Povežite se s nama

Crna kronika

Vrhovni sud potvrdio: Miljenko Ptiček osuđen je na dvije godine bezuvjetnog zatvora

Objavljeno:

- dana

Miljenko Ptiček mora u zatvor na godinu dana i osam mjeseci.

Vrhovni sud je pravomoćnom presudom kaznio bivšeg direktora Parkova s dvije godine bezuvjetne zatvorske kazne, međutim u kaznu je uračunato vrijeme provedeno u Istražnom zatvoru, od 23. prosinca 2010. do 14. travnja 2011. godine.

Na pravomoćnu presudu Vrhovnog suda čekalo se više od dvije godine.

Županijski sud u Varaždinu je bivšeg direktora Parkova u presudi od 16. prosinca 2016. godine osudio na godinu i deset mjeseci zatvora, što je dva mjeseca manje nego potvrđena presuda Vrhovnog suda nakon žalbenog procesa.

Miljeno Ptiček je bio optužen po 11 točaka optužnice, krivim je proglašen za njih pet, a za ostale oslobođen.

Osuđen je za kazneno djelo protiv gospodarstva zlouporabom povjerenja u gospodarskom poslovanju i kaznena djela protiv vjerodostojnosti isprava, poticanjem na krivotvorenje službene isprave.

Iako je Vrhovni sud djelomično uvažio žalbu odvjetnika Miljenka Ptičeka, kazna je na kraju viša od one Županijskog suda.

Oslobođen je krivnje da je oštetio Grad Varaždin za 53.556,78 kuna i to tako da su Parkovi fakturirali veće iznose od vrijednosti izvedenih radova.

Izmijenjena je i presuda u vezi poslovanja s poduzećem Ekofrut.

Miljenko Ptiček je proglašen krivim jer je Peri Kocijanu, pokojnom vlasniku poduzeća u više navrata 2015. godine rekao da u ime svog poduzeća ispostavlja Parkovima račune za poslove koji nisu odrađeni.

Od svakog fiktivnog računa Kocijan je 90 % predavao osuđenome, čime su Parkovi oštećeni ta 93.634 kune. Po ovoj je točki optužnice Vrhovni sud preinačio vrstu kaznenog djela i visinu kazne.

Kazna od dvije godine bezuvjetnog zatvora nije i konačni sudski epilog ovog slučaja.

Vrhovni sud je, naime, djelomično prihvatio i žalbu državnog odvjetnika pa će varaždinski Županijski sud ponovno suditi bivšem direktoru Parkova za tri točke iz optužnice po kojima je prvotno bio oslobođen.

Miljenko Ptiček je nakon donošenja prvostupanjske presude vrijeđao svoje bivše suradnike iz Parkova koji su pozvani svjedočiti u korist optužbe, nakon čega su ga oni tužili.

Na pripremnom ročištu prošli tjedan, on se ispričao Jeleni Sekelj i Viktoriji Cikač, dvjema zaposlenicama koje su ustrajale u tužbi, dok je šestero tužitelja odustalo od tužbe.

 

 

 

 

Crna kronika

Mladi vozač zbog alkohola u Zebanec Selu odvezao auto u jarak

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: PU međimurska

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod tri sudionika, javila je međimurska policija.

Najveća koncentracija od 1,57 g/kg utvrđena je kod 21-godišnjeg „mladog vozača“ osobnog automobila koji je u nedjelju, 26. svibnja, oko 1 sat poslije ponoći u Zebanec Selu, skrivio prometnu nesreću.

U trenutku nesreće 21-godišnji „mladi vozač“ upravljao je osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,57 g/kg. Pritom brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste (zavoj) i vidljivosti (noć) te atmosferskim prilikama (kiša). Izlaskom iz zavoja izgubio nadzor nad upravljanjem te vozilom izletio izvan kolnika u cestovni jarak, gdje je prednjim i bočnim dijelom automobila udario u kosinu cestovnog jarka, a potom se uslijed siline udara automobil vratio na kolnik.

Ozlijeđeni vozač vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena liječnička pomoć, dok će se težina zadobivenih ozljeda naknadno okvalificirati.

Provjerom putem evidencija registracije vozila i prometnih isprava utvrđeno je kako je automobilu kojim je upravljao 21-godišnjak, početkom prošle godine istekao rok važenja prometne dozvole.

Nastavite čitati

Crna kronika

Već bio bez vozačke: vozač teretnog vozila u centru Varaždina napuhao 2.21 promila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 25. svibnja, oko 1 sat, na Kapucinskom trgu u Varaždinu, policijski su službenici zaustavili teretno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 2.21 promila upravljao 37-godišnjak.

Također je utvrđeno da mu je rješenjem Policijske uprave varaždinske ukinuta vozačka dozvola, zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova, javila je PU varaždinska.

Isti je priveden u Policijsku postaju Varaždin i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje