Povežite se s nama

Sport

Za dvije godine klub je okupio oko 40 aktivnih natjecatelja

Objavljeno:

- dana

HRVANJE

Hrvački klub Ludbreg revitaliziran je prije nepune dvije godine te trenutna okuplja četrdesetak djevojaka i dječaka. Ludbreg ima bogatu hrvačku povijest, a prvi zapisi datiraju od 20-tih godina prošlog stoljeća, a kulminacija je bila 70-tih kad se Ludbreg vođen reprezentativcem, umalo i olimpijcem i najuspješnijim hrvačem ovih prostora Ignacom Horvatom – Docom, natjecao u drugoj saveznoj ligi.

 

Povijest

Krenuli su uz pomoć predsjednika Božidara Hajsoka, Nine Dulikravića odnosno firme Dulex koja radi najbolje industrijske podove u regiji te grada Ludbrega na čelu sa gradonačelnikom Dubravkom Bilićem. No, bez HK Vindija sigurno ne bi danas postojali. – Uz njihovom pomoći organizirali smo meč između srpskog i hrvatskog prvaka u prosincu 2013. Pa smo na temelju dobrih kritika dobili na natječaju i organizaciju PH za početnike prošle godine, dok smo ove uspjeli osvojiti čak tri natječaja za prvenstva Hrvatske. Prvo je bilo u 9. svibnja za ml.dječake, drugo će biti 26. rujna za djevojke, što nas posebno veseli i 4. listopada ml.dječaci slobodni stil. Imamo i jedan turnir u hrvanju na pijesku 25. srpnja kad slavimo i našu godišnjicu te je prošle godine bilo izuzetno dobro prihvaćeno i svatko se može okušati u ovoj disciplini. – najavio je predsxjednik Božidar Hajsok.
Imali su već i puno rezultatskih uspjeha, zahvaljujući talentu kojeg ima mladost ludbreškog kraja, ali i vrhunskim trenerima, Bariću, Zorecu, Šokmanu, Siročiću iz Vindije, Danku Šuniću iz HK Lika.
Početkom svibnja ugostili su 23 kluba sa 144 najbolja mlada hrvača, godišta 2002/3/4. iz Šibenika, Zadra, Poreča, Pule, Gospića, Slatine, Siska, Petrinje, Vrbovac, Zagreba, Varaždina i Ludbrega.
HK Ludbreg predstavio se s pet predstavnika za koje je ludbreška stručno trenerska komisija smatrala da su najspremniji; naš trener supervizor i mentor te viši trener hrvanja, jedna od legendi ludbreškog hrvanja Pajnić Božidar, glavni trener Ignac Horvat, pomoćni Dražen Beriša-Čipa, viši trener u pripremi Dino Slatki – student 3.g. kineziologije i Krešo Horvat kao pomoćni trener.
Natjecatelji su bili Petar Habrka u kategoriji do 33 kg – po prvi puta nastupio na službenom natjecanju te odmah prikazao raskošan talent, jako dobro „stoji“ na strunjači, gubi svoje borbe, ali svoju kožu skupo prodaje
Lovro Stančin u kategoriji do 40kg – u konkurenciji 19 hrvača, nakon veličanstvene pobjede u osmini finala te početnog vodstva protiv puno iskusnijeg borca iz Bistre; Prihistala gubi borbu za ulazak u polufinale, ali pokazao velik napredak i sjajno hrvanje
Teo Varga Črepinko do 44kg – u konkurenciji 21-og hrvača majstorski pobjeđuje sve do polufinala gdje je zaustavljen od godinu dana starijeg, ali i iskusnijeg Lovra Zenke iz Sesvetskog Kraljevca. No u repesažu u borbi za broncu opet briljira i zasluženo pobjeđuje kolegu iz Vindije
Leo Petrić do 49 kg – ludbreški „lav“, izludio je svoje protivnike „šulterima“, zahvatima ruke u obje strane te maestralno pobjeđuje sve borbe i ulazi u finale. Mogli smo uživati u pravoj borbi, ali ovaj puta je protivnik iz Zagreba Kristijan Bošnjak bio trunku sretniji te uzeo prvo mjesto, no Leo doslovno ima srebro zlatnog sjaja
Bruno Bendelja do 49kg – u samo nekoliko mjeseci stasao u sjajnog hrvača te se dobro kreće na strunjači, ali gubi borbu od iskusnijeg protivnika iz zagrebačkog Metalca premda je istog držao u tuš poziciji i samo je milimetar dijelio od pobjede

Črni maček

– Dok su očekivanja prije natjecanja bila da naši momci samo hrabro stanu na strunjaču i ne misle puno, već hrvaju, gdje smo se potajno nadali barem jednoj pobjedi, ona su se višestruko premašila i čestitamo našim natjecateljima, ali i svim njihovim kolegama iz kluba koji su također jako zaslužni za ovakav uspjeh.
Natjecanje je bilo i posebno zanimljivo mlađoj publici zbog posjete specijalnih gostiju Črni maček ludbreški te Lino iz Podravke, koji su odmjerili snage i na strunjači gdje su suci obojicu proglasili pobjednicima što su i sva ta djeca bila koja su prisustvovala na turniru bez obzira na rezultate.- dodao je Hajsok.
,

Izvor:
Foto:

Sport

Alen Runac i sljedeće četiri godine na čelu Zajednice sportskih udruga grada Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prostorima Županijskog nogometnog saveza Varaždina, u utorak, 23. travnja održana je 49. izborna sjednica Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Skupština je započela razrješenjem bivših članova i usvajanjem novih mandata članova za mandatno razdoblje od 2024. do 2028. godine.

Nakon predstavljanja programa za mjesto predsjednika, čelnu poziciju Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina u sljedećem četverogodišnjem mandatu i dalje će obnašati Alen Runac, koji se na ovoj poziciji nalazi od 2016. godine.

Nakon reizbora, predsjednik Runac Skupštini je predstavio svoje kandidate za mjesto dopredsjednika, kao i novi saziv Izvršnog odbora Zajednice. Mjesta dopredsjednika tako su pripala Saši Vojnoviću i Dubravku Baneku, dok će uz njih u Izvršnom odboru sljedeće četiri godine sjediti još: Goran Vučetić, Mario Šobak, Damir Martinčević, Boris Zernec, Toni Dalić i Romano Puček.

–Ekipa koja daje rezultate se ne mijenja – kratko je objasnio Runac.

Imenovani su i članovi ostalih tijela gradske Zajednice sportskih udruga. Novi Nadzorni odbor čine predsjednik Zvonimir Kušter, predstavnik Grada Varaždina Dražen Cesar i Josip Plečko. U Etičkom povjerenstvu sjedit će: Damir Belaj, Predrag Čosić i Damir Kolarek.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić: Najbolje da pobijedimo Dinamo i Rijeku, a neka u međusobnom srazu odluče prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u subotu, 27. travnja u 17 sati na stadionu Varteksa igraju utakmicu 32. kola SuperSport HNL-a protiv Dinama.

U zadnjem susretu Dinamo je bio bolji s 2:1. Bio je to odgođeni susret 5. kola.

– Rekao sam svojim igračima, da smo samo kojim slučajem zamijenili dresove bila bi to drugačija utakmica, bili bismo 50 posto bolji. Taj gard pobjednika, glad za pobjedom, uvijek je na strani Dinama. No, pokazali smo da se možemo nositi s njima. Napravit ćemo dobru analizu i probati što bolje parirati Dinamu koji je u naletu, koji je moćan, no ima taj pritisak pobjede – ističe Šafarić.

Dinamo je trenutno na 2. mjestu Lige s dva boda manje od vodeće Rijeke. Nakon Varaždina Dinamo igra s Rijekom na Rujevici, a potom Rijeka dolazi u Varaždin.

– Ma teško je bilo što prognozirati u bitci za naslov. Nabolje da mi pobijedimo Rijeku i Dinamo, a oni neke sa potuku u međusobnoj utakmici – dodao je Šafarić.

No, tko bolje leži Varaždincima Rijeka ili Dinamo?

– Ma protiv obje ekipe smo konkurentni. Rijeku smo znali na Rujevici pobjeđivati i nekako bolje igraju kod nas, a Dinamo je uvijek Dinamo. Vrlo moćan. Ne možete mnogo prilika protiv njih očekivati i većinu vremena se branite, no kad dođe šansa morate biti efikasni – zaključio je Šafarić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje