Povežite se s nama

Međimurje

Za crtić “Bradasta služba” Jana, Ema i Kaja dobile treću nagradu

Objavljeno:

- dana

NAGRADE

Film “Bradasta služba” polaznica Škole animiranog filma (ŠAF) iz Čakovca Jane Balent, Eme Puljić (obje redateljice i animatorice te koloristice) i suradnice Kaje Gačal (animacija, bojanje) osvojio je treću nagradu na ovogodišnjem, 5. Međunarodnom festivalu smijeha FIFES u Zagrebu.

– U kategoriji Junior (do 12 godina), u koju je od šestotinjak prijavljenih filmova odabrano svega 10, našao se i spomenuti crtani film koji su male animatorice osmišljavale i animirale jednu školsku godinu – otkrila je Jasminka Bijelić Ljubić, voditeljica ŠAF-a Čakovec. Festivalu su prisustvovale i autorice, koje su i preuzele diplome i trofej.
FIFES je festival namijenjen isključivo zabavnim filmovima, a žiri je crtić “Bradasta služba” osvojio pričom, ali i animacijom neurednog djeda koji djeci donosi darove, a čiju prljavu bradu urede njegovi pomoćnici patuljci na vrlo originalan način. Film “Bradata služba” je primjer odlične suradnje djece iz triju različitih škola i sredina u izradi animiranog filma tijekom jedne školske godine.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Općina Selnica za umirovljenike pripremila poklon bonove, ali potrebno se prijaviti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Selnica je i ove godine za umirovljenike sa svog područja povodom Uskrsa pripremila poklon bonove.

Za ostvarivanje prava na bon potrebno je ispuniti obrazac koji se nalazi na internetskoj stranici Općine Selnica i priložiti zadnji odrezak od mirovine. Prijaviti se mogu svi kojima mirovina ili ukupne mirovine iznose do 500 eura.

Dokumentacija se prikuplja od 26. veljače do 11. ožujka 2024. (ponedjeljak) isključivo elektronski na mail [email protected] ili se ostavlja u sandučiću koji je postavljen kod općinskog ureda. Naknadne prijave više neće zaprimati.

Zamolite svoje ukućane ili susjede da vam pomognu kod ispunjavanja i slanja dokumentacije, poručili su iz Općine Selnica. U slučaju potrebe možete nazvati i Općinu na broj telefona 861-344.

Podjela bonova održat će se 14. i 21. ožujka u prostorijama Udruge umirovljenika (Trg sv. Marka 2, Selnica) od 9 do 12 sati.

Nastavite čitati

Međimurje

Dani otvorenih vrata Centra dr. Rudolfa Steinera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dani dr. Rudolfa Steinera, povodom obilježavanja njegovog 163. rođendana, će se održati u utorak, 27. veljače, s početkom u 18 sati u Centru dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu.

Program događanja obuhvaća predavanje Indijskog veleposlanika Nj. E. Raja Kumara Srivastave i ravnateljice Centra dr. Rudolfa Steinera, Dijane Posavec, na temu Biodinamika i Ayurveda.

Također, biti će otvorena izložba radova mladih umjetnika iz Graditeljske škole Čakovec, a na kraju večeri slijedi rođendanska torta.

Detaljan raspored događanja možete pronaći u nastavku.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje