Povežite se s nama

Međimurje

Za društveni dom u Palovcu 200.000 kuna od Ministarstva kulture i medija

Objavljeno:

- dana

Općina Mala Subotica krajem prošle godine prijavila je projekt sanacije trošnoga krovišta Društvenog doma Palovec na Javni poziv Ministarstva kulture i medija.

Tijekom posjeta ministrice kulture dr. sc. Nine Obuljen Koržinek potpisan je ugovor o sufinanciranju kojim će Ministarstvo osigurati 200.000 kuna za navedene radove. Ukupna vrijednost radova koji će započeti u svibnju iznosi 246.718,75 kuna.

Općinski načelnik Valentino Škvorc ovom je prilikom upoznao ministricu i s bogatim kulturno-umjetničkim životom na području Općine, a posebice su se dotaknuli nemogućnosti održavanja proba uslijed pandemije koronavirusa u amaterskim društvima koja djeluju u Maloj Subotici.

Ministrica kulture je ovaj posjet iskoristila i za pregled radova na crkvi Svetog Križa, koja se godinama obnavlja sredstvima Župe, Općine i Ministarstva. Župnik Đuro Vukalović ministricu je upoznao s radovima koji su izvedeni na crkvi te onima koji se tek planiraju.

Prema preporukama djelatnika Konzervatorskog odjela u Varaždinu ove su godine obnovljene freske na svodu iznad svetišta crkve, a općinski načelnik i ministrica su obećali financijsku pomoć prilikom daljnje obnove ovoga vrijednog spomenika nulte kategorije.

Međimurje

Mala Subotica: trkači i rekreativci pozvani su na utrku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Arhiva RT

Povodom Dana općine Mala Subotica, Općina Mala Subotica u suradnji s tamošnjom udrugom sportske rekreacije „Sport za sve“ i atletskim klubom Međimurje, organizira 4. utrku Općine Mala Subotica, koja će se održati 10. srpnja s početkom u 18:30 kod Osnovne škole Tomaša Goričanca u Maloj Subotici.

Trkači mogu sudjelovati na stazama od 3,4 i 7,3 kilometra. Utrka je namijenjena građanstvu, bilo da je riječ o sportašima ili rekreativcima, a medalje za prva tri natjecatelja osigurane su u svim dobnim kategorijama. Startne brojeve osigurava organizator, a preuzimaju se od 16:30 kod škole.

Podjela nagrada bit će poslije završetka glavne utrke, nakon što se obrade svi podatci.

Nastavite čitati

Međimurje

Dani Općine Goričan slavit će se uz dobru zabavu: sport, izložbe, vol s ražnja…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dani Općine Goričan ove će se godine održati od četvrtka, 24. lipnja, do nedjelje, 27. lipnja.

U četvrtak s početkom u 19 sati održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća u Multimedijalnoj dvorani, a dok će petak obilježiti likovna radionica Emanuela Varovića, otvorenje izložbe pokojne Ivane Šavora, foto-safari Petra Sabola i nastup grupe “Meteori”, a za djecu je organiziran i zabavni park.

U subotu će, uz dječji zabavni park, biti održano i kuhanje udruga, prijateljska utakmica Prijatelji – Palonovec, sportske igre te nastup grupe “Čarobnjaci”, dok će se u nedjelju slaviti sveta misa, a u tamošnjem društvenom domu KUD je pripremio izložbu starina. Svima u slast bit će i vol s ražnja, a potom slijedi mini turnir u nogometu, nastup mažoretkinja i puhačkog orkestra.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!