Povežite se s nama

Međimurje

Za crtić “Bradasta služba” Jana, Ema i Kaja dobile treću nagradu

Objavljeno:

- dana

NAGRADE

Film “Bradasta služba” polaznica Škole animiranog filma (ŠAF) iz Čakovca Jane Balent, Eme Puljić (obje redateljice i animatorice te koloristice) i suradnice Kaje Gačal (animacija, bojanje) osvojio je treću nagradu na ovogodišnjem, 5. Međunarodnom festivalu smijeha FIFES u Zagrebu.

– U kategoriji Junior (do 12 godina), u koju je od šestotinjak prijavljenih filmova odabrano svega 10, našao se i spomenuti crtani film koji su male animatorice osmišljavale i animirale jednu školsku godinu – otkrila je Jasminka Bijelić Ljubić, voditeljica ŠAF-a Čakovec. Festivalu su prisustvovale i autorice, koje su i preuzele diplome i trofej.
FIFES je festival namijenjen isključivo zabavnim filmovima, a žiri je crtić “Bradasta služba” osvojio pričom, ali i animacijom neurednog djeda koji djeci donosi darove, a čiju prljavu bradu urede njegovi pomoćnici patuljci na vrlo originalan način. Film “Bradata služba” je primjer odlične suradnje djece iz triju različitih škola i sredina u izradi animiranog filma tijekom jedne školske godine.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Prirodna nepogoda: suša na sjeveru Hrvatske uzrokovala štetu u ratarstvu i povrtlarstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zbog visokih temperatura i izostanka potrebnih količina padavina tijekom lipnja i srpnja, zbog čega su na ratarskim i povrtlarskim kulturama nastale štete, u srijedu, 22. rujna, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec donio je Odluku o proglašenju prirodne nepogode suše u Međimurskoj županiji.

Prirodna nepogoda proglašena je za više jedinica lokalne samouprave, također i za područje Grada Čakovca.

– Pozivamo poljoprivredne proizvođače s područja Grada Čakovca da prijave štetu – ističu iz Grada Čakovca.

Šteta se prijavljuje na obrascu objavljenom na web stranici grada, a ispunjeni obrazac dostavlja se na adresu [email protected] ili osobnom dostavom u Grad Čakovec, soba 205. Rok za dostavu prijave je ponedjeljak, 4. listopada.

Nastavite čitati

Međimurje

Veselo u PO Maslačak: predstava “Ogledalce” za doček jeseni

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Stigla je kalendarska jesen, godišnje doba najbogatije plodovima njiva, šuma, voćnjaka i povrtnjaka.

Ljudi i životinje spremaju se za hladnu zimu i pune svoje smočnice i podrume, brloge i duplje. Što se dogodilo tijekom te pripreme šumskim životinjama kada su u šumi pronašle ogledalo, uprizorile se u dramatizaciji slikovnice “Ogledalce” Grigora Viteza odgojiteljice Područnog odjela Maslačak Dječjeg vrtića Cvrčak u Čakovcu.

– Povodom prvog dana jeseni za djecu su pripremile predstavu, djeca su sama izrađivala jesenske ukrase za glave te u suradnji s roditeljima organizirale čašćenje voćem. Glumice odgojiteljice su na kraju predstave zaslužile ogroman pljesak malih ručica. To im je bila najdraža nagrada za njihov trud. Sunčano vrijeme je bilo idealno za nastavak druženja uz ples na vrtićkom igralištu – objašnjavaju iz Vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje