Povežite se s nama

Ostali sportovi

Warhawk Whitewater u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

BEJZBOL

Slijedeći tjedan Baseball Klub “Vindija” i Grad Varaždin biti će domaćin najveće grupe američkih državljana u posljednje vrijeme, ali ujedno i zasigurno najkvalitetnije baseball ekipe koja je ikada igrala u našem gradu.

 

Naime od ponedjeljka, 27.08.2012. pa sve do četvrtka 30.08.2012. godine na svojoj europskoj turneji college ekipe Warhawk Whitewater University-a iz SAD-a, posjetit će BK “Vindija” i Grad Varaždin.

Ovaj dolazak je rezultat dugogodišnje suradnje varaždinskog baseball kluba i ovog američkog sveučilišta, tj. baseball ekipe putem njihovog glavnog trenera Johna Vodenlicha, koji je već unazad nekoliko godina vodio trenerske seminare u Varaždinu u organizaciji BK “Vindija”, a ista suradnja dovela je i do razmjene igrača, u kojoj su 2009. godine Ben Prather i Greg Harder proveli sezonu u Varaždinu i BK “Vindija” pomažući razvoju baseballa u našem gradu.

Upravo iz prijateljskih razloga Varaždin je odabran za kraj ove turneje na kojoj je ova ekipa, sastavljena od 17 igrača, 3 trenera i čak 15 roditelja, prošla nekoliko europskih gradova i zemalja, od Mađarske, Slovačke, Češke, Njemačke, Austrije, Slovenije pa sve do Hrvatske odigravajući utakmice sa lokalnim kllubovima i reprezentacijama.

Nakon svog dolaska i prvog upoznavanja sa Varaždinom u ponedjeljak, glavna atrakcija biti će u utorak, 28.08.2012. na igrališti “Srednjoškolac”  s početkom u 16:30 sati, gdje će Baseball Klub “Vindija” kao domaćin biti organizator prijateljske utakmice između američke baseball ekipe Warhawksa i Hrvatske Seniorske Basbeall Reprezentacije, koja je u programu priprema za predstojeće Europsko Prvenstvo u Nizozemskoj početkom rujna. Ovo će biti prava baseball poslastica na najvišem nivou koji je naš Grad imao prilike vidjeti, pogotovo jer je ova college ekipe već nekoliko puta osvajala college prvenstvo u svojoj diviziji, stoga iz Uprave kluba pozivaju sve prijatelje i zainteresirane da u navedenom vremenu dođu do igrališta “Srednjoškolac” i pogledaju neke od mogučih budućih profesionalnih igrača američkog baseballa, ali ujedno i da podrže našu reprezentaciju.

U srijedu je u ovom kratkom programu boravka Whitewater ekipe, predviđena nogometna utakmica članova Baseball Kluba “Vindija” i sportskih djelatnika Grada protiv prijatelja iz Amerike s početkom u 10 sati na stadionu “Sloboda”.

 

 

 

15. Međunardoni baseball turnir za mlađe kategorije “Vindi Iso-Sport 2012”

 

Krajem tjedna nakon odlaska američke ekipe, slijedi i novo izdanje međunarodnog baseball turnira za mladež i kadete “Vindi Iso-Sport 2012” pod generalnim sponzorstvom Vindije d.d.

Turnir će trajati od petka, 31.08.2012. do nedjelje, 02.09.2012. na igralištu “Srednjoškolac”, a i ove se godine očekuje velik broj učesnika turnira, od igrača do roditelja, sveukupno 200-tinjak sudionika, koji već tradicionalno svake godine dolaze u sve većem broju oduševljeni organizacijom ovog turnira, ali i Gradom Varaždinom i Špancirfestom.

Tako će ukupno nastupiti 10 ekipa u dvije kategorije mladeži i kadeta iz Italije, Slovenije, Srbije, Češke i Hrvatske.

Kako je glavni smisao ovog turnira, osim sportskog, zbližavanje i zabava svih sudionika i gledatelja, vodstvo kluba je uz glavnog sponzora Vindiju d.d. pripremilo dosta zabavnih sadržaja, kao npr. softball utakmica za sve roditelje i trenere, party za sve sudionike turnira, stalne prezentacije proizvoda Vindije i nagradne igre za posjetioce.

Kao i unazad šest godina, ulaskom turnira u službeni program “Špancirfesta”, u sklopu istog biti će održana povorka svih ekipa kroz gradsko korzo i “Vindi Baseball Radionica” u subotu, 01.09.2012. u 19 sati u sklopu “Vindilanda” pokraj Starog Grada.

 

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje