Povežite se s nama

Crna kronika

U teškoj prometnoj nesreći kod Kuršanca poginuli mladići iz Piškorovca!

krađe

Objavljeno:

- dana

Na cesti Gornji Kuršanec – Kuršanec došlo je do teške prometne nesreće.

U nesreći, do koje je došlo oko 16 sati i 5 minuta, su poginule dvije osobe. Prema prvim informacijama, vozač automobila križevačkih registarskih oznaka vozio je u smjeru Trnovca i pretjecao nepoznato vozilo, ali se nije uspio vratiti u svoj cestovni trak. Došlo je do direktnoga sudara s vozilom varaždinskih registarskih oznaka iz suprotnoga smjera kojime je upravljao 41-godišnjak.

Vozač iz drugog vozila, 41-godišnjak, nije teže ozlijeđen. U automobilu križevačkih registarskih oznaka poginuli su vozač i putnik. Neslužbeno doznajemo da se radi o mladićima od 22 godine i 16 godina s područja Piškorovca.

Kako kažu u Policijskoj upravi međimurskoj, uzroci nesreće su nepropisno pretjecanje i nepropisna brzina.

Crna kronika

U Varaždinu zaustavljen vozač minibusa pod utjecajem alkohola i bez dozvole za tu vrstu vozila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 6. veljače, oko 08.25 sati u Gospodarskoj ulici u Varaždinu policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin zaustavili su vozilo M2 kategorije koje je namijenjeno za prijevoz više od 8 putnika, a istim je upravljao vozač starosti 57 godina, javila je PU varaždinska.

Izvršenom kontrolom utvrđeno je da vozač upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0.72 promila, bez odgovarajuće kategorije za tu vrstu vozila te da ne koristi tahografski uređaj na način kako je to određeno Zakonom o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu.

Vozač je isključen iz prometa te će se protiv istog podnijeti prekršajni nalog.

Nastavite čitati

Crna kronika

Varaždin: iz crkve ukraden milodar, a iz trgovine mobiteli, satovi i tableti vrijedni 26.500 eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

provala lopov krađa

Policijska uprava varaždinska izvijestila je o dvije krađe koje su se dogodile u Varaždinu.

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu odgovorne osobe jedne vjerske ustanove, kojom prijavljuje da je nepoznati počinitelj 28. siječnja iz crkve u Varaždinu otuđio drvenu kutiju za milodare, javila je PU varaždinska.

Materijalna šteta utvrditi će se naknadno.

Osim toga, 7. veljače oko 03.27 sati na Trgu Bana Jelačića u Varaždinu, u jednoj trgovini u vlasništvu poduzeća sa sjedištem u Zagrebu, od strane nepoznatih počinitelja izvršena je provala kojom prilikom je otuđeno više mobitela, satova i tablet uređaja.

Materijalna šteta procjenjuje se na oko 26.500 eura.

Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje