvijek stanarima ne daju mira, a Habuš ne želi biti odgovoran za nesreće

Objavljeno:

- dana

“CRNA” OBLJETNICA

– U ponedjeljak, 13. lipnja navršile su se dvije godine od kada su postavljene vibracijske trake u Sportskoj ulici u Biškupcu i od tada trpimo buku i vibracije.

Poduzete su neke korekcije u međuvremenu, ali je stanje, nakon dvije godine, skoro isto. Buka je za nas koji živimo tik uz prometnicu neizdrživa. Vozila prolaze 24 sata na dan, između ostalog i kamioni duži od 10 metara kojima je zabranjeno prometovanje iz smjera Jalkovca, što nam dodatno otežava i ovako tešku situaciju. Policija ne poduzima ništa po tom pitanju jer, da poduzima, sigurno ne bi isti vozači iz dana u dan vozili unatoč zabrani i kršili prometne propise – upozorio je Renato Vitez koji živi u zgradi u Sportskoj ulici 26 ispred koje su vibracijske trake postavljene.

Stanari se žale, vozila u ogradama, a stanje i dalje isto

O tom problemu već smo u nekoliko navrata pisali u Regionalnom tjedniku, a zadnji put početkom ove godine.

– Sve što tražimo je da se vibracijske trake zamijene s drugim, boljim i nama prihvatljivijim oblikom usporavanja prometa, poput usporivača prometa iz Mežnarićeve ili Cesarčeve ulice u Varaždinu – rekao je tada Vitez, a iz policije su poručili da to nije moguće zbog kategorija prometnih vozila koja tuda prolaze, te nije cilj usporavanje prometa, već upozoravanje vozača na određeni dio prometnice (zavoj, pješački prijelaz).

– Ako stanarima postavljeni uspornici smetaju, zašto se ne uklone? – pitao je Cepanec na današnjoj sjednici Gradskog vijeća

O uspornicima prometa bilo je riječi i na današnjoj sjednici Gradkog vijeća. Nezavisnog vijećnika Stjepana Cepanca je zanimalo zašto se ne uklone usporivači prometa postavljeni u Sportskoj ulici u Biškupcu.

– Ako stanarima smetaju, ne vidim razlog zašto se ne bi uklonili, posebno ako se vozač automobilom zabio čovjeku u ogradu. Ako se to dogodilo unatoč uspornicima, onda ničemu ne služe – ustvrdio je vijećnik Cepanec.

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš je upoznat s tim problemom, no navodi kako su im u policiji rekli da će, ako se maknu, oni biti odgovorni za svaku prometnu nesreću.

– Ja ne želim biti odgovoran – poručio je danas Habuš.

Čemu uspornik na ulazu u školsko dvorište?

Renato Vitez je upozorio da je u dvorištu III. OŠ Varaždin postavljen uspornik K 54: isti onakav kakav je postavljen u ulici Ivana Mažuranića. – Tko je tražio da se postavi i zbog čega? Tko je platio i koliko je to koštalo? – pita se Vitez koji smatra da je postavljen bez ikakve osnove jer je ulaz u školsko dvorište “Samo za djelatnike škole”, znak ograničenja brzine je 5 kilometara na sat i postavljeni su prometni znakovi. – Djecu treba zaštititi, ali ovo stvarno nema nikakvog smisla – zaključio je.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

U fokusu

Građevinska inspekcija zatvorila je radove na parkiralištu u Trakošćanskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Građevinska inspekcija zatvorila je radove na proširenju parkirališta u varaždinskoj Trakošćanskoj ulici.

Podsjetimo, tamo se ruše breze i proširuje se parkirališe od prošlog tjedna. Mnogim građanima se ovo nije svidjelo, iz niza razloga, te su upozorili na nepravilnosti gradsku upravu Varaždina.

FOTO Žena u Trakošćanskoj stala ispred stroja i ne da rušiti zdrava stabla

Gradnja parkirališta bila je i tema aktualnog sata sjednice Gradskog vijeća, održane, 22. veljače. SDP-ov Neven Bosilj tada je pitao ima li Grad sve potrebne dozvole za grdanju, ali konkretan odgovor nije dobio.

Bosilj je objavio da je on prijavio Grad građevinskoj inspekciji, a isto je učinila inicijativa Budimo grad.

Nepravilnosti su uočene i Građevinska inspekcija je zatvorila gradilište, te je postavljen njihov znak upozorenja.

– Još prošli četvrtak 18.2. sam osobno predao prijavu građevinskoj inspekciji zbog sumnje na protuzakonito uništavanje zelene površine u Trakošćanskoj koju je gradska vlast naumila pretvoriti u parking. TEK jučer (23.2.) je gradonačelnik Čehok dao nalog i elektroničkim putem je potpisan glavni projekt i prijava gradilišta. Tek je jučer, 23.2. inspekcija zatvorila gradilište i dala rok da svi nedostaci uklone – napisao je Bosilj.

Gradonačelnik Ivan Čehok potvrdio je zatvaranje gradilišta, rekao je da je Grad predao svu potrebnu dokumentaciju i očekuje vrlo brzo otvaranje gradilišta.

Nastavite čitati

U fokusu

U tijeku radovi na rekonstrukciji Trga Svetog Petra u Petrijancu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Petrijanec

U Općini Petrijanec nastavljaju se velika ulaganja u podizanje razine komunalnih usluga i standarda.

U veljači 2020. godine Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja raspisalo je Javni poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2020. godini. Na temelju tog poziva Općini Petrijanec je u lipnju 2020. godine odobreno sufinanciranje rekonstrukcije Trga Svetog Petra, centra i javnih površina u iznosu od 168.000 kuna.

Predmetnom lokacijom danas prolazi nerazvrstana prometnica, s koje je moguć prilaz na trg i okolne parcele uz trg. Prometnica trga urediti će se i spojiti sa novouređenom ulicom Butina. Na trg su orijentirane povijesne zgrade: zgrada Stare vijećnice i zgrada stare škole koje su upisane u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske. S istočne strane na trg su orijentirane i zgrade vatrogasnog doma DVD-a Petrijanec i društveni dom Petrijanec, dok je sa zapadne strane crkva svetog Petra, a u nastavku se nalazi i zdravstvena i stomatološka ambulanta.

– Ukupna vrijednost investicije je 948.931,25 kuna. Nakon provedenog postupka nabave ugovoren je izvođač, a vrijednost ugovora o izvođenju iznosi 803.506,88 kuna. Glavne aktivnosti koje će se projektom ostvariti su rekonstrukcija postojeće nerazvrstane prometnice, parterno uređenje središnjeg pješačkog trga, izgradnja parkirališta za osobna vozila kod ambulante i uređenje površine parka te opločenje šetnih staza. Ovo je prva faza projekta uređenja trga, a iduće godine krenuti ćemo sa drugom fazom u kojoj ćemo u potpunosti urediti sve popratne površine uz trg, hortikulturno uređenje i prilaz kućama koje se nalaze na trgu – pojasnio je načelnik Općine Željko Posavec te dodao da će uređen Trg biti reprezentativan prostor uređen za mnoge sadržaje na području Općine Petrijanec.

Nastavite čitati