Povežite se s nama

Crna kronika

Zaposlenica pomogla naoružanom muškarcu da opljačka automat klub u kojem je radila

Objavljeno:

- dana

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv dvoje hrvatskih državljana starih 59 i 44 godine zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva.

Okrivljenike se tereti da su 2. svibnja 2019. oko 5:45 u automat klubu u Čakovcu djelovali zajednički temeljem prethodnog dogovora s ciljem da se domognu većeg iznosa novca.

Naime, 44-godišnja zaposlenica kluba nakon ulaska čistačice držala je vrata otvorenima i tako omogućila ulazak 59-godišnjaku, odnosno da utrči u klub maskiran crnom tkaninom na licu i kapuljačom preko glave.

Tereti ga se da je pištolj u ruci uperio prema čistačici te je odgurao prema blagajni, dok je 44-godišnjakinja pritom glumila iznenađenje i ustrašenost. Zatim je 59-godišnjak uzeo sa stola novac u iznosu većem od 60.000 kuna, koji je 44-godišnjakinja prethodno izvadila iz aparata za igre na sreću i pripremila za odnošenje.

Okrivljenike se tereti da su potom međusobno podijelili oduzeti novac.

Okrivljenici se nalaze u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Crna kronika

Dva mladića upala u kuću trećega u Varaždinu pa ga zbog duga napali

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

šaka tučnjava razbojništvo

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom mladića starosti 20 i 22 godine.

Sumnja se da su 4. travnja oko 10 sati u Preloškoj ulici u Varaždinu ušli u kuću 21-godišnjaka, gdje su osumnjičeni povremeno boravili. Tom prilikom su ušli 21-godišnjaku u sobu gdje su mu prijetili i tražili povrat novčanog dugovanja. Također su ga fizički napali i otuđili mu televizor i mobitel.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su protiv osumnjičenih podnijeli kaznene prijave za kaznena djela razbojništva i iznude nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Vozila izrazito pijana dok joj je bila ukinuta vozačka pa izletjela s ceste

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U nedjelju, 18. travnja, oko 12.15, vozačica (53) s područja Općine Gornji Mihaljevec upravljala je osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola u količini od 1,69 g/kg alkohola i u vrijeme dok joj je zbog nakupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova u razdoblju od dvije godine rješenjem ukinuta vozačka dozvola.

Vozila je cestom između naselja Pušćine i Gornji Hrašćan, pri čemu brzinu kretanja vozila nije prilagodila osobinama i stanju ceste (zavoj, kolnik mokar). Zbog toga je u zavoju izgubila nadzor nad upravljanjem vozila te u zanošenju sišla izvan kolnika, gdje je vozilom udarila u drveće.

Vozačica je vozilom hitne pomoći prevezena u Županijsku bolnicu u Čakovcu, gdje je utvrđeno da je zadobila lake tjelesne ozljede te je zadržana na liječenju.

Protiv vozačice je zbog više počinjenih prekršaja pokrenut prekršajni postupak.

Nastavite čitati