Povežite se s nama

Crna kronika

Vještaci konačno dali dio odgovora kako je došlo do strašne eksplozije kod Zlatarskog doma

Objavljeno:

- dana

U srijedu, 20. ožujka u jutarnjim satima nastavljen je očevid na mjestu ekplozije u Donjem Vidovcu uz vještake Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” iz Zagreba, kojom prilikom su izvršena ispitivanja plinskih instalacija, ali nije utvrđena propusnost.

Kao uzrok eksplozije, a zatim i požara je zapaljenje (iniciranje) eksplozivne smjese zasad nepoznate kemikalije i zraka mehaničkom iskrom nastalom rezanjem metalnih profila za postavu gipsanih ploča, javlja PU međimurska. S mjesta događaja izuzet je požarni krš radi daljnjih vještačenja.

Nadalje, u utorak, 19. ožujka u jutarnjim satima na odjelu patologije Županijske bolnice Čakovec je izvršena obdukcija nad mrtvim tijelom nepoznate muške osobe kojom prilikom je utvrđeno da je uzrok smrti gušenje ugljičnim monoksidom te ozljedama zadobivenim uslijed eksplozije.

Poduzetim radnjama utvrđeno je da je smrtno stradao 41-godišnjak s područja općine Donji Vidovec.

Podsjećamo da je u ponedjeljak, 18. ožujka oko 10 sati u Donjem Vidovcu, Ulici Rade Končara, došlo do eksplozije i požara unutar objekta u obnovi. Tom je prilikom, na žalost, muškarac smrtno stradao.

Požar su ugasili pripadnici DVD Donji Vidovec, Sveta Marija, Donja Dubrava te javna vatrogasna postrojba grada Čakovca.

Prilikom eksplozije u susjednoj zgradi uslijed pucanja stakla na prozoru lakše je ozlijeđena 24-godišnjakinja s područja općine Kotoriba, koja je liječničku pomoć zatražila u Domu zdravlja u Kotoribi. Također je oštećeno nekoliko osobnih automobila parkiranih uz zid zgrade.

Materijalna šteta utvrdit će se naknadno.
Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.

Crna kronika

U Varaždinu zaustavljen vozač minibusa pod utjecajem alkohola i bez dozvole za tu vrstu vozila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 6. veljače, oko 08.25 sati u Gospodarskoj ulici u Varaždinu policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin zaustavili su vozilo M2 kategorije koje je namijenjeno za prijevoz više od 8 putnika, a istim je upravljao vozač starosti 57 godina, javila je PU varaždinska.

Izvršenom kontrolom utvrđeno je da vozač upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0.72 promila, bez odgovarajuće kategorije za tu vrstu vozila te da ne koristi tahografski uređaj na način kako je to određeno Zakonom o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu.

Vozač je isključen iz prometa te će se protiv istog podnijeti prekršajni nalog.

Nastavite čitati

Crna kronika

Varaždin: iz crkve ukraden milodar, a iz trgovine mobiteli, satovi i tableti vrijedni 26.500 eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

provala lopov krađa

Policijska uprava varaždinska izvijestila je o dvije krađe koje su se dogodile u Varaždinu.

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu odgovorne osobe jedne vjerske ustanove, kojom prijavljuje da je nepoznati počinitelj 28. siječnja iz crkve u Varaždinu otuđio drvenu kutiju za milodare, javila je PU varaždinska.

Materijalna šteta utvrditi će se naknadno.

Osim toga, 7. veljače oko 03.27 sati na Trgu Bana Jelačića u Varaždinu, u jednoj trgovini u vlasništvu poduzeća sa sjedištem u Zagrebu, od strane nepoznatih počinitelja izvršena je provala kojom prilikom je otuđeno više mobitela, satova i tablet uređaja.

Materijalna šteta procjenjuje se na oko 26.500 eura.

Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje