Povežite se s nama

U fokusu

Vijećnici HDZ-a opet traže raspravu o Varkomu: Očekujemo da SDP-ovci s riječi prijeđu na djela

Objavljeno:

- dana

PRIOPĆENJE

Klub vijećnika HDZ-a grada Varaždina na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća ponovno će zatražiti da se dnevni red sjednice dopuni s raspravom o Varkomu, najavili su iz te stranke.

– Dopunu dnevnog reda zatražiti ćemo temeljem članka 99. stavak 4. Poslovnika o radu Gradskog vijeća Grada Varaždina koji glasi „Prijedlog za dopunu, odnosno skidanje pojedine točke s dnevnog reda mogu na samoj sjednici, uz obrazloženje, predložiti ovlašteni predlagatelji o čemu se odlučuje bez rasprave većinom nazočnih članova Vijeća” – pojasnili su.

Podsjećamo, uoči prošle sjednice Gradskog vijeća predsjednik Gradskog vijeća Josip Hehet je istaknuo da je njihov prijedlog formalno-pravno u redu, no na samoj sjednici ga nije dao na glasovanje navevši da ipak ne ispunjava sve formalne pretpostavke.

Ovaj put su u Klubu vijećnika HDZ-a pripremili pisane materijale, pa tako i zahtjev Grada Varaždina kao većinskog vlasnika za sazivanje Glavne skupštine Varkoma na kojoj bi se odlučivalo o opozivu članova NO-a i imenovanju novih, dok bi se od Uprave zatražilo izvješće o projektu Aglomeracije.

HDZ-ovi vijećnici traže i da gradonačelnik podnese izvješće, no to nisu pripremili. – Dopuna dnevnog reda se odnosi i na traženje da gradonačelnik podnese izvješće, pa shodno tome nismo ovlašteni pripremiti tekst njegova izvješća – naveli su.

Istaknuli su da očekuju da vijećnici SDP-a, predsjednik Gradskog vijeća Josip Hehet i šef gradskog SDP-a Kišić ovaj put podrže njihov prijedlog, odnosno da neće sve ostati samo na deklaratornoj razini.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

Župan Stričak odgovorio na prozivku Čačića – kazao je oštro „ne“ reformističkim benđikama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

čačić stričak

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak danas se, 21. siječnja, osvrnuo na izjave Radimira Čačića u vezi ulaganja u Varaždinske Toplice. Prema riječima bivšeg župana, Stričak je iz Razvojnog sporazuma Sjever potpuno izbacio investiciju od 600 milijuna u novi hotelski kompleks na tom području.

– Projekt izgradnje hotela Jupiter vam je kao tibetanski Jeti. O njemu se priča, a nitko ga nije vidio. U našim smo arhivama vezano na tu temu našli svega jednu sličicu iz 2013. godine, iz doba župana Štromara. Kao što bi rekao moj prethodnik „Pa nisi valjda toliko glup da ne možeš sam sebi izdati i napisati građevinsku dozvolu!“. Stoga pozivam bivšeg župana Čačića da dostavi tu građevinsku ili lokacijsku dozvolu, taj glavni ili idejni projekt vezan uz izgradnju hotela Jupiter. U arhivi Varaždinske županije od toga nema ničeg! Bila je prijava samo imenom i prezimenom na Razvojni sporazum Sjever. Bez ičega, samo: „Mi želimo 600.000 kuna za razvoj hotela.“ – navodi Stričak.

Točno je, dodaje župan, da su susjedne županije prijavljivale slične projekte, no ti projekti su vezani uz zdravstvo, a ne za izgradnju hotela sa pet zvjezdica.

– Naravno da sam negdje u sedmome mjesecu prošle godine taj hotel maknuo iz prijave za Razvojni sporazum Sjever i uvrstio izgradnju Kampusa FOI-ja. Kada se Fakultet izgradi kroz 10-ak godina i kada odškoluje i iznjedri tisuću mladih stručnjaka, ambicioznih i školovanih ljudi, ti ljudi će dati vrijednost desetak hotela Jupiter. A uloga županije nije da gradi hotele i motele, nego da gradi škole i bolnice. „Da“ Kampusu FOI-ja, „ne“ hotelu Jupiter, za što ne postoji ništa. “Da” obrazovanju, „ne“ reformističkim benđikama – oštro je ustvrdio župan Stričak.

Još jednom je prozvao bivšeg župana Čačića „neka donese taj projekt, neka ga vidimo“. – Možda je u Tibetu, tko zna? – pita se Stričak.

Nastavite čitati

U fokusu

Strahonja: Dao sam ostavku u NO Čistoće iz osobnih razloga i ne želim se uvlačiti u političke igre

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Vjeran Strahonja podnio je ostavku na mjesto predsjednika Nadzornog odbora Čistoća, a informaciju nam je danas potvrdio varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj.

Kao razlog ostavke, Strahonja navodi osobne razloge. Također, kaže kako je Nadzorni odbor radio dobro, sve odluke donesene su jednoglasno, ali navodi i kako se ne želi uvlačiti u političke igre.

Vjeran Strahonja dao ostavku na mjesto predsjednika Nadzornog odbora Čistoće

– Nadzorni odbor radio je jako dobro, sve odluke donosili smo jednoglasno i moj posao tamo je odrađen. Ostavka je uslijedila iz osobnih razloga, zaista imam puno obaveza, a u Nadzornom odboru ne mogu više ništa bitno pridonijeti. Također, ne želim se uvlačiti u političke stvari, to nije dobro, a ja to ni ne mogu. Nadzorni odbor mora funkcionirati isključivo po Zakonu, a uvlačenje Uprave i ostalih tijela u politiku nije nikako dobro – objasnio nam je Strahonja.

Podsjetimo, gradonačelnik Bosilj napomenuo je danas kako ne želi da se ime Vjeranja Strahonje nabilo koji način povezuje s Čehokom i Avarom.

– Odradio je posao u Nadzornom odboru. Proveo je sve preporuke revizije, a uz to ne želim da ga itko stavlja u istu rečenicu s Čehokom ili Avarom. I dalje ostaje moj savjetnik – rekao nam je danas Bosilj.

Ostavku je komentirao i bivši gradonačelnik i gradski vijećnik Ivan Čehok.

– Ne znam kakve veze ima Strahonja s Avarom i sa mnom jer mi s njim ne želimo imati nikakve veze. Zna se tko prvi napušta brod koji tone. Podizanje cijena smeća, ostali problemi s otpadom, imenovanja direktora mimo natječaja… Sve to samo je dokaz da je ova gradska vlast u rasulu – rekao je Čehok.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje