Povežite se s nama

Crna kronika

Vještaci konačno dali dio odgovora kako je došlo do strašne eksplozije kod Zlatarskog doma

Objavljeno:

- dana

U srijedu, 20. ožujka u jutarnjim satima nastavljen je očevid na mjestu ekplozije u Donjem Vidovcu uz vještake Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” iz Zagreba, kojom prilikom su izvršena ispitivanja plinskih instalacija, ali nije utvrđena propusnost.

Kao uzrok eksplozije, a zatim i požara je zapaljenje (iniciranje) eksplozivne smjese zasad nepoznate kemikalije i zraka mehaničkom iskrom nastalom rezanjem metalnih profila za postavu gipsanih ploča, javlja PU međimurska. S mjesta događaja izuzet je požarni krš radi daljnjih vještačenja.

Nadalje, u utorak, 19. ožujka u jutarnjim satima na odjelu patologije Županijske bolnice Čakovec je izvršena obdukcija nad mrtvim tijelom nepoznate muške osobe kojom prilikom je utvrđeno da je uzrok smrti gušenje ugljičnim monoksidom te ozljedama zadobivenim uslijed eksplozije.

Poduzetim radnjama utvrđeno je da je smrtno stradao 41-godišnjak s područja općine Donji Vidovec.

Podsjećamo da je u ponedjeljak, 18. ožujka oko 10 sati u Donjem Vidovcu, Ulici Rade Končara, došlo do eksplozije i požara unutar objekta u obnovi. Tom je prilikom, na žalost, muškarac smrtno stradao.

Požar su ugasili pripadnici DVD Donji Vidovec, Sveta Marija, Donja Dubrava te javna vatrogasna postrojba grada Čakovca.

Prilikom eksplozije u susjednoj zgradi uslijed pucanja stakla na prozoru lakše je ozlijeđena 24-godišnjakinja s područja općine Kotoriba, koja je liječničku pomoć zatražila u Domu zdravlja u Kotoribi. Također je oštećeno nekoliko osobnih automobila parkiranih uz zid zgrade.

Materijalna šteta utvrdit će se naknadno.
Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.

Crna kronika

Podnesna žalba protiv presude vozaču koji je usmrtio Nepalca kod Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 19. siječnja 2022., podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je optuženi hrvatski državljanin star 31 godinu proglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći te je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i deset mjeseci, od čega jednu godinu i pet mjeseci bezuvjetno, a jednu godinu i pet mjeseci uvjetno s rokom kušnje od tri godine.

Optuženik je proglašen krivim jer je 31. srpnja 2021. na državnoj cesti u Varaždinu, upravljajući osobnim automobilom propustio držati vozilo na svojoj prometnoj traci te je nesmotreno prešao na biciklističku stazu i prednjim dijelom vozila udario u bicikl kojim je u istom smjeru upravljao 32-godišnji državljanin Nepala.

Biciklist je uslijed naleta odbačen prema naprijed te je udario u 21-godišnjeg nepalskog državljanina koji je hodao po biciklističkoj stazi. U nesreći je 32-godišnjak zadobio teške ozljede od kojih je preminuo na mjestu nesreće, dok je 20-godišnjak zadobio tešku ozljedu.

Okrivljenik je proglašen krivim i jer se nakon udara u pješaka nije zaustavio radi pružanja pomoći unesrećenim osobama već je produžio vožnju i udaljio se s mjesta nesreće.

Žalba je podnesena zbog odluke o kazni budući da državno odvjetništvo smatra kako je optuženiku izrečena preblaga kazna koja nije primjerena težini počinjenih kaznenih djela čija je posljedica smrt jedne i teška ozljeda druge osobe, kojoj optuženik uopće nije pomogao, već se udaljio s mjesta nesreće.

Nastavite čitati

Crna kronika

Na graničnom prijelazu Goričan muškarac (32) pod utjecajem droga policiji predao 21,5 grama marihuane

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Jučer, 26. siječnja, oko 21.55 sati Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Goričan na izlazu iz Republike Hrvatske osobnim vozilom zagrebačkih registarskih oznaka graničnoj kontroli pristupio je 32-godišnjak s područja Zagrebačke županije.

Prilikom pregleda vozila u cilju sprječavanja krijumčarenja droga preko državne granice, 32-godišnjak je policijskim službenicima predao PVC vrećicu s biljnom materijom nalik na opojnu drogu marihuanu težine 21,5 grama. Preliminarnim testiranjem dobivena je pozitivna reakcija na prisutnost opojne droge.

Policijski službenici su drogu oduzeli te će protiv njega podnijeti optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje