Dvojica Varaždinaca pomela su kulinarsku konkurenciju na zagrebačkom Adventu.

Dok većina ugostitelja hrani posjetitelje s germ knedlama, sarmom u tisuću varijanti i zimi nezaobilaznim kobasicama, Davor Sedlar i Nikola Božić imaju potpuno drukčiji meni.

Za početak, varaždinski dvojac, u svojoj rustikalnoj bijeloj hižici nudi na Adventu nikad kušane, tomahawk steakove.

Osim ovog sočnog odreska od baby beefa s hrvatskih pašnjaka, dečki pripremaju i janjeći šiš kebab, kobasice od jelena s domaćim kruhom i perket od jelena.

Ova je originalna ponuda među Zagrepčanima i njihovim gostima apsolutni hit, a po kobasice od divljači, koje su majstorsko djelo Nebojše Božića, degustatori se vraćaju iz večeri u večer.

– Dosad smo na Advent u Zagrebu išli kao gosti i vidjeli da i nemamo baš nešto za pojesti. Ponuda je standardna, a nas smo dvojica veliki gurmani i rado bi isprobali nešto domaće i fino, a drukčije od onoga što možemo kupiti u redovnoj fast food ponudi. Zbog toga smo taj, domaći, a drukčiji meni odlučili ponuditi sami – kažu.

Već nakon prvog dana su se uvjerili da je odluka bila poslovno odlična. Za njihovu se kućicu na Europskom trgu pročulo najboljom i najbržom reklamom – usmenom i fb predajom, pa se od drugog dana i tako svakog sljedećeg ispred kućice redovito stvara gužva strpljivih gurmana, željnih dobre hrane.

Ovakva gastro inovacija Adventa, nije mogla proći nezapaženo za novinare i specijalizirane portale pa je dečke nahvalio i Večernji list, a uz gastro hr. i najrelevantniji je gastronomski portal, Plava kamenica, njihovu ponudu nazvao“ senzacionalnom“.

Kobasicu od divljači, „Divlji Đuro“, novinari Večernjaka su proglasili najboljom koju su probali na zagrebačkom Adventu.

“Divlji Đuro” uskoro u Varaždinu

Ovo nije prvi put da Davor Sedlar i Nikola Božić osvajaju Zagreb. Sa svog prvog ovogodišnjeg nastupa na Burger festu doma su se vratili sa dva osvojena treća mjesta, a i prije toga su kuhali na Festivalu zagrebačkih dvorišta.

Niti Varaždinci neće ostati zakinuti za degustaciju nagrađivanog tandema. Specijalitete su i dosad mogli probati u restoranu „Đurina hiža“ u Varaždinskim Toplicama čiji je gazda Nikola Božić, ali njegov je cilj približiti dobru i kvalitetnu hranu široj publici.

– U Uskoj ulici otvaramo Rešetku, mesni street food lokal s drukčijom ponudom od uobičajene. Osnovno je da mi radimo s mesom isključivo s domaćih pašnjaka, što i običnom hamburgeru daje potpuno drukčiji okus  – kaže Nikola Božić.

Rešetka se otvara u starijim Varaždincima dobro znanom prostoru – u bivšoj Forstovoj pekari, prvoj pekarnici u Varaždinu.

Komentari

Komentara