Povežite se s nama

Crna kronika

Vozač kod Ludbrega “napuhao” 3,44 promila i noć proveo na triježnjenju

Objavljeno:

- dana

Malo je popio

Na cesti Martijanec – Rivalno jučer, 29. lipnja oko 20 sati policijski službenici Mobilnog tima prometne policije Policijske uprave varaždinske zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 47-godišnjak pod utjecajem alkohola od 3,44 promila.

Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja isti je doveden u Policijsku upravu varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

Mladić vozio neregistrirani BMW s ne pripadajućim registarskim pločicama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U četvrtak, 25. travnja, u 14,45 sati u Piškorovcu ophodnja Policijske postaje Prelog zaustavila je osobno vozilo marke „BMW“, kojim je upravljao 24-godišnjak, dok se na vozilu nalazile ne pripadajuće registarske pločice.

Zbog neregistriranog vozila te ne sklopljenog ugovora o obveznom osiguranju u prometu odnosno počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu mladiću su izdani obvezni prekršajni nalog i prekršajni nalog te će biti kažnjen s novčanom kaznom u iznosu od 920 eura.

Ujedno je protiv mladića podnijeta i kaznena prijava zbog kaznenog djela krivotvorenje isprava nadležnom općinskom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Dolijao majstor koji je od ljudi uzimao avans za radove, a nije ništa napravio jer mu je tvrtka u blokadi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

radnik bojenje fasada
Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec, postupajući po zahtjevu Općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu i kaznene prijave 72-godišnjakinje i 71-godišnjaka, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom kao odgovornom osobom trgovačkih društava iz Varaždina, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare, javila je varaždinska policija.

Dovršenim spomenutim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je postojanje sumnje da je 50-godišnjak kao odgovorna osoba jednog trgovačkog društva, prikrivajući činjenice da je društvo u ozbiljnim financijskim problemima i pod ovrhom pojedinih vjerovnika, tijekom 2020. i 2021. godine, sa 72-godišnjakinjom kao naručiteljicom radova, u dva navrata sklopio ugovore o izvođenju radova, za što je primio avans u iznosu od 50.000 kuna.

Navedene radove nije u ugovorenom roku ni započeo niti je naručiteljici vratio primljeni avans već je navedenu kontinuirano obmanjivao i održavao u zabludi lažnim izjavama da će radove započeti i završiti.

Tako joj je u ožujku 2021. godine, u vrijeme kad je trgovačko društvo bilo u neprekidnoj blokadi od 250 dana i u postupku pokretanja prethodnog postupka radi utvrđivanja uvjeta za pokretanje stečaja pred nadležnim sudom, u ime društva izdao i ovjerio nenaplativu bjanko zadužnicu na iznos od 100.000 kuna, čime je u konačnici za svoje društvo priskrbio protupravnu imovinsku korist od 50.000 kuna.

Također se sumnja da je kao odgovorna osoba drugog trgovačkog društva počinio kazneno djelo Prijevara u gospodarskom poslovanju na štetu 71-godišnjeg naručitelja radova. Name, s navedenim je u namjeri stjecanja i prisvajanja protupravne imovinske koristi za svoje društvo, znajući od početka dogovora da radove neće izvršiti, u studenom 2022. godine, dogovorio i ugovorio izradu termo fasade, za što je naručitelj radova na račun društva uplatio iznos od 20.000 kuna. Nakon uplate avansa, držao je u zabludi i obmanjivao naručitelja da će započeti s radovima, iako ih do dana prijave nije započeo niti je vratio uplaćeni novac.

Protiv njega će se podnijeti posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje