FOTOMarko Vučenik, Privatna arhiva

Marko Vučenik, mladi fotograf iz Donje Dubrave, svojoj se publici, ali i široj javnosti predstavlja petom samostalnom izložbom. Izložba pod nazivom „Wall of fame“ bit će otvorena u Donjoj Dubravi u prostoru Caffe bara Sale, u subotu, 13. srpnja, s početkom u 16 sati.

– Ova izložba mi je posebno važna i zbog činjenice da ću po prvi put svoje radove predstaviti u rodnoj Donjoj Dubravi. Bit će predstavljeno svega desetak fotografija koje su nastale u posljednjih sedam godina – otkrio je Vučenik.

Marko Vučenik diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu studij dizajna, smjer Vizualne komunikacije. Smisao za fotografiju otkriva početkom 2006. godine na obveznom predmetu Fotografija pod mentorstvom prof. Stanka Hercega, prof. dr. Krešimira Mikića i asistentice Aleksandre Dabanović.

Grupne izložbe diljem Europe

– Početkom 2011. godine primljen sam u Hrvatsko dizajnersko društvo i počinjem raditi kao freelance grafički dizajner i fotograf. Od 2012. sam održao tri samostalne fotografske izložbe u Zagrebu, a zadnju 2016. u galeriji Muzeja Međimurja Čakovec – rekao nam je Vučenik.

Tijekom 2019. godine Marko izlaže svoje fotografije na skupnim izložbama u Hinterland gallery u Beču (Austrija), Xpozer Gallery u Haagu (Nizozemska), BBA – Berlin Blue Art Gallery u Berlinu (Njemačka), Ravnikar galeriji u Ljubljani (Slovenija), Valid World Hall Gallery u Barceloni (Španjolska), Blank Wall Gallery u Ateni (Grčka), Palazzo Ca’ Zanardi u sklopu Biennalea u Veneciji (Italija), QLICK Gallery u Amsterdamu (Nizozemska) i PhotoSynthesis Gallery u Sofiji (Bugarska).

Komentari

Komentara