Povežite se s nama

Život i društvo

Mališani dječjeg vrtića “Varaždin” posadili začinsko bilje “koje je stvorila priroda”

Objavljeno:

- dana

MALI VRTLARI

Mališani dječjeg vrtića “Varaždin” pobijedili su na natječaju trgovačkog lanca KTC te su kao nagradu dobili vlastiti začinski vrt.

 U srijedu, 19. listopada, u dječjem vrtiću organizirana je sadnja organskog začinskog bilja pa su djeca radosno prionula na posao i svojim nježnim ručicama pažljivo presadili začine i posijali sjeme u pripremljene teglice.

Kako nam je objasnila odgajateljica, djeca u ovome vrtiću cijele godine pomažu u održavanju cvjetnjaka i povrtnjaka tako da im radovi sa zemljom i biljkama nisu nepoznanica. Dečki više vole skupljati lišće ili iskopavati rupe dok se djevojčice s puno strpljenja brinu oko mladih biljki i zalijevaju ih.

Mirisne dječje slike

U sklopu društveno odgovornog poslovanja KTC je ove godine organizirao natječaj NAŠ VRT(IĆ) kako bi educirali najmlađe o organskom uzgoju biljaka, njegovoj važnosti i upoznali ih s različitim vrstama začinskog bilja. Na natječaj se prijavilo preko 40 vrtića iz Sjeverozapadne Hrvatske, a mališani dječjeg vrtića „Varaždin“ su kao pobjednici dobili priliku posaditi organsko začinsko bilje u svom vrtu.

“Cilj projekta je pobjedničkom vrtiću izgraditi pravi organski vrt začinskog bilja koje će se doista upotrebljavati u pripremi hrane”, ističu u KTC-u.

Djeca iz vrtića, koji su se prijavili na natječaj, imala su zadatak nacrtati slike koje prikazuju tegle s cvijećem i upravo su “mirisne” slike mališana dječjeg vrtića “Varaždin”
osvojile žiri KTC-a te su zaslužili prvo mjesto.

Među vrijednim mališanima koji su to jutro svoje ruke rado zaprljali zemljom bio je i petogodišnji Hugo koji je sve očarao svojim poznavanjem začinskog bilja.

“Kad se začinsko bilje stavi u hranu, ona je jako zdrava, a začinsko je bilje stvorila priroda”, rekao je Hugo i dodao kako je njegov omiljen začin vanilija. Njegova prijateljica Korina najviše voli bosiljak, a Eleonora nam je otkrila kako ona kod kuće ima veliki vrt u kojem ima puno rajčica, paprika i peršina.

 

 

 

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

Svi umirovljenici s područja Općine Ljubešćica dobit će božićnice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 2. prosinca, u prostorijama Općine Ljubešćica općinski načelnik Nenad Horvatić u prisutstvu predsjednika općinskog vijeća Općine Ljubešćica Stjepana Ivanušeca i pročelnice Jedinstvenog upravnog odjela Suzane Žugec sastao se s predstavnicama Udruge umirovljenika i starijih osoba Općine Ljubešćica.

Tema sastanka bila je podjela prigodnog dara povodom božićnih i novogodišnjih blagdana, odnosno božićnica.

Pravo na božićnicu i ove godine ostvariti će svi umirovljenici s područja Općine Ljubešćica, te osobe s invaliditetom koji su korisnici osobne invalidnine u iznosu od 200 kuna.
U općinskom proračunu za ovo je osigurano ukupno 100.000 kuna.

Isplatu božićnica zbog epidemiološke situacije i ove godine dijeliti će službenici Jedinstvenog upravnog odjela na području svih mjesnih odbora, da se ne bi stvarale gužve i smanjila mogućnost zaraze.

Nastavite čitati

Život i društvo

Mališani i tete iz vrtića u Gortanovoj poklonili 30 kg igračaka Crvenom križu Varaždin

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Djeca starije skupine „Zvjezdice“ iz Dječjeg vrtića „Varaždin“, objekt Gortanova, pod vodstvom teta Andreje Bader i Andreje Čepin, danas su donirali 30 kilograma igračaka za djecu u potrebi.

Mali humanitarci prikupljali su mjesec dana u svojem vrtiću igračke sve s namjerom da obraduju drugu djecu. Mališani su u pratnji svojih teta došli u skladište GDCK Varaždin da predaju donaciju, a ondje su ih dočekali zaposlenici Crvenog križa i Medo Jurica. Mališane su ponudili s toplim voćnim čajem s medom i kao zahvalu za humanitarno djelo te im poklonili svakome jednog čokoladnog sv. Nikolu, zaštitnika Grada Varaždina.

Ispred GDCK-a Varaždin prisutne je pozdravila Filipa Blažon Šumečki, koja je zahvalila odgajateljicama na trudu i radu s djecom na razvoju humanih vrednota od malih nogu. Djeca su se jako razveselila Medi Jurici jer su ga već ranije upoznala kad ih je u sklopu programa GDCK-a Varaždin učio o prvoj pomoći, tako da su se pozdravili kao stari dobri prijatelji, toplim zagrljajima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje