Povežite se s nama

Život i društvo

Za rođendan vruća Lidija Bačić i divlji Siniša Vuco

Objavljeno:

- dana

Dan Općine Sveti Đurđ

Sveti Đurđ će ovogodišnji rođendan slaviti četiri dana, od 20. do 23. travnja.

Sve počinje u petak u 17 sati dodjelom nagrada najuspješnijim učenicima i mentorima, nakon čega je u 19 sati na rasporedu malonogometni susret između ekipa Svetog Đurđa i Martijanca.

Sljedeći dan, u petak, slavlje počinje od jutra. U 9 sati započinje likovna kolonija, predstavljaju se Udruga uzgajivača konja i KUD Juraj Lončarić. U 16 sati je na rasporedu vatrogasna vježba, a u 17.30 počinje centralno događanje rođendanske proslave – otvara se veliki Kulturno gospodarski sajam, na kojemu izlaže tridesetak udruga, obrtnika, KUD-ova…

Na svečanosti otvaranja će biti promovirana i monografija o vatrogastvu Svetog Đurđa, autora Stjepana Kovačeka. U nastavku večeri će se u kulinarstvu okušati desetak udruga, čine će delicije proći ocjenjivački sud, izabrati će se najbolji, a sve skuhano će degustirati gosti, vatrogasci i sponzori proslave. Večer će završiti nastupom grupe Rio i Siniše Vuce.

Lidija Bačić

Proslava se nastavlja u subotu u 16 sati kad je na programu nogometni susret veterana Munchena i reprezentacije Općine Sveti Đurđ. Svečana sjednica je u 17 sati, nakon čega slijedi svečana večera pa nastup grupe Full gas i Lidije Bačić.

Zadnji dan slavlja Đurđevog započinje svetom misom u Župnoj crkvi, nastavlja se dolaskom međimurskih oldtimera te svečanom sjednicom DVD-a Sveti Đurđ, povodom 120. godine postojanja. Proslavu će popratiti nastup Jazz orkestra oružanih snaga i Family banda. Četverodnevna proslava završava nogometnom utakmicom NK Drava i NK Podravca iz Sesveta.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Udruga “Vitezovi osmjeha” iz Novog Sada donirala igračke varaždinskim mališanima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga “Vitezovi osmjeha” iz Novog Sada donirala je Dječjem vrtiću Varaždin igračke, vrijedan didaktički Montessori materijal za rad s djecom te sokove i slatkiše.

U petak, 16. travnja, donaciju je u Dječjem vrtiću Trakošćanska uručio socijalni pedagog Nebojša Nikolić, predsjednik udruge „Vitezovi osmeha“ u pratnji Silvane Pavlović, predsjednice Zajednice škola za obrazovanje djece sa smetnjama u razvoju Republike Srbije, koja kao ravnateljica OŠ Dragan Kovačević iz Beograda boravi u radnoj posjeti Centru za obrazovanje Tomislav Špoljar. Uručenju donacije prisustvovao je i gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok, a na donaciji se zahvalila ravnateljica vrtića Jasenka Husnjak poklonivši donatorima crteže, radove varaždinske djece, koja zbog epidemioloških razloga nisu prisustvovala predaji igračaka.

Donacija Montessori igračaka stigla je u Varaždin zahvaljujući Darku Novoselu i Tatjani Novosel-Herceg koji su kao predstavnici vrlo poznatog i cijenjenog VaLMod programa sudjelovali na međunarodnoj online konferenciji „Logopedija u praksi – praksa u logopediji“ početkom travnja te su imali prilike iznijeti svoje iskustvo i razmišljanja vezana uz probleme čitanja i pisanja.

– Donacija je jedan vid humanitarnog djelovanja za dobrobit sve djece u Varaždinu i pokazuje kako se svijet može učiniti boljim kroz dobra djela i uz dobru volju ljudi – riječi su predsjednika udruge Vitezovi osmeha Nebojše Nikolića koji ističe kako je donacija još jedan iskorak u višegodišnjoj suradnji s Darkom Novosel i Tatjanom Novosel-Herceg.

Nastavite čitati

Život i društvo

Sljedeći tjedan nemojte zaboraviti ponijeti kišobran

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Promjenljivo i nestabilno vrijeme nastavlja se i u tjednu pred nama, uz povremenu kišu i pljuskove. Ipak, danju će postupno biti toplije, no jutra i dalje (pro)hladna.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a na području Varaždinske i dijelovima Međimurske županije gotovo svaki dan će padati kiša.

Manja količina kiše se očekuje u ponedjeljak i utorak, ali će srijeda biti uglavnom sunčana. Kiša se vraća u četvrtak i petak.

Ipak, izgleda da će subota i nedjelja biti sunčane i suhe.

Temperatura će se kretati između 3 °C i 16 °C.

Nastavite čitati