Povežite se s nama

Crna kronika

Za silovanje djece dobio sedam godina zatvora, varaždinski DORH podnio žalbu

Objavljeno:

- dana

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 15. lipnja 2022., podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu kojom je 40-godišnjak osuđen na sedam godina zatvora zbog silovanja djece.

-Proglašen je krivim zbog počinjenih kaznenih djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina iz čl. 158. st. 5. u vezi st. 1. Kaznenog zakona, spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina iz čl. 158. st. 2. KZ-a te silovanja iz članka 153. stavka 2. u vezi st. 1. KZ-a i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam godina – stoji u obrazloženju varaždinskog DORH-a.

Okrivljenik je proglašen krivim što je počinio citirana kaznena djela 2016. i 2020. godine na području Varaždinske županije na štetu dvoje djece (2002. i 2004.).

Državno odvjetništvo smatra kako je izrečena jedinstvena kazna zatvora preblaga i neadekvatna težini počinjenih kaznenih djela i nizu otegotnih okolnosti koje je sud utvrdio za optuženika. Predloženo je da se optuženiku izreknu pojedinačne kazne zatvora i jedinstvena kazna zatvora u bitno duljem trajanju.

Crna kronika

U Martijancu zaustavljen vozač s 2,12 promila: prijeti mu kazna od 20.000 kuna i 60 dana zatvora

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jučer, 28. lipnja, u 19 sati u Varaždinskoj ulici u Martijancu, u kontroli prometa policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin zaustavili su automobil kojim je upravljao muškarac starosti 36 godina.

Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.12 g/kg.

Kako je utvrđeno, isti je višestruki počinitelj istovrsnih prekršaja, zbog navedenog prekršaja i bojazni da će i dalje činiti prekršaje je uhićen i doveden u Policijsku postaju, gdje je zadržan do otriježnjenja.

Tijekom današnjeg dana biti će priveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu, a za počinjene prekršaje mu prijeti izricanje novčane kazne u iznosu do 20.000 kuna, kazna zatvora u trajanju do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 12 mjeseca i po pravomoćnosti odluke o prekršaju će mu se odrediti i šest negativnih prekršajnih bodova.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Varaždinu iz dvorišta škole ukraden bicikl, a u Ivancu s parkirališta Tomos

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 42-godišnje žene, kojom prijavljuje da je nepoznati počinitelj 28. lipnja na dvorištu jedne škole u Hallerovoj ulici u Varaždinu otuđio bicikl.

Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Osim toga, policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaprimili su prijavu 61-godišnjaka, kojom prijavljuje da je nepoznati počinitelj 28. lipnja u ulici Đure Arnolda u Ivancu s parkirališta otuđio moped marke Tomos APN 4 i kacigu.

Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje