Povežite se s nama

Sport

Vječiti mladići: Općina Sračinec nagradila stolnotenisače – veterane za ulazak u prvu ligu

Objavljeno:

- dana

Na završnom turniru za ulazak u prvu stolnotenisku ligu, koji je održan u Kotoribi, sudjelovali su i stolnotenisači STK Sračinec.

Uz domaćine iz kluba Kos Kotoriba, na turniru su nastupili i stolnotenisači Cibalije iz Vinkovaca, Olimpije iz Osijeka i Posavca iz Kaniže. Ekipa STK Sračinec bila je u sastavu Dražen Liber, Anđelko Liber, Božidar Križanec i Damir Prikratki kao rezerva, a svi su domaći igrači iz Sračinca.

U napetoj završnici uspjeli su pobijediti Cibaliju Vinkovce s rezultatom 4:2, što je bilo dovoljno za ulazak u prvu ligu.

– Ponosni smo na naše stolnotenisače i njihov ulazak u prvu ligu. Znamo da se radi o veteranima koji, bez obzira na godine, igraju odlično, a ovim su rezultatom to i dokazali. No ono što nas još više raduje je da u klub privlače djecu i rade s njima. Zbog toga ćemo im podići iznos financiranja za 5000 kn, s dosadašnjih 15 na 20 tisuća kuna. Veseli me da osim ove prve, naš klub ima i drugu ekipu, sastavljenu od mlađih igrača, koja se natječe u županijskoj ligu. Često i ja dođem na trening stolnog tenisa i znam da ćemo uskoro morati obnoviti opremu što će Općina Sračinec sigurno realizirati. – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, koji je sa svojim zamjenikom Krunoslavom Lukačićem primio stolnotenisače.

Inače, stolnotenisači STK Sračinec treniraju u Sportskom centru Sračinec, utorkom i četvrtkom od 17 sati, a subotom od 10 kada nisu na natjecanju. Pozivaju roditelje da svoju djecu upute u tim terminima na upoznavanje sa stolnim tenisom.

Prva stolnoteniska liga je najjača liga u kojoj se natječu amaterski stolnotenisači, podijeljena je na zapad i istok s po deset klubova. Osim nje, postoji i super liga, u kojoj dominiraju profesionalci, a nisu rijetke ni ekipe s natjecateljima iz Kine.

Zanimljivo je da su stolnotenisači STK Sračinec svi veterani i u stolnom tenisu su gotovo od osnivanja kluba 1981. godine.

 

Ostvaruju odlične rezultate na državnim veteranskim prvenstvima, a u šali za sebe kažu da zajedno imaju 214 godina i po tome su uvjerljivo najstarija ekipa u prvoj ligi.

Sport

Poznati atletski trener Joško Vlašić održat će predavanje u Varaždinu u sklopu Atletskog seminara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U kongresnoj dvorani Arene Varaždin u subotu, 1. travnja u organizaciji Atletskog kluba Sloboda održat će se Atletski seminar.

– Svjesni činjenice i važnosti kako su educiranost i kompetentnost trenera od krucijalne važnosti za uspjeh u profesionalnom sportu, odlučili smo i ove godine organizirati stručni seminar. Na istom ćemo raditi s atletskim stručnjacima, koji su kroz svoju praksu prošli „sito i rešeto“ i tako akumulirali veliku količinu znanja i okrunili svoj rad s najboljim rezultatima. Dobro je poznato kako su atletski treninzi jedni od najnaprednijih i najrazvijenijih trenažnih tehnologija po pitanju postizanja maksimalnih kapaciteta i pomicanje kinezioloških pragova kod sportaša – ističu iz AK Sloboda.

Predavači će biti varaždinski trener Damir Pascuttini, Elmir Ćerimagić , predsjednik AK Novi Grad Sarajevo i jedan od najboljih trenera sprintera u Bosni i Hercegovini, dugogodišnji predavač na teme menadžmenta, upravljanja, trenažne tehnologije i razvoja djece i mladih, Siniša Bosak, varaždinski sportski i zdravstveni djelatnik, Joško Vlašić, uspješan desetobojac i bivši državni rekorder Hrvatske u desetoboju, danas atletski i kondicijski trener, otac i trener poznatih Hrvatskih sportaša Blanke Vlašić i Nikole Vlašića te Dejan Vojnović, aktualni državni rekorder na 60m i bivši na 100m, sudionik ljetnih i zimskih olimpijskih igara, danas uspješan kondicijski trener ponajboljim tenisačima svijeta.  

Atletski seminar u Varaždinu namijenjen je atletskim trenerima, sportskim trenerima, kondicijskim trenerima, sportskim liječnicima i fizioterapeutima, profesorima kineziologije, ostalim stručnim kadrovima u sportu. Seminar je namijenjen svim trenerima, ne samo atletskim, koji imaju želju naučiti i unapređivati svoje znanje i vrijednosti, jer je kurikulum seminara koncipiran na način da se prezentiraju informacije koje su primjenljive u svim sportovima.

Nastavite čitati

Sport

Varaždinski skijaš Istok Rodeš prvak Hrvatske u slalomu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinski skijaš Istok Rodeš okitio se naslovom državnog prvaka nakon FIS Otvorenog prvenstva Hrvatske voženih na Sljemenu.

Stazu prve vožnje postavio je Leonin trener Goran Rački, a druge vožnje Pavel Grašič, trener Samuela Kolege. Istok je do naslova pobjednika FIS NC utrke i Prvenstva Zagrebačke županije te titule slalomskog prvaka Hrvatske došao s ukupnim vremenom 1:40.93. Drugoplasirani u utrci bio je Austrijanac Joshua Sturm (+0.04), a treći Filip Zubčić (+0.27). U plasmanu za državno prvenstvo drugo mjesto zauzeo je Filip Zubčić kao trećeplasirani iz utrke, a treće Matej Vidović koji je u utrci zauzeo četvrto mjesto (+0.28).

Od ostalih hrvatskih predstavnika koji su završili utrku Samuel Kolega je zauzeo 6. mjesto, Tvrtko Ljutić 7., Roko Begović 10., Grga Kecerin 18., a Noa Vrana 20.

Dan ranije, u srijedu, 22. održano Prvenstvo Hrvatske u veleslalomu. Do titule veleslalomskog prvaka Hrvatske s ukupnim vremenom 1:55.76 došao je Filip Zubčić. Drugoplasirani u utrci bio je Austrijanac Joshua Sturm (+0.20), ispred trećeplasiranog sunarodnjaka Tobiasa Koglera (+0.63). U plasmanu za državno prvenstvo drugo mjesto zauzeo je Istok Rodeš kao petoplasirani iz utrke, a treće Tvrtko Ljutić koji je u utrci zauzeo sedmo mjesto.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje