Povežite se s nama

Crna kronika

Zaštitarka trgovine u Varaždinu uhvatila lopova u krađi, a on je potom ozlijedio

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu 21-godišnjakinje.

Ona je prijavila da je jučer, 15. siječnja oko 15.10 sati u Ulici Vinka Međerala u Varaždinu u jednoj trgovini u kojoj radi kao pružatelj fizičke zaštite, zatekla nepoznatog počinitelja u krađi artikla, a koji je nepoznati počinitelj otuđio i udaljio se iz trgovine.

Žena je nepoznatog počinitelja pokušala fizički zaustaviti, a koji ju je prilikom izlaska iz trgovine odgurnuo od sebe, te je pala na rub vrata trgovine i zadobila ozljede.

Medicinska pomoć joj je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane. Visina materijalne štete utvrditi će se naknadno.

Crna kronika

Varaždin: pedofil dobio 7 godina zatvora, Državno odvjetništvo žali se da je to preblago

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 14. siječnja 2022. podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu kojom je optuženi hrvatski državljanin starog 49 godina proglašen krivim zbog počinjenog teškog kaznenog djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta iz Kaznenog zakona i osuđen na kaznu zatvora od sedam godina.

Optuženik je oglašen krivim zbog počinjenja navedenog kaznenog djela u travnju 2021. godine u mjestu kraj Varaždina na štetu djeteta.

– Žalba je podnesena zbog odluke o kazni, jer državno odvjetništvo smatra da je sud optuženiku izrekao preblagu kaznu, na donjoj granici zakonom propisane minimalne kazne od pet godina zatvora, a takva kazna nije primjerena težini i okolnostima počinjenog kaznenog djela. U žalbi je predloženo da se optuženiku izrekne kazna zatvora u duljem trajanju – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Crna kronika

U polju “Hrženička” netko je ukrao vrijednu lovačku kameru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zaprimljenom prijavom utvrđeno je da je između 11. i 15. siječnja 2022. godine u polju „Hrženička“ nedaleko mjesta Otok nepoznati počinitelj ukrao lovačku kameru.

Vrijednost predmeta je nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje