Povežite se s nama

U fokusu

Vlado Sevšek i Liga za Varaždin prema glasovima publike pobjednici su političke kuhinje

Objavljeno:

- dana

Politička kuhinja

Vlado Sevšek i Liga za Varaždin osvojili su publiku VTV-a koja je uživo pratila večerašnju političku kuhinju.

Televizijska publika je  za vrijeme trajanja trosatne emisije telefonski glasala za ekipu koja je na njih ostavlja najbolji dojam. Sevšek i njegovi kuhari premoćno su pobijedili.

Bila je to zanimljiva večer u varaždinskom Garestinu. Devet ekipa s devet recepata u borbi za najbolji politički kotlić.

Političke protivnike je u kuharskoj areni okupila ekipa VTV- a. Pravila su bila jednostavna: skuhati gulaš po vlastitom receptu, kuhalo je najmanje tri, najviše pet kuhara i jelo je moralo biti gotovo za najviše tri sata.

Kako kuhari ne bi ogladnjeli dok kuhaju stolovi su bili puni domaćih  delicija. Bilo je tu svega: čvaraka, prgica, orehnjače, kosane masti, špeka, prezvušta … Sve se to obilno zalijevalo voćnim rakijama i stolnim vinima. Ipak, kralj večeri je bio gulaš.

Borba je bila žestoka. Kuhali su se gulaši sa svinjetinom, govedinom, divljači, a bilo je i hrabrih pokušaja kuhanja  bezmesnog, vegetarijanskog gulaša.

Politički kotlić su budnim okom nadgledala dvojica velikih chefova: Damir Crleni i Dražen Đurišević iz Hrvatskog kuharskog saveza. Njih su dvojica ozbiljno shvatili posao stručnog suda. iako nisu proglašavali pobjednika.

– Moramo čuvati renome bez obzira na političare i ležernost događaja – rekao je Damir Crleni.Dražen Đurašević se složio s kolegom i iskusno zaključio:

– Ako je netko kreativan u kuhinji vjerojatno je takav i u politici. Moramo ozbiljno pristupiti jer kako oni skuhaju tako će građani jesti.

Gledatelji odlučili

Pobjednička ekipa prema glasovima publike, Vlado Sevšek i Liga za Varaždin, od početka je zdušno je prionula zadatku. Na meniju je bio gulaš sa noklicama.
Oko kotlića su se okupili Vlado Sevšek, Dubravka Lekić, Davor Patafta , Božena Horvat i Davor Sevšek. Glavni  kuhar je bio Vlado Sevšek, koji  je, kao pravi chef podijelio zadatke ostalima: Dubravka Lekić je bila asistentica, Davor Patafta je ozbiljno nadzirao proces kuhanja dok su ostali bili „mali od kuhinje“.  Kuhare su bodrili i savjete davali Mladen Rihtarić, Zlatko Mehun i Stjepan Cvek.
Chef Sevšek je prije ulaska u arenu najavio očekivanje „savršeno visokog rezultata“. Da je imao dobar njuh pokazalo se tri sata kasnije kad je televizijska publika njega i ekipu proglasila „najdomljivijim kuharima“.

 

 

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iskoristite vaš potencijal i pronađite posao po vašoj mjeri! U suradnji s portalom posao.hr donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan. Prijavite se i sretno!

Q Experience d.o.o. zapošljava na poziciji specijalist za brigu o korisnicima – francuski i engleski jezik (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a postoji mogućnost rada od kuće. Posao podrazumijeva tečno poznavanje francuskog jezika, dobro ili vrlo dobro poznavanje engleskog jezika, dobro poznavanje MS Officea, pouzdanost i timski duh. Aplicirajte.

NTH Mobile d.o.o. traži pojačanje na poziciji specijalist za pravne poslove (m/ž) u Varaždinu. Rok prijave je 24.9. Poželjne su dvije godine iskustva u radu, izvrsno poznavanje trgovačkog, ugovornog i radnog prava, samostalnost u radu, usmjerenost na rezultate i proaktivnost u rješavanju problema, odlično znanje engleskog jezika u govoru i pismu. Prijavite se.

KTC d.d. zapošljava na pozicijama glavni kuhar (m/ž), blagajnik (m/ž), skladišni radnik (m/ž). Lokacije rada su Čakovec i Ivanec. Provjerite uvjete i aplicirajte.

McDonald’s traži radnika u restoranu (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a prijave su otvorene do 27.9. Poslodavac nudi plaću iznad prosjeka u sektoru ugostiteljstva i maloprodaje, fleksibilno radno vrijeme, mogućnost osobnog rasta i razvoja, dodatne stimulacije na plaću i redovno povećanje plaće svaku godinu. Aplicirajte.

Knauf Insulation d.o.o. zapošljava operatera na proizvodnoj liniji (m/ž) i radnika u proizvodnji (m/ž). Mjesto rada je Novi Marof, a prijave su otvorene do 15.10. Poslodavac nudi ugodnu radnu atmosferu, mogućnost daljnjeg napredovanja te izazove. Prijavite se.

Letina Intech d.o.o. traži inženjera/ diplomiranog inženjera elektrotehnike (m/ž). Mjesto rada je Čakovec, a prijave su otvorene do 22.9. Potrebna je minimalno viša strućna sprema, poznavanje PLC-a serije MicroLogix i PLC-a Micro800, samostalnost u radu, snalažljivost i odgovornost. Poslodavac nudi stalni radni odnos. Prijavite se.

Eko Taxi d.o.o. zapošljava vozača taksija (m/ž) na području Varaždina. Rok prijave je 1.11. Očekuje se aktivni vozač koji posjeduje vozačku dozvolu B kategorije, spremnost na rad u smjenama, komunikacijske vještine. Aplicirajte.

Pozitiva food j.d.o.o. zapošljava pizza majstora (m/ž). Mjesto rada je Prelog, a prijave su otvorene do 6.10. Poslodavac nudi mogućnost rada na neodređeno. Potrebna je minimalno završena osnovna škola. Više na linku.

Oak logs d.o.o. zapošljava inženjera šumarstva (m/ž) u Varaždinu. Rok prijave je 15.10. Posao obuhvaća doznaku stabala, preuzimanje sirovine. Potrebna je viša ili visoka stručna sprema. Detalje provjerite ovdje.

Ljekarna Salus zapošljava magistra farmacije (m/ž) u Varaždinu. Prijave se zaprimaju do 16.10. Radnik/ca obavlja poslove izdavanja lijekova na recept i bez recepta, izrađuje magistralne i galenske pripravke. Nudi se stalni radni odnos. Više na linku.

Sretno kandidatima!

Za dodatne poslove iz Međimurske i Varaždinske županije kliknite nalink i pretražite poslove koji su trenutno raspoloživi za prijavu. Sretno u pronalaženju posla. 

Vaš posao.hr. 

Nastavite čitati

U fokusu

Medicinari će dobiti novac koji im država duguje za prekovremeni rad

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Medicinska oprema domovi zdravlja

Radi rješavanja i okončanja sudskih postupaka i generiranja novih tužbi, Vlada je u četvrtak na sjednici donijela odluku o isplati razlike iznosa uvećanja plaće za prekovremeni rad radnicima u djelatnosti zdravstva i zdravstvenog osiguranja.

Odluka se odnosi na isplatu razlike za prekovremene sate ostvarenih u razdoblju prije zaključivanja Dodatka III. Kolektivnom ugovoru za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja, a omogućit će isplatu razlike iznosa prekovremenih sati u slučaju kada tužba nije podnesena, isplata u slučaju kada je tužbom pokrenut spor radi isplate razlike iznosa uvećanja plaće za prekovremeni rad te isplata po pravomoćnim sudskim odlukama.

Novac je osiguran u proračunu za ovu godinu te projekcijama za 2022. i 2023. godinu u iznosu od 200 milijuna kuna, dok će se preostali iznos do 775 milijuna kuna osigurati najkasnije do 31. prosinca iduće godine, a sukladno fiskalnim mogućnostima državnog proračuna, objavio je N1.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje