Povežite se s nama

Crna kronika

Vinogradari, pazite: u Leštakovcu i Bolfanu ukradene tri inox bačve, odnijeli i motornu prskalicu

Objavljeno:

- dana

VRIJEME BERBI

U Leštakovcu i Bolfanu dogodile su se tri krađe, koje su jučer prijavljene Policijskoj upravi varaždinskoj.

U razdoblju od 17. do 21. rujna u Leštakovcu iz vikendice 66-godišnjaka ukradene su dvije inox bačve, visokotlačni perač, televizor i drugi predmeti vrijedni više tisuća kuna. Lopovi su “posjetili” i susjeda. Iz vikendice 44-godišnjaka odnijeli su motornu prskalicu, trimer i motorne škare, također vrijedne više tisuća kuna.

Krađa se dogodila i u predjelu “Srednje brdo” iznad Bolfana. Nepoznati počinitelji tamo su provalili u vikednicu 64-godišnjaka iz koje su otuđili inox bačvu vrijednu više stotina kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, izvijestili su iz policije.

 

 

Izvor:
Foto: Ilustracija

Crna kronika

Varaždin: pedofil dobio 7 godina zatvora, Državno odvjetništvo žali se da je to preblago

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 14. siječnja 2022. podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu kojom je optuženi hrvatski državljanin starog 49 godina proglašen krivim zbog počinjenog teškog kaznenog djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta iz Kaznenog zakona i osuđen na kaznu zatvora od sedam godina.

Optuženik je oglašen krivim zbog počinjenja navedenog kaznenog djela u travnju 2021. godine u mjestu kraj Varaždina na štetu djeteta.

– Žalba je podnesena zbog odluke o kazni, jer državno odvjetništvo smatra da je sud optuženiku izrekao preblagu kaznu, na donjoj granici zakonom propisane minimalne kazne od pet godina zatvora, a takva kazna nije primjerena težini i okolnostima počinjenog kaznenog djela. U žalbi je predloženo da se optuženiku izrekne kazna zatvora u duljem trajanju – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Crna kronika

U polju “Hrženička” netko je ukrao vrijednu lovačku kameru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zaprimljenom prijavom utvrđeno je da je između 11. i 15. siječnja 2022. godine u polju „Hrženička“ nedaleko mjesta Otok nepoznati počinitelj ukrao lovačku kameru.

Vrijednost predmeta je nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje